Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.10.2013 12:00 | Správy | Domáce správy

Po stopách Andreja Babiša: Kamarát prezradil doteraz neznáme veci

Najbohatší Slovák Andrej Babiš (59) sa stal v parlamentných voľbách u našich západných susedov nepísaným víťazom.

Jeho strana ANO získala až 18,65 % a hlas mu odovzdalo takmer milión ľudí. Napriek tomu, že zo Slovenska spolu s  rodinou odišiel pred niekoľkými rokmi a väčšinu času študoval v zahraničí, Nový Čas našiel školu, kde študoval, súčasný riaditeľ gymnázia s ním dokonca aj maturoval. Po tom, ako sa miliardár Babiš stal nekorunovaným víťazom českých volieb, rozhodol sa odísť s manželkou do Francúzska, kde vlastní reštauráciu.

„Čoby som oddychoval, keď mi stále chodí milión esemesiek a  volajú mi?! Musel som sem ísť niečo vybaviť, máme tu realitný biznis. Budem zvládať všetko, nebojte sa. Robím celý život, už ako 9-ročný som začal zbierať tenisové loptičky,“ povedal Babiš, ktorý dodal, že jeho strana nemala v programe to, že chce byť vo vláde, ale plánuje urobiť zmeny. Rodina miliardára, ktorý sám seba považuje za Čechoslováka narodeného v Bratislave, odišla zo Slovenska pred niekoľkými rokmi. Jeho rodičia zomreli a deti žijú v zahraničí. V roku 1974 maturoval na bratislavskom gymnáziu. Nový Čas našiel jeho kamaráta.

Maturovali spolu
„Andrej Babiš so mnou chodil do školy, študoval vo vedľajšej triede. Dokonca sme maturovali v jeden deň. Mali sme dve jednotky a dve dvojky, čo v  tom čase bol veľmi dobrý výsledok. Po odchode na vysokú sme sa trochu odcudzili, no potom sme sa párkrát stretli,“ spomína na Babiša kamarát a súčasný riaditeľ Gymnázia Ladislava Novomeského Norbert Kyndl. Zaujímavosťou je, že do rovnakej školy, o ročník nižšie, chodila aj expremiérka Iveta Radičová či súčasný primátor Bratislavy Milan Ftáčnik.

Babišov kamarát Norbert si na podnikateľa a možno aj budúceho ministra, ktorého majetok odhadol týždenník Týden na 4,4 až 5,5 mld. €, spomína ako na normálneho študenta. „Andrej bol skromnejší chlapec, ktorý sa mimoriadne neangažoval. Všetci sme s ním veľmi dobre vychádzali. Som prekvapený, že do tej politiky šiel, ale som rád, že sa tam dostal,“ uzavrel riaditeľ školy Norbert Kyndl. Andrej Babiš si ešte donedávna uvádzal trvalý pobyt v jednom z domov v radovej zástavbe v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. Nehnuteľnosť však pred 7 rokmi predal a už má nových majiteľov.

Impérium na Slovensku

Andrej Babiš žije už dlhodobo v Českej republike a má české občianstvo, napriek tomu však jeho aktivity na Slovensku neutíchajú. Prostredníctvom svojej najväčšej holdingovej spoločnosti Agrofert vlastní v oboch štátoch vyše 300 firiem. Na Slovensku zamestnáva viac ako 6 000 ľudí. Medzi jeho najznámejšie podniky v rodnej krajine patria chemická spoločnosť Duslo Šaľa, hydinárne Hyza, pekárne Penam či vydavateľstvo Ecopress.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle