Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.02.2022 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Herec Roman Pomajbo sa pri 4-člennej rodine musí riadne obracať: Keď som ja odstavený, je ohrozená celá rodina!

Herec Roman Pomajbo (52) je známy najmä svojím večným úsmevom.

Ten mu nezmizol z tváre ani keď prišla koronavírusová pandémia a začal prichádzať o pracovné príležitosti. Ako otec štyroch detí sa musí naozaj obracať. Pandemické obdobie vníma ako jedno z najťažších vo svojom živote. Nedal sa ním však zlomiť, ale začal aktívnejšie vyhľadávať možnosti, ako sa postarať o veľkú rodinu. Najnovšie je spoluzakladateľom Novomestského divadla v Stredisku kultúry na Vajnorskej ulici v Bratislave. O tom, ale aj o svojej rodine a manželstve porozprával Novému Času Nedeľa.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Váš rodinný život pôsobí priam idylicky. To je v šoubiznise, ale nielen v ňom, v dnešných časoch takmer vzácnosťou. Ako by ste svoju rodinu charakterizovali?
Pred pár dňami sme hrali takú hru: zobrali sme si všetci papier a pero, a každý mal o tom druhom napísať pár viet. Čo má na ňom rád, čo si na ňom váži a v čom ho obdivuje. Potom sa papiere posúvajú, až nakoniec príde k poslednému členovi rodiny a každý si to prečíta. Bolo to prekrásne! Všetci sme si poplakali a uistilo nás to, že sa máme veľmi radi a sme milujúca rodina.


Sú aj také momenty, že aj vy - večne usmiaty - strácate úsmev z tváre?
Máme tri dievčatá a najmladšieho chlapca. Ten má teraz dva roky. Keď začne pišťať, škriekať, vrešťať, tak behom chvíľky rozladí celú rodinu. Poznáte to, najlepšie je to v aute! Tešíme sa, keď už bude vedieť rozprávať. 


Mať v dnešnej dobe štyri deti nie je úplne bežné. Bol to váš plán alebo to tak jednoducho prišlo?
Vo svojej one man show Ocko s obľubou hovorím, že sme neplánovali ani jednotku, nieto ešte štvorku! Ono to tak prišlo. Ja som veľmi chcel deti. Mám jedného brata, tak som si predstavoval, že budeme mať dve. Potom prišlo tretie dieťa, čo je vždy také osvieženie vzťahu. No a že príde ešte aj štvrté a ešte k tomu chlapec, tak to už bol k tomu všetkému len milý bonus. Pán Eliot doslova kričal z neba, kedy ho už zavoláme! Tak veľmi chcel byť v tejto rodine. Deti si vyberajú svojich rodičov. 


Je náročné mať viacčlennú rodinu?
Áno. Dnes je to už výnimočné, mať štyri deti a ešte k tomu s jednou ženou. :) Je to náročné, ale ono sa vám to všetko v živote vráti.


Udržať si partnerský vzťah pri deťoch nie je vôbec jednoduché a už asi vôbec nie pri štyroch deťoch. Mali ste s manželkou aj krízy?
Je to prirodzené ako v každej rodine. Nesvieti stále len slniečko, občas musí byť aj búrka. Dôležité je, aby sme vedeli, kde sa dá pred búrkou ukryť, počkať, využiť ju alebo jej predísť. Vždy je dôležitá komunikácia. Učíme sa to celý život.


Obdobie malých detí je pre mužov veľmi náročné - deti akosi prirodzene inklinujú skôr k mame a muž sa niekedy cíti ako piate koleso na voze. Mali ste to tak nejako aj vy?
Nie je náhoda, že rodičia sú dvaja. Keď už jeden nevládze, nastupuje druhý. Každý má svoju dôležitú úlohu. Niekto skôr, niekto neskôr. Dôležité je, aby sme teraz nič nezanedbali, aby sme sa v budúcnosti o svoje deti nemuseli toľko báť.


Pandemické obdobie je asi pre každého náročné. Ako ste s rodinou trávili lockdowny?
Tak to bolo ozaj náročné, ako pre učiteľov, tak pre rodičov. Vyzeralo to asi takto - najstaršia Vivien: ,Mamííí, ako sa to povie po anglicky?‘ Stredná Noemi: ,Mamííí, ako mám vypočítať tento príklad?‘ Najmladšia Timejka: ,Mamííí, ako sa píše veľké písané D?‘ A do toho ja: ,Mamííí, Elinko sa zase posral!‘ Viete si to asi predstaviť - cirkus Humberto! Obdivujem všetky ženy-mamy, že to zvládajú.


Spoločnosť je aktuálne veľmi polarizovaná na tých, ktorí sú za očkovanie, a tých proti. V ktorej skupine ste vy?
Netušil som, že toto bude taká chúlostivá téma. Keď sme boli malí, nikto sa nás nepýtal a automaticky nás zaočkovali proti tetanu, záškrtu, čiernemu kašľu, detskej obrne, osýpkam a čo ja viem, čomu ešte. Dnes sme veľkí a nezostáva nám nič iné, len dôverovať odborníkom, že očkovanie ľudstvu pomôže aj v budúcnosti. 

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Nedeľa, Karolína Jančošková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!