Stejky s gremolatovou omáčkou a cuketami
Potrebujeme:
Na gremolatu:
- 50 g petržlenu
- 2 chemicky neošetrené citróny
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- čerstvo pomleté čierne korenie
Na stejky:
- 4 stejky z hovädzej sviečkovice
- 4 PL olivového oleja
Na prílohu:
- 3 cukety
- 2 PL olivového oleja
- soľ, čierne korenie
- 200 g ovčieho syra
Postup:
1. Pripravíme gremolatu: Petržlenovú vňať a cesnak posekáme nadrobno, nastrúhame kôru z citrónov a všetko spolu premiešame. Dochutíme soľou a korením.
2. Stejky osušíme, mierne ich sploštíme, potrieme gremolatou a chvíľu necháme odstáť. Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme stejky a prudko ich opekáme z oboch strán 2 až 3 minúty, podľa toho, ako veľmi chceme mať mäso prepečené. Opečené stejky zabalíme do alobalu a necháme odpočinúť 5 minút.
3. Medzitým cukety umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Na panvici rozpálime olivový olej a cukety krátko opečieme, dochutíme soľou a korením. Cuketu dáme do misky a posypeme rozmrveným ovčím syrom.
4. Stejky nakrájame na plátky a podávame s cuketou a ovčím syrom.