Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.01.2022 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Sexuálne zneužívanie v Chachalande ožíva po 3 rokoch, Paulíny ide pred súd: Čo všetko naňho majú?!

Ešte v roku 2019 sa na Slovensku prevalil obrovský škandál. Známy režisér, zamestnanec RTVS a prevádzkovateľ detského tábora Chachaland Roman Paulíny (57) mal udržiavať vzťah a dokonca sexuálne zneužívať mladistvú účastníčku tábora.

Všetko popiera

Paulíny však od začiatku tejto kauzy označuje obvinenia za klamstvá. „Ohradzujem sa proti bezprecedentnému obvineniu mojej osoby, publikovanému bez dôkazov, na zá-klade výpovede obsahujúcej zjavné nepravdy. Nezostáva mi preto nič iné, iba sa v tejto fáze brániť súdnou cestou. Mám eminentný záujem, aby sa podstatou veci zaoberala opätovne aj polícia a znovu sa potvrdilo, že k žiadnemu zneužívaniu neprišlo,“ povedal ešte v roku 2019.

Rovnako sa k celej veci stavia aj teraz a tvrdí, že je nevinný. „Samozrejme, trvám na tom,“ vyjadril sa Paulíny pre Nový Čas. Na otázku, či je ochotný dnes na súde pristúpiť na dohodu o vine a treste v prípade, že by mu ju prokurátorka navrhla, prišla len strohá a jasná odpoveď: „Nie, v žiadnom prípade. Trvám na tom, že som nevinný napriek tomu, že mi hrozí 10 rokov odňatia slobody.“ Celkom iný pohľad na vec má zneužívaná Katarína, ktorá verí, že sa pravda konečne ukáže.

„Verím a myslím si, že vyšetrovateľka dala dokopy kvalitný spis, ktorý obstojí. Svedecké výpovede a znalecké posudky sú podľa môjho názoru silným podkladom k prípadnému konaniu pred súdom. Či to potvrdí aj prokurátorka a či si to bude myslieť aj ten prípadný súd, je vo hviezdach. Som vďačná každému, kto bol pravdivo vypovedať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia,“ vyjadrila sa na sociálnej sieti.

Ako uvádza sme.sk, k Danovej sa pripojili aj ďalší svedkovia, ktorí mali kontakt na vyšetrovateľku a podľa vlastného uváženia mohli vypovedať. V priebehu niekoľkých mesiacov vypočuli desiatky ľudí z tábora, ktorí sú ochotní proti vedúcemu tábora svedčiť. Dvaja svedkovia tiež hovorili, ako sa Paulíny chválil pred súčasnými vedúcimi tábora, že „on vie urobiť orgazmy aj 14-ročnej tak, aby mala motýliky v bruchu“.

Na súd nepríde

Napriek tomu, že sa hlavné pojednávanie začne po troch rokoch, obeť sa dnes na pojednávaní neukáže. „Očakávam, že sa prečíta obžaloba a možno bude mať aj obžalovaný možnosť sa k tomu vyjadriť, neviem úplne, ako to bude prebiehať. Pani Danová na pojednávanie nejde,“ povedal Novému Času Danovej advokát Matúš Kanis.

Tiež dodal, že pevne verí, že jeho klientka nebude musieť znovu vypovedať. „Ide o obzvlášť zraniteľnú obeť podľa zákona o obetiach trestných činov. Naším cieľom bude dosiahnuť to, aby nemusela opätovne vypovedať. Bola vypočutá v prípravnom konaní na videozáznam, čiže nemal by byť na to dôvod, ale uvidíme, ako sa rozhodne predseda senátu.“

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne