Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.01.2022 11:31 | Správy
PR článok

Kultúra potrebuje odvážne rozhodnutia!

Kultúra na Slovensku je momentálne na kolenách, no najlepšou cestou, ako to zmeniť, je pomôcť jej späť na nohy.

A to najmä tak, že aj v týchto časoch treba robiť odvážne rozhodnutia. Jedným z nich je aj príprava letných festivalov napriek tomu, že situácia je momentálne neistá. Všetko totiž nasvedčuje tomu, že leto bude z pohľadu pandemickej situácie najlepšie za uplynulé 3 roky. Organizátori CIBULA FESTu sa preto rozhodli naplno pustiť do príprav tohto ročníka. Termín festivalu je naplánovaný už tradične na druhú polovicu júla v termíne 22. – 23. 7. na letisku v Holíči.

Svetové autority hlásia, že vysokoinfekčný covidový variant Omicron paradoxne pomôže situácii, nie je taký devastačný ako tie predchádzajúce a vďaka premoreniu sa vytvorí kolektívna imunita. Aj tieto signály dodávajú mnohým organizátorom odvahu a už v týchto dňoch pripravujú v horizonte niekoľkých mesiacov kultúrne akcie. Leto by tak mohlo opäť prinavrátiť punc letným festivalom, ktoré v uplynulých dvoch rokoch utrpeli likvidačné škody. Výnimkou nie je ani CIBULA FEST, ktorý má už viac ako dekádu svoje pevné miesto na mape najlepších slovenských hudobných open air festivalov. „Sme presvedčení, že tento rok bude CIBULA FEST v plnej sile, ako tomu bolo do roku 2019. Samozrejme, stále sme aj opatrní, no takéto podujatie si žiada mesiace príprav, preto sme už aj my začali náš festival pripravovať. Toto leto bude prelomové, vieme to. Inak by sme sa do takého veľkého projektu nepúšťali,“ povedal organizátor CIBULA FESTu Vladimír Chrenka.

Otvoriť galériu
null
Zdroj: PR článok

O tom, že tohtoročný CIBULA FEST už bude taký, aký očakávajú jeho pravidelní návštevníci, svedčí aj fakt, že už dnes majú organizátori potvrdené viaceré zvučné mená. V pohraničnom pásme medzi Slovenskom a Českom sa na holíčskom letisku predstavia hviezdy ako Čechomor, Polemic, Desmod, Vašo Patejdl, Mirai, Fleret či Slniečko. Nebudú chýbať ani kvalitní dídžeji. To však nie je všetko. „Line up ešte nemáme uzatvorený, rokujeme s niekoľkými kvalitnými interpretmi, ktorí by ho mohli doplniť. Máme radosť z toho, že sa nám podarilo potvrdiť také skvelé kapely. Program je zložený z osvedčených účinkujúcich, vystúpi tiež skupina Mirai, ktorá je aktuálnym držiteľom Českého slávika a prvýkrát sa u nás predstaví Vašo Patejdl. Veríme, že si každý nájde to svoje a že open air scéna opäť zažije návrat väčšieho množstva fanúšikov zábavy pod holým nebom,“ dodal Chrenka.

Vstupenky na podujatie sa predávajú už od konca minulého roka a ich cena v predpredaji je vždy najvýhodnejšia na jeho začiatku. Až do konca januára je o 50 % lacnejšia ako tesne pred festivalom. V jednotlivých časových úsekoch sa bude zvyšovať a najdrahšia bude v júli pred festivalom. V platnosti zároveň zostávajú všetky vstupenky, ktoré boli zakúpené v predpredaji na ročník 2020, ktorý sa kvôli pandémii neuskutočnil tak, ako bol pôvodne plánovaný. Viac informácií nájdete na stránke cibulafest.eu.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: PR článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí