Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.01.2022 05:57 | Správy | Krimi | Domáce krimi
Foto

Desivý prípad unesenej mamy dvoch detí: Budú exmanžela Andrey († 35) súdiť za vraždu?!

Dočká sa rodina spravodlivosti? Andrea Vlčeková († 35) z Hlohovca bola nezvestná takmer päť rokov.

Obrovský zvrat v prípade však nastal vlani, keď boli pri prehliadke priestorov vo Veľkých Ripňanoch (okr. Topoľčany) nájdené v sude s kyselinou sírovou zubné plomby, ktoré podľa znaleckého posudku patrili nezvestnej mame dvoch detí. Za pozbavenie osobnej slobody bol jej exmanžel Miroslav (50) už predtým odsúdený na 12 rokov väzenia. Okresný súd v Trnave však bude teraz rozhodovať o návrhu špeciálnej prokuratúry na povolenie o obnovu konania.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Jeden z najsledovanejších prípadov za posledné roky ešte stále nemá svoju bodku. Andrea Vlčeková († 35) bola nezvestná 4,5 roka. Okresný súd v Trnave jej exmanžela Miroslava Vlčeka (50) odsúdil koncom roku 2018 na 12 rokov väzenia za zločin pozbavenia osobnej slobody. Krajský súd v Trnave o niečo neskôr rozsudok potvrdil. Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic však vlani v septembri oznámil, že ho chcú stíhať za úkladnú vraždu.

Ešte koncom júna policajti s Vlčekom riešili v dome vo Veľkých Ripňanoch inú trestnú činnosť. Pri obhliadke však začal byť nervózny a policajti spozorneli. Pod schodmi bol sud, ktorý po otvorení mimoriadne zapáchal. „Zo zaistených stôp zo suda, ktorý obsahoval kyselinu sírovú, sa podarilo zaistiť stopy, ktoré pripomínali fotokompozity, ktoré sú využívané ako biele plomby. S pravdepodobnosťou hraničiacou s istotou môžeme konštatovať, že v tomto sude boli rozpustené telesné pozostatky poškodenej,“ povedal Lipšic.

Dodal, že skutok, ktorý bol v minulosti kvalifikovaný ako zločin pozbavenia osobnej slobody, je po náleze potrebné právne prekvalifikovať. Na okresný súd preto podal návrh na obnovu konania. A veci sa už pohli! „Okresný súd v Trnave bude rozhodovať o návrhu špeciálnej prokuratúry na povolenie o obnovu konania,“ informovala hovorkyňa Krajského súdu Trnava Jana Kondákorová.

Čo sa môže stať

Andreino zmiznutie si podľa rozsudku objednal Miroslav Vlček z pomsty za to, že exmanželka proti nemu vypovedala ako svedok v prípadoch ekonomickej trestnej činnosti a tiež preto, lebo spravovala majetok spoločnosti VK Invest Group, ktorý si nárokoval. Lipšic v septembri informoval, že v prípade majú vyšetrovacie orgány okrem zubných plomb poškodenej aj spolupracujúceho obvineného, ktorý bol vo veci únosu odsúdený na šesť rokov a osem mesiacov väzenia.

Ten podľa neho v procesnom postavení svedka vypovedal, že priniesol poškodenú do skladových priestorov vo Veľkých Ripňanoch a následne bol vyzvaný obvineným Vlčekom, aby tieto priestory opustil. Ak Okresný súd v Trnave povolí obnovu konania, Vlček sa znova postaví pred sudcu. Ak by bol súdený za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy, mohlo by mu v prípade dokázania viny hroziť až doživotie.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: šiš, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?