Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.12.2021 19:40 | Šport | Hokej
Video

Slováci si užili hostinu, na tanieri aj kapustnica v tuhom stave

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov si na Štedrý večer dopriali bohatú hostinu a dobre sa naladili pred štartom majstrovstiev sveta v mestách Red Deer a Edmonton.

Na sviatočnom stole nechýbali oblátky s medom i cesnakom, kapustnica v tuhom stave či zemiakový šalát s majonézou na kanadský spôsob. Po večeri si hokejisti rozdali darčeky a spolu si pozreli filmovú klasiku "S tebou mě baví svět".

Reprezentanti sa zišli o osemnástej podvečer miestneho času, po úvodných slovách manažéra Tomáša Pšenku nasledovala modlitba a krátky prípitok, ktorý nealkoholickým šampanským predniesol hlavný tréner Ivan Feneš. Po ňom štartovala kulinárska časť štedrej večere. Slováci požiadali pracovníkov hotelovej kuchyne o prípravu tradičného slovenského vianočného menu.

Jeho základ mala tvoriť kapustnica a vysmážaná ryba, respektíve rezeň s majonézovým zemiakovým šalátom. "Prvýkrát trávim Vianoce s chalanmi v Kanade. Bolo to niečo nové, ale veľmi si to užívam. Sme dobrý kolektív a najmä vďaka nemu boli Vianoce v Kanade osviežujúcim zážitkom," uviedol pre hockeyslovakia.sk útočník Ján Lašák, ktorého čaká premiéra na juniorskom šampionáte.

 

"Kanaďania sa pokúsili urobiť klasickú slovenskú vianočnú večeru a myslím, že to nedopadlo úplne zle. Dostali sme rezeň s rybou a zemiakový šalát. Bol tam aj pokus o kapustnicu. Úprimne, ani som ju nevyskúšal, pretože nie som veľký fanúšik kapustnice. Chalani však vraveli, že nebola zlá, takže dopadlo to celkom dobre," dodal Lašák, ktorému urobila najväčšiu radosť oblátka s medom: "To je moja špecialita. Mám rád sladké, takže toto som si užil."

Po večeri dostali všetci darčekové balíčky. "Dostali sme skvelé slúchadlá, rovnako tak vitamíny, čo je skvelé, keďže momentálna doba je zlá a my všetci chceme byť zdraví, aby sme mohli odohrať turnaj. Všetko, čo sme dostali, padne vhod. Rovnako tak použiteľná taštička s logom slovenského hokeja či už na hygienu, alebo do hokejovej kabíny," povedal obranca Marko Stacha.

Štedrovečernú večeru mimo domova si užil s tímom dvadsiatky už tretíkrát. Premiérovo pred dvoma rokmi na juniorskom šampionáte v Třinci, druhýkrát vlani v kanadskom Edmontone.

"Kanaďania nie sú príliš zvyknutí na prípravu našich jedál. Potvrdila to aj kapustnica, ktorá nevznikla ako polievka, ale ako súčasť hlavného jedla. Na druhej strane musím povedať, že tentoraz prevýšili moje očakávania a bolo to naozaj dobré," doplnil pre hocekyslovakia.sk.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
OSN varuje: Hrozí nám vznik nového frontu?
(ilustračná fotografia).
Severná Kórea otestovala superveľkú hlavicu: Odpálila aj nový typ protilietadlovej strely
Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Tragédia v Keni: Záplavy a silné lejaky si vyžiadali desiatky životov
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Telo mladej ženy († 22) našli v opustenom kostole: Hrozivé, v akom stave bola! Svedok doteraz nevie spať
Herectvo je Milkinou veľkou vášňou.
Foto
Úprimné priznanie Emílie Vášáryovej: Bez TEJTO veci si nevie predstaviť život!
Ovplyvnia parlamentné voľby náš dosah na eurofondy? Toto môže urobiť Európska únia!
(ilustračné foto)
Rusi terčom útoku: Zahynuli dvaja ľudia!
Foto
Už to nevydržala! Krištofova manželka sa zastala hráčov z KHL: Odkaz všetkým neprajníkom
Robert Fico, Milan Majerský.
Foto
Pristane Majerský na Ficovu hru? Jeden zo zakladateľov KDH aj politológovia reagujú! TOTO mu radia
V košickej zoo sa v januári narodilo medvieďa matke Xene a otcovi Filipovi, kolektív ošetrovateľov ho pomenoval Ares.
Váš Tip
Medvedica v košickej zoo sa začala správať zvláštne: O chvíľu zistili, čo je vo veci!
(ilustračné foto).
Zvládnete diktát pre šiestakov? Otestujte sa, ako ste na tom s pravopisom