Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.12.2021 04:00 | Prominenti | Nový Čas Víkend

Moderátori Ranných novín sa tešia na sviatky: Konečne sa vyspíme! A možno aj nie...

Počas pracovných dní nás sprevádzajú ranným vysielaním televízie JOJ so štartom o 6.15, čiže vstávať musia poriadne skoro. Počas Vianoc to však neplatí a oni sa môžu nerušene váľať v posteli alebo si užívať pohodu so svojimi najbližšími. Je to naozaj tak?

Bibiana Ondrejková (49)

Hoci cez sviatky nevysiela v Jojke, čaká ju iná práca. „Počas 1. alebo 2. sviatku vianočného, niekedy počas oboch, zvyknem vysielať sviatočné Predpoludnie v rádiu Regina. Takže vstávam pomerne skoro, okolo siedmej, čo sa však so vstávaním do Ranných novín nedá porovnať,“ konštatuje Bibiana Ondrejková. Ale žiadne veľké vyspávanie by sa vraj v jej prípade nekonalo, ani keby mala voľno. „Rada sa pomaly motkám. Vychutnávam si kávičku, hráme nejaké hry, pozeráme rozprávky alebo seriál, ak máme nejaký rozpozeraný. Na 2. sviatok vianočný sa stretávame s mamou a súrodencami, veľkí, strední aj malí. Vtedy väčšinou niečo chystáme, ale je to v takom spomalenom, príjemnom rytme. A hocikedy počas dňa rada zadriemem na gauči pri nejakej rozprávke,“ priznáva. Kolegov pred Vianocami rada obdaruje drobnosťami. „A štúdio nám zdobia hrnčeky na kávu s vianočným motívom a ikebana,“ dodáva.

Bruno Ciberej (43)

„Milujem rána, keď môžem vstať, dať si malé raňajky a ešte s nedopitou kávou sa vrátiť späť do perín,“ priznáva Bruno Ciberej, ktorý si takýto pohodový začiatok dňa v posteli vychutnáva, kedykoľvek ho neťažia pracovné povinnosti. Na druhej strane, Vianoce uňho nie sú o leňošení, oddychu a vysedávaní pred televízorom. Skôr sa snaží niekam vypadnúť a niečo podniknúť. „Celoživotne neobsedím,“ priznáva. Keďže doba covidová nepraje vianočným večierkom či stretávaniu sa, s kolegami si len zaželá príjemné prežitie sviatkov. „Cez sviatky všetci naberieme energiu do ďalších mesiacov, bude to ten najkrajší darček,“ myslí si.


Alena Stračiaková (31)

Počas voľných dní podľa vlastných slov zažíva zaujímavý paradox. „Aj keď by som si mohla pospať, budím sa pomerne skoro. Nie tak ako do práce, ale zvyknem vstať medzi siedmou, ôsmou, niekedy aj skôr. Každopádne to mám veľmi rada, pretože mám pocit, že mám o to viac času užiť si voľný deň. Počas vianočného obdobia to platí dvojnásobne,“ myslí si. Počas Vianoc by najradšej oddychovala aktívne, no realita je iná. „Nulový pohyb, veľa jedla, ale aj veľa rozprávania a stretávania sa s rodinou. Tento rok sme si opäť sľúbili, že sa dokopeme aj k nejakej aktivite. Ja si však myslím, že z toho zas budú maximálne tak šarády,“ smeje sa a nezabúda spomenúť ani príjemný vianočno-nevianočný pracovný zvyk. „S Dodom si robíme také malé posedenie na konci roka, on však tvrdí, že to nemá nič s Vianocami, aj keď sme si doteraz zakaždým na ňom dávali darčeky. Vraj to je oslava úspešného ukončenia roka...“ A kolegovia sa môžu tešiť aj na jej výborný vianočný likér. „Naučila ma ho robiť naša produkčná Janka. Zvyknem ho kolegom rozdávať pred Vianocami a nebude to inak ani tento rok.“

Otvoriť galériu


Dodo Kuriľák (47)

„Vianoce sú každý rok jedinečné a iné, nikdy nie sú rovnaké,“ myslí si Dodo Kuriľák. „Preto ešte neviem povedať, o ktorej otvorím 25. decembra oči po prebudení. No takmer určite - nie na 100 % - to bude neskôr ako počas vstávania do práce,“ smeje sa. Vianoce sú vraj v jeho prípade „skvelé na premýšľanie. Zhodnotenie roka uplynulého a popri trávení času s blízkymi aj na úvahy nad rokom novým. Z ,čo by, keby‘, sa možno aj niečo vyplní.“ Sviatočnú atmosféru v práci podľa neho reprezentuje najmä skvelý vaječný koňak domácej výroby. „Ten má u nás tradičný priestor, no nie v poháriku, ale v zatvorenej fľaši, samozrejme. Výrobcov je niekoľko, predbiehame sa v receptúrach, no kvantitou na Ali nikto nemá, od tej dostane výslužku každý. S Ali si tiež dávame na záver roka vždy nejakú drobnosť,“ prezrádza, pričom Ali je, samozrejme, jeho kolegyňa Alena Stračiaková.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas víkend, Peter Derňár

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej