Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.12.2021 09:00 | Správy | Domáce správy

Farári František a Andrea prišli pred sviatkami o milovaného syna († 14): Pre covid s ním nemohli byť, keď zomieral

Tragická smrť Filipa († 14) zasiahla celú dedinu. Syn starostu obce Bačkovík (okr. Košice-okolie), bývalého farára Františka Korečka (44) podľahol v utorok na nemocničnom lôžku vážnym zraneniam, ktoré utrpel v pondelok podvečer po zrážke s autom.

V osudný deň sa chlapec so svojím dobrým kamarátom vracali peši domov, keď do nich odzadu narazil 38-ročný vodič. Keď sa o nehode dozvedeli otec s mamou, ktorá je tiež farárkou, okamžite išli do nemocnice, dúfajúc v záchranu milovaného syna.  Žiaľ, v utorok ráno skonal. Rodičia však kvôli covidu nemohli byť v najťažších chvíľach pri ňom...

Fotogaléria
10
fotiek v galérii

Namiesto toho, aby o pár týždňov spoločne zasadli k štedrej večeri a tešili sa z darčekov a príjemných sviatkov, prežívajú rodičia Filipa († 14) najhoršie dni života. Za všetko môže tragická nehoda, ktorá sa stala v mrazivý podvečer na začiatku týždňa. V pondelok sa bol tínedžer prejsť so svojím kamarátom a pomaly sa vracali domov.

Už videli obec, keď Filipa zozadu zmietlo auto. Tínedžera s ťažkými zraneniami previezli do nemocnice, kam za ním zakrátko vyrazili vystrašení rodičia. „Do utorka sme boli v nemocnici. Pretože prísne opatrenia nám nedovoľovali byť pri ňom, boli sme v priestoroch, kde sme sa mohli zdržiavať. Lekári nám podávali informácie, čo sa deje, veľmi profesionálne,” opísal najťažšie hodiny života Filipov otec. Žiaľ, jeho milovaný syn svoj boj o život v utorok ráno prehral...

„V nemocnici mi oznámili, že Filip bol covid pozitívny, takže sme stále v karanténe,“ uviedol v utorok chlapcov otec pre zoznam.sk. Vtedy ešte nevedel, ako dlho budú čakať na rozlúčku so synom a či to psychicky zvládnu. „Našu rodinu pozná veľmi veľa ľudí a vieme, že všetci by sa radi s Filipkom chceli prísť rozlúčiť, len nevieme, či to vzhľadom na okolnosti bude možné,“ dodal vtedy F. Korečko.

V stredu už na sociálnej sieti zverejnil, že posledná rozlúčka sa uskutoční v nedeľu, pričom doplnil: „Prosím prítomných, aby z dôvodu pandémie prejavili svoju spoluúčasť bez telesného kontaktu.“ Obrovskú ľútosť nad tragédiou, ktorá otriasla dedinou, vyjadril aj evanjelický farár v Bačkovíku Ľuboslav Beňo. „Pre rodinu budeme teraz podporou v týchto ťažkých časoch, to je samozrejmé, dobre sa poznáme,“ povedal skormútený kňaz, ktorý odprevadí Filipa na jeho poslednej ceste.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Patrik Struk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V seriáli Výnimočná Nikol dostáva do kolien ľudí svojím humorom.
Foto
Pauhofová prehovorila o svojom NÁVRATE z materskej: Ako zvláda pracovný kolotoč!
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Čína a USA sú na nože! Posielajú si drsné odkazy, situácia sa zhoršuje: Čo je za tým?
ilustračné foto
Tretia svetová vojna?! Ukrajinský premiér varuje: Ak ich krajina nebude chránená, tak...
Český spevák Tomáš Hajíček havaroval na motorke.
Spevák známej českej kapely HAVAROVAL na motorke: Je vo vážnom stave
Na snímke slovenský hokejový reprezentant Michal Krištof počas tréningu.
Agent Krištofa páli do Slovákov: Plaťte im ako v KHL a budú hrať doma!
Voda siahala do takej výšky, že takmer úplne zaplavila vozidlá, ktoré boli na cestách.
Foto
Katastrofálne záplavy v Dubaji: Sú za tým lietadlá rozprašujúce chemikálie?! Šokujúce zistenia
Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Manželia Csémiovci mali spolu pekný vzťah.
FotoVáš Tip
Poradca Šutaja Eštoka sa ukázal na verejnosti: Prvá fotka od záhadnej smrti manželky!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom