Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.12.2021 18:41 | Šport | Hokej

Víťazný návrat HC Košice po Covid pauze: Duklu Trenčín zdolali rozdielom triedy

Hokejisti HC Košice zvíťazili v dohrávke 20. kola Tipos extraligy nad HK Dukla Trenčín 4:1. S 32 bodmi sú priebežne na 5. mieste tabuľky, Trenčania majú na 7. priečke 23 bodov.

HC Košice - HK Dukla Trenčín 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
      Góly: 9. McPherson (Pereskokov, Klhůfek), 18. Klhůfek (Pereskokov), 45. Paršin (Chovan, Šedivý), 59. Saucerman (Chovan) - 27. Valach (Bezúch). Rozhodovali: Snášel, Moller - Jurčiak, Ordzovenský, vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.
      zostavy:
      Košice: Košarišťan - Saucerman, Snuggerud, Romančík, Šedivý, Deyl, Cibák, Štec - Pereskokov, McPherson, Klhůfek - Rogoň, Chovan, Paršin - Lapšanský, Slovák, Mrázik - Milý, Havrila, Jokeľ
      Trenčín: Bowns - Lemcke, Kudla, Crinon, Starosta, Nemčík, Chovan, E. Švec - Mikyska, Paukovček, Tybor - Bezúch, Honzek, Valach - Berisha, J. Švec, D. Hudec - Beták, Rehuš, Krajč - Stránsky

      

Košičania nastúpili na zápas prvýkrát od 19. novembra, keďže v tíme sa medzičasom objavilo viacero pozitívnych hráčov na Covid-19. Proti Trenčínu ešte neboli k dispozícii Bartánus, Belluš ani Tansey a v pozícii brankárskej dvojky bol namiesto Riečického mladík Jurák. Premiéru v košickom drese absolvovali obranca Luc Snuggerud a útočník Michal Mrázik.
     

Domáci sa od úvodu snažili o kombinačnú hru, ktorá spočiatku narážala na pozornú obranu súpera. "Vojaci" však v 9. minúte nepokryli v strednom pásme McPhersona, ktorý sa dostal do úniku, v ktorom prekonal Bownsa - 1:0. Trenčania zlepšili pohyb a napádaním rozohrávky robili Košičanom problémy. Do súvislejšieho tlaku sa však nevedeli dostať a keď ich najväčšiu šancu v prvej tretine nepremenil Valach, inkasovali druhý gól. Lemcke za Bownsovou bránkou nevzal puk Pereskokovovi, ktorý efektnou "zadovkou" prihral nepokrytému Klhůfekovi a ten dosiahol svoj 100. gól v extralige - 2:0.
      

Druhá tretina herne patrila "vojakom," ktorí v nej boli ofenzívne aktívnejší než súper a dočkali sa aj gólovej odmeny. Prišla v 27. minúte, keď chybu Košičanov v rozohrávke potrestal Valach - 2:1. K ofenzívnemu snaženiu Trenčanov prispeli aj dve následné presilovky, ale domáci aj zásluhou pohotového brankára Košarišťana ustáli viacero nebezpečných situácií. V 33. minúte Klhůfek neskóroval v oslabení a sľubné šance Trenčanov v druhej tretine nevyužili Tybor ani Bezúch.
      

Košičanov upokojila situácia zo 44. minúty, v ktorej sa Chovan presadil cez obrancu súpera a jeho prihrávku pred odkrytú bránku zužitkoval Paršin - 3:1. "Oceliari" kontrolovali svoj náskok, nepúšťali hostí do výhodných streleckých pozícií a hrozili z brejkov. Ich náskok mohol v 57. minúte zvýšiť McPherson, ale jeho šancu zmaril Bowns. Trenčania sa krátko na to dostali k hre so šiestimi korčuliarmi, no v nej Saucerman uzavrel skóre strelou z obranného pásma - 4:1.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Lauferova († 84) dcéra prelomila mlčanie: TAKTO to s otcom bolo naozaj! Posledné chvíle a rozlúčka
Natankujte a vyhrajte.
Slovnaft sa pripravuje na rozsiahlu odstávku: Bude to stáť poriadny balík!
(ilustračná foto)
Krajské mesto zápasí s veľkým problémom: Na sídlisku sa zosunul svah! Rátajte s obmedzeniami
Philipovi sa Harryho manželka nepozdávala už od začiatku.
Foto
Princ Philip pred Meghan už od začiatku VAROVAL! Dal jej PREZÝVKU, z ktorej musela peniť
Herák hovorí, že ide o bludy a odmieta akúkoľvek spojitosť s obťažovaním.
Na exposlanca Heráka podal prokurátor obžalobu: Týka sa sexuálneho zneužívania viacerých žien
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Obyvateľ čelil medveďovi neďaleko cintorína! Po Tatrami zasadal krízový štáb: Dôjde aj na krajné riešenie?
(ilustračné foto).
Rusko varuje Európu pred ODVETOU: Ak sa to stane, príde veľmi tvrdá reakcia!
(ilustračné foto).
25 rokov od vstupu Česka do NATO: Ministri zahraničných vecí zasadnú v Prahe
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a ruský minister obrany Sergej Šojgu
Ľadové slová ruského ministra! Silný odkaz pre Západ: Takýto máme PLÁN
Pestovatelia zo sadu Dobrý ježko zachraňovali úrodu.
Abnormálne teploty zamávali s prírodou: Spozorované úkazy spravia farmárom vrásky na čele
Vo vozidle museli vysať zeminu, zvyšky jedla aj iné nečistoty
Foto
Veľký test vysávačov do auta! Ktorý sa najviac oplatí? Tu sú výsledky
Kréta je obľúbenou dovolenkovou destináciou Slovákov.
Na gréckom ostrove prebieha najväčšie cvičenie: Desivý scenár!