Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.11.2021 12:26 | Šport | Šport mix

Slovákom hrozí blamáž!? Organizátorom ME hádzanárov chýbajú financie

Začiatok budúcoročných majstrovstiev Európy hádzanárov sa neúprosne blíži, organizátorom však pribúdajú problémy.

Šampionát, ktorý sa uskutoční od 13. do 30. januára v Bratislave, Košiciach a troch maďarských dejiskách - Budapešti, Debrecíne a Segedíne, je na Slovensku v ohrození. Organizačný výbor však robí všetko pre to, aby sa uskutočnil.

Prezident Slovenského zväzu hádzanej Jaroslav Holeša na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave uviedol, že problémy prinesie plánovaný lockdown, ktorý by v najbližších hodinách mala schváliť vláda SR.

"Nielen Covid je téma, ktorou sa zaoberáme, ale aj organizácia. Lockdown zmení organizáciu celého šampionátu. Čas sa neúprosne blíži, no my veríme, že šampionát bude za podmienok, ktoré sa nezhoršia. V Maďarsku majú iné nastavenie a riešia iné problémy ako máme my. Musíme si počkať, na čom sa uznesie vláda."

Okrem úbytku divákov na tribúnach v súvislosti s opatreniami pred šírením koronavírusu robia organizátorom vrásky aj ďalšie veci. Niektoré výpravy, ktoré by mali hrať na Slovensku, sú zaočkované vakcínou Sputnik, ktorú zatiaľ v Európskej únii oficiálne neschválili.

"Robíme všetko pre to aby sa ME uskutočnili v takom pláne v akom sme pôvodne chceli. Čakáme, aký režim pre šport schvália. Európska hádzanárska federácia (EHF) nás bombarduje, aby sme im dali pravidlá, ale neviem im dať v tejto chvíli nič.

My chceme dospieť k dohode s hlavným hygienikom SR, aby sme schválili režim. Príde sem 12 tímov, potrebujeme vedieť, aj to, aké vakcíny športovcov môžeme akceptovať," dodal Holeša.

Prezident SZH priznal, že organizátori sú momentálne v červených číslach čo sa týka rozpočtu a verí, že sa situácia zlepší.

"Nemáme finálnu dohodu zo strany štátu. Vypadli nám diváci a zisk zo vstupeniek je príjem, s ktorým sme počítali. Teraz sú samé otázniky, no málo odpovedí.

Ale neviem čo bude, potrebovali by sme vešteckú guľu. Máme nejaké prísľuby z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu, ale to nie je dostatočné. Bez kompenzácií neprežijeme."

Šampionát na Slovensku chcelo vedenie zväzu usporiadať aj pre to, aby spopularizovalo hádzanú a pritiahli k nej mládež. S finančnými problémami nerátali, no teraz musia riešiť najmä tie.

"Nepripravujeme sa na to, že ME nebudú. Ale riešime existenčné problémy. Zatiaľ čo Maďari sú úplne v inej situácii. Ak by sa mal šampionát odohrať len v Maďarsku, bez problémov by to zvládli. My ho však chceme urobiť, no nič sa nedá vylúčiť," vyhlásil Holeša.

Organizátori v stredu predstavili aj sadu medailí. Pred rokom vyhlásili tender na ich výrobu, zvíťazila slovenská spoločnosť Packing Advertising. "Hlavným motívom je hádzanárska lopta, ktorá je umiestnená v strede medaily, inak je zaujímavá tým, že sa okolo nej použili rôzne výseky.

Na jej leme je text. Verím, že sa bude verejnosti páčiť. Vyrábali sa v štátnej mincovni Kremnica a sú omnoho ťažšie ako štandardné medaily," uviedol šéf spoločnosti a autor vizuálu Peter Packaň.

Viac k téme:
Diskusia /
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!