Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.12.2021 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
FotoVideo

Z bolesti v ramenách závažný problém! Speváčka Marcella Molnárová otvorene: Bol to pre mňa šok

Sú témy, o ktorých ľudia neradi hovoria. Napríklad, ak človeka zrádza zdravie.

Pre mnohých je to príliš osobná záležitosť, než aby sa s problémom podelili verejne. Ťažkou životnou situáciou prechádza v týchto dňoch Marcella Molnárová (56). Temperamentná speváčka sa rozhodla o svojom trápení prehovoriť. Nie však preto, aby ju ľudia ľutovali. Naopak, chce dať nádej tým, ktorí prechádzajú podobnými životnými situáciami. V rozhovore pre Nový Čas Nedeľa pripomína, aby si všímali svoje zdravie, nezanedbávali telo a keď treba, išli hneď k lekárovi. 

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Pred časom vás vystrašili závažné zdravotné ťažkosti. Čo sa stalo?

V júni som zacítila veľkú bolesť v ramenách a v rukách. Z ničoho nič ma začali trápiť bolesti a boli veľmi čudné. Išli v divných meridiánoch, po rukách, pod lakťom, po svale, ktorý zabezpečuje úpon predlaktia. Počas dňa som zvyčajne robila čosi v záhrade, no zrazu som si uvedomila, že nevládzem toľko, koľko by som chcela. V jednom momente ma začali ruky až príliš obmedzovať. Chvíľu som niečo porobila, a po chvíli som si musela položiť ruky do polohy, v ktorej sa mi aspoň na chvíľu uľavilo. Lenže po čase sa bolesť vrátila. Už som to nemohla odkladať a čakať na zázrak. Musela som ísť na vyšetrenie. Dcérka Sofi mi raz povedala: Mami, rieš to čo najskôr, v noci si zas stonala...

Vzali ste si jej slová k srdcu?

Áno. Navyše aj ľudia v mojom okolí si všimli, že mám zdravotné problémy a začali mi nosiť tabletky na utíšenie. Myslím si, že práve to je jeden z precedensov našej generácie - všetci máme pocit, že tabletka proti bolesti všetko vylieči. Ale tabletka nám nevylieči príčinu, ani neodstráni následok, len utlmí bolesť. A ja som primárne nechcela ísť touto cestou. Tak som si na to najprv dávala rôzne zábaly, ale keď som videla, že to nepomáha a nepomôže ani oddych na ruky, navštívila som lekára. Na traumatológii mi najprv dávali injekcie do ramien. Keďže vedeli, že som v minulosti mala niekoľko pomerne ťažkých úrazov, tak usúdili, že to bude následok.

Môžete prezradiť, o aké zranenia išlo? Viete aj, čo konkrétne bolo spúšťačom ďalších problémov?

V priebehu života som mala množstvo rôznych úrazov, dokonca aj niekoľko autohavárií. Nedá sa povedať, ktoré bolo to priame zranenie, pretože, ako vravím, bolo ich viac. Nikdy som sa po nich nejako zvlášť neliečila, nebolo to vraj nič vážne, žiadne zlomeniny. Ani na CT vyšetreniach nikto nič nespozoroval. Vždy som mala pocit, že som hrdinka storočia, pozbierala som sily a išla som ďalej.

Nikdy ste o tom nehovorili...

Snažila som sa vystrábiť, nechcela som tým nikoho zaťažovať a proti bolestiam v chrbtici som používala náplaste. Stala sa mi však aj jedna kuriozita - 18. decembra 1999 som mala tri autonehody za sebou!

To vážne?!

Skutočne! V bratislavskom Parku kultúry a oddychu som mala účinkovať vo vianočnom televíznom programe. Bola poľadovica, husto snežilo. Stála som práve na križovatke, keď som zacítila prudký náraz. Riadne to pocítila krčná chrbtica. Keďže to však nebolo nič vážne, dohodli sme sa so šoférom, že to vybavíme cez poistku. Nasadla som do auta a neuveríte, prešla som asi 50 metrov a nabúral do mňa ďalší! A tesne pred PKO tretí! Pamätám si, že som v poslednej chvíli dobehla na javisko. Adrenalín pracoval, tak som si povedala, že to zvládnem, veď nie som padavka, len ma trošku bolel krk. Mokrá od snehu, vlasy spadnuté, odspievala som Gounoudovu skladbu Ave Maria.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, Marika Eisler Studeničová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Krvavý útok na Ukrajine: Rusi udreli smrtiacou silou! FOTO zo zasiahnutého mesta
Rodinka vo chvíľach šťastia. Tie sú nenávratne preč...
Váš Tip
Janka bola zdravá mladá žena, po pôrode synčeka zomrela: Čo sa stalo v osudný deň?
(ilustračné foto).
Hrôzostrašná nehoda na D1: Auto narazilo do zvodidiel! Zasahovali hasiči
Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne