Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.11.2021 12:10 | Šport | Hokej

Predčasný koniec sezóny hokejovej ligy? Nové opatrenia sú pre kluby likvidačné

Kluby hokejovej Tipos extraligy žiadajú kompetentné orgány o prehodnotenie sprísnených protipandemických opatrení. Tie budú podľa nich pre niektorých účastníkov najvyššej hokejovej súťaže likvidačné a ak nebudú obmedzenia vykompenzované, bude to znamenať aj predčasné ukončenie sezóny.

Asociácia profesionálnych hokejových klubov to uviedla v piatok v oficiálnom stanovisku.

Podľa nových opatrení, ktoré majú vstúpiť do platnosti v pondelok, môže byť na hromadnom podujatí v červenom okrese prítomných len 200 divákov v režime OP (očkovaní a prekonaní). V bordovej farbe to bude 100 ľudí a v čiernej farbe 50 ľudí. Zelené okresy a oranžové okresy majú byť pre režim OP bez obmedzení. Pre vstup v režime OTP má platiť pre červené, bordové a čierne okresy kapacitné obmedzenie šesť ľudí. Hromadné podujatia v základnom režime majú byť pre červené, bordové a čierne okresy zakázané.

"Sme jednoznačne zástancami pozitívnej motivácie pre ľudí. Aj vláda všetkým sľubovala, že očkovanie je výhra a sloboda. Absolútne sme preto nepočítali s obmedzeniami aj pre zaočkovaných fanúšikov, ktoré schválila vláda s platnosťou od 22. novembra. Mrzí nás, že kým do nákupných centier je možný vstup neobmedzeného počtu ľudí v režime OP, na hokejové štadióny sa dostane len minimálny počet osôb, ktoré sú zaočkované či prekonali COVID-19. Vzhľadom na veľkosti organizačných tímov a počty hráčov je účasť fanúšikov na štadiónoch za týchto podmienok prakticky nemožná," uviedli kluby Tipos extraligy v piatkovom stanovisku.

Kluby žiadajú, aby mohol zápasy priamo na štadiónoch sledovať väčší počet divákov, tak ako je to v iných krajinách. "Ako zástancovia pozitívnej motivácie prosíme kompetentné orgány o prehodnotenie opatrení a podľa vzoru z okolitých i z iných európskych krajín umožnenie vstupu na športové podujatia väčšiemu počtu fanúšikov v režime OP pri zohľadnení maximálnej kapacity štadiónov. Bola by to pozitívna motivácia pre ľudí a zároveň odmena pre všetkých zodpovedných," uvádza sa v stanovisku.

Plné znenie stanoviska klubov Tipos extraligy k prijatým opatreniam /bez redakčných úprav/:

"Kluby TIPOS EXTRALIGY sú zástancami pozitívnej motivácie

Kluby hokejovej TIPOS Extraligy sú si plne vedomé a chápu vážnosť aktuálnej situácie spôsobenej treťou vlnou pandémie i jej dopady na zdravotnícky systém na Slovensku. Ďakujeme aj touto cestou zdravotníkom za ich často až nadľudské nasadenie v boji s koronavírusom.

Ako predstavitelia slovenského profesionálneho hokeja sme verili, že vďaka podpore očkovania sa nebude opakovať stav z minulej sezóny a zápasy sa budú môcť hrať pred slušne zaplnenými hľadiskami. Sme jednoznačne zástancami pozitívnej motivácie pre ľudí. Aj vláda všetkým sľubovala, že očkovanie je výhra a sloboda.

Absolútne sme preto nepočítali s obmedzeniami aj pre zaočkovaných fanúšikov, ktoré schválila vláda s platnosťou od 22. novembra. Mrzí nás, že kým do nákupných centier je možný vstup neobmedzeného počtu ľudí v režime OP, na hokejové štadióny sa dostane len minimálny počet osôb, ktoré sú zaočkované či prekonali COVID-19. Vzhľadom na veľkosti organizačných tímov a počty hráčov je účasť fanúšikov na štadiónoch za týchto podmienok prakticky nemožná.

Hrať bez fanúšikov bude pre niektorých účastníkov najvyššej hokejovej súťaže likvidačné. Len s ťažkosťami prežili minulú sezónu, ani sa nestihli spamätať z výpadku príjmov zo zákazu divákov na tribúnach a dostávajú ďalšiu veľkú ranu.

Ak nebudú obmedzenia vykompenzované, bude to znamenať aj predčasné ukončenie sezóny. Hráči i členovia realizačných tímov prídu o svoju prácu a fanúšikovia o možnosť sledovať najpopulárnejší šport na Slovensku. Súčasný stav bude mať veľký dopad na reprezentáciu krajiny na vrcholných podujatiach i na celý slovenský šport, nielen na profesionálny, ale aj na mládežnícky.

Ako zástancovia pozitívnej motivácie prosíme kompetentné orgány o prehodnotenie opatrení a podľa vzoru z okolitých i z iných európskych krajín umožnenie vstupu na športové podujatia väčšiemu počtu fanúšikov v režime OP pri zohľadnení maximálnej kapacity štadiónov. Bola by to pozitívna motivácia pre ľudí a zároveň odmena pre všetkých zodpovedných."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, juk, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Žlto-modrý kostým od návrhárky Catherine Walker
Foto
Módne kúsky Diany († 36) idú do dražby: Astronomické ceny! V tejto róbe sa stretla s významným monarchom
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Rokovanie skončilo diskusiou o financiách pre samosprávy: Kedy príde nový zákon do platnosti?
Hasiči zasahujú počas požiaru historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň.
Požiar budovy burzy v Kodani je pod kontrolou: Starobylú budovu postavia nanovo
Investment theme stockmarket and finance business analysis stockmarket with digital tablet
Nemecká a francúzska ekonomika budú rásť pomalšie, ako sa očakávalo: Odhad rastu eurozóny je zrušený
Mliečna cesta ukrýva ešte mnoho tajomstiev (ilustračné foto).
Astronómom sa podaril veľký objav v Mliečnej ceste: Takéto niečo sa podarí raz za život
(ilustr. foto)
Neuveriteľný nález v Lešti z obdobia II. svetovej vojny: Čo s nimi teraz bude?!
Ilustračné foto.
Trpíte bolesťou chrbta? Môže ísť o VÁŽNE ochorenie! Kedy treba okamžite vyhľadať POMOC
Ilustračné foto
Ukrajina zverejnila počet nezvestných: To číslo trhá srdce! Smutné slová Kyjeva
Zarážajúci moment zo Španielska: Fanúšik požiadal hráča o dres, ten si vypýtal peniaze!
Americká vlajka a čínska vlajka (ilustračná fotografia).
Veľký krok medzi USA a Čínou: Stalo sa to po vyše roku! Ako dopadol rozhovor ministrov?