Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.11.2021 19:14 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Bratislavu čaká v stredu 10 protestov: Polícia vyzýva vodičov, aby sa mestu vyhli!

V Bratislave je v stredu (17. 11.) ohlásených desať protestov a zhromaždení. Informoval o tom primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

Požiadal všetkých protestujúcich k ohľaduplnosti. "Právo zhromažďovať sa a právo protestovať nemôže stáť nad slobodou pohybu a právom na bezpečnosť ostatných, špeciálne v čase vrcholiacej pandémie," vyhlásil Vallo. Všetky zhromaždenia pred 32 rokmi v Bratislave aj iných mestách na Slovensku boli podľa jeho slov pokojné, bez urážok a násilia. "Každý, kto úprimne v sebe nosí odkaz novembrových dní, vie pokojne vyjadriť svoj postoj aj dnes," podotkol primátor.

Mesto Bratislava aj bratislavská mestská polícia poskytnú súčinnosť štátnej polícii nielen pri organizácii preventívnych opatrení, ale aj pri ochrane verejného poriadku. "Dopravný podnik Bratislava v stredu posilňuje dispečing a je pripravený koordinovať premávku MHD tak, aby bola aj napriek prípadným komplikáciám čo najplynulejšia," podotkol Vallo. Správa komunikácií a komunálny podnik nasadí dodatočné údržbárske čaty, aby verejné priestory po zhromaždeniach čo najrýchlejšie upratali.

Starostka bratislavského Starého Mesta Zuzana Aufrichtová vyzvala organizátorov a účastníkov stredajších zhromaždení na zdržanie sa protiprávneho konania a neblokovanie dopravy. V opačnom prípade je mestská časť pripravená konkrétne zhromaždenie rozpustiť. "V Deň boja za slobodu a demokraciu, ale aj počas dní okolo jeho dátumu sa budú v Starom Meste konať viaceré zhromaždenia a protesty. Mestská časť intenzívne pracuje na minimalizácii rizika vzniku podobných konfliktných situácií, aké Staré Mesto zažilo v lete," uviedla starostka. Občanom, ktorí sa na protestoch neplánujú zúčastniť, odporúča, aby sa miestam protestných zhromaždení vyhli.

Dočasne poverený prezident Policajného zboru Štefan Hamran informoval, že polícia je pripravená počas stredy udržať poriadok na verejných akciách a avizovaných protestoch. Ak bude narušený, polícia bude podľa jeho slov nekompromisne zasahovať. Štátna polícia na sociálnej sieti doplnila, že s občanmi, ktorí sa rozhodnú na zhromaždeniach zúčastniť, budú komunikovať členovia antikonfliktného tímu. Upozorňuje zároveň, že nie sú vylúčené zmeny v doprave. Vyzýva v tejto súvislosti motoristov, aby zvážili cestu počas trvania zhromaždení, respektíve aby sa podľa možnosti vyhli centru hlavného mesta.

Mestská polícia Bratislava avizuje, že v stredu výrazne posilní hliadky v uliciach hlavného mesta. Apeluje na dodržiavanie povinností, ktoré sú späté so životom v demokratickej krajine. Pripomína tiež celospoločenský zápas s pandémiou ochorenia COVID-19 a ľuďom radí nepoľavovať pri dodržiavaní protipandemických opatrení. "Pre dohliadanie nad verejným poriadkom posilňujeme aj službu v novovybudovanom operačnom a kamerovom stredisku mestskej polície. K dispozícii máme viac ako 380 kamier. Zábery z nich využíva aj Policajný zbor na koordinovanie jednotiek. Záznamy z nich môžu slúžiť ako dôkaz pri páchaní priestupkov alebo trestných činov. Taktiež umožnia spätne dohľadať a identifikovať páchateľov," spresnila mestská polícia.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO