Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.11.2021 16:10 | Šport | Futbal

Taliani sa v Belfaste potopili rovnako ako Titanic: Budú chýbať na najbližších majstrovstvách?

Futbalisti Talianska chýbali na majstrovstvách sveta 2018 v Rusku a nie je isté, či sa predstavia na budúci rok v Katare.

Taliani nezvládli posledný kvalifikačný krok - nezdolali Severných Írov a nezabezpečili si priamy postup. V Belfaste sa zrodila len bezgólová remíza, šancu pevne teda chytili do rúk Švajčiari. V Luzerne prevýšili Bulharov 4:0 a stali sa víťazmi C-skupiny pred Talianmi.

Ak úradujúci majstri Európy nechcú chýbať o rok medzi elitou MS v Katare, musia zvládnuť marcové zápasy play-off. Ich účastníkmi budú tímy, ktoré skončili vo svojich kvalifikačných skupinách na druhých miestach. Pripoja sa k ním aj dvaja víťazi skupín z Ligy národov 2020/2021, ktorí v kvalifikácii MS 2022 neskončili na prvých dvoch priečkach svojich skupín.

Žreb rozdelí dvanásť tímov na tri štvorice a tie absolvujú medzi sebou semifinále a finále. Traja úspešní finalisti sa predstavia na MS 2022. Tucet ašpirantov zatiaľ nie je kompletný, ale figurujú v ňom aj Portugalčania, Poliaci, Švédi, Rakúšania či Rusi.

"Sklamanie z teba, Squadra Azzurra, je obrovské. Od októbra 2018 sme pod vedením Roberta Manciniho prehrali len jeden z 37 zápasov nedávno v semifinále Ligy národov s Francúzmi a aj tak sa môže stať, že budeme chýbať na majstrovstvách sveta. S tým nikto nerátal a tifosi plačú," napísal denník Gazzetta dello Sport podľa švajčiarskeho webu Blicku.ch.

"Zatiaľ čo Švajčiari urobili to, čo sa od nich očakávalo, majster Európy predviedol presný opak, uhral iba nečakanú remízu. Na gól nám nestačilo ani päť útočníkov na ihrisku. V Belfaste začiatkom 20. storočia postavili legendárny parník Titanic a v rovnakom meste teraz Taliansko narazilo na severoírsky ľadovec. A potápa sa...," dodala Gazzetta patetickým tónom.

Aj sociálne siete zaplavili odkazy sklamaných talianskych fanúšikov, ktorí nechcú uveriť tomu, že majster Európy nemusí byť účastníkom majstrovstiev sveta. "Môj syn má dva roky a ledva začal rozprávať. Stihol sa ma však už spýtať, či je pravda, že Taliansko je najhoršie na svete. Žiaľ, odpovedala som mu, že áno," napísala istá Valeria Angioneová na twitteri.

Aj niekdajší úspešný anglický futbalista a aktuálne známy expert Gary Lineker neveriacky krúti hlavou, čo sa to stalo v Belfaste s Talianmi. "Ako rýchlo vedia padnúť mocní? Prosím, postúpte! Neviem si predstaviť ďalšie majstrovstvá sveta bez Talianska," tweetoval Lineker.

Tréner Roberto Mancini je sklamaný, ale na diaľku sa snaží zatlačiť čierne myšlienky do úzadia. Svojmu tímu stále verí, že nebude chýbať na záverečnom turnaji MS 2022. "Túto kvalifikáciu sme mali rozhodnúť už v predchádzajúcom zápase proti Švajčiarom, ale ešte máme šancu na opravu. Stále sme jedným z najlepších tímov v Európe a som si istý, že zvládneme zostávajúce dva zápasy v play-off," skonštatoval Mancini podľa webu blick.ch.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
Bidenov podpis SPEČATIL nielen osud Ukrajiny: O niekoľko hodín sa to začne!
The poor old man's hands hold an empty bowl. The concept of hunger or poverty. Selective focus. Poverty in retirement.Homeless. Alms
Pochmúrne vyhliadky pre celý svet: Hrozivé konflikty zvyšujú prípady akútneho hladu
Rowan poklad našiel pri prechádzke so psom.
Foto
Školák pri venčení psa natrafil na zvláštnosť: Zistili, čo to je, mama lapala po dychu!
Foto
Spečatí Hancko životný prestup? Záujem majú tieto dva veľkokluby
Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
Nelegálna migrácia s tragickým koncom: Medzi obeťami je aj dieťa! Úrady zadržali podozrivých
Paľo Habera
Foto
FOTOhádanka: Je vám štrbavý chlapček povedomý? Vďaka nemu sa stal tento kúsok oblečenia legendárnym!
Na snímke zľava Michal Šimečka a Branislav Gröhling.
Opozícia kritizuje zákon o telerozhlase: Šimečka hovorí o štátnej televízii, Gröhling tvrdí, že naráža na predpisy EÚ
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Scholz sa zaviazal podporovať Ukrajinu: Pridal sa k nemu ďalší mocný muž! Kancelár však túto vec odmieta
(ilustračné foto).
V strese sú zamestnanci, potom cestujúci: Odbory štrajk odvolali, stovky letov sa však neuskutočnia
Caution
Slovensko trápi chlad a zrážky: Neďaleko Bratislavy SNEŽÍ! Niekde napadne aj 10 centimetrov, platia VÝSTRAHY
Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
V škole sa odohral vážny incident: Malo dôjsť k útoku! Podozrivú osobu zadržali
Driver due to being subject to test for alcohol content with use of breathalyzer
Chlapík za volantom nafúkal: Nevypil však ani kvapku alkoholu! Čo ho ZACHRÁNILO pred pokutou?