Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.11.2021 12:00 | Správy | Domáce správy
ExkluzívneFoto

Odtajnené! Minister hospodárstva Sulík má firmu s krásnou brunetkou: Takto vyzerá jeho ranč v Austrálii?

Odtajnené! Minister hospodárstva Richard Sulík (53) je od odhalenia, že v Austrálii vlastní ranč za státisíce eur, skúpy na slovo.

Pátranie po ranči

Nový Čas pátral po ranči v Austrálii a zistil, že Sulík tam vlastní dve firmy. Z verejne dostupných zdrojov sme našli Sulíka ako vlastníka v spoločnosti Kentaur Australia PTY LTD a druhou je Indigo Floats and Trailers PTY LTD. Firma Kentaur sa venuje biznisu okolo koní a jazdectva a funguje od roku 2004. Druhá spoločnosť Indigo je záhadnejšia a údaje o jej podnikaní sme nenašli. Názov môže naznačovať, že ide o obchod s prívesmi či plavákmi. Z výpisu z registra sme zistili, že Sulík má v spoločnosti Indigo 66 akcií, čo je necelá tretina.

Práve tu sa dostávame k ďalším dvom majiteľom, ktorí sú s vysokou pravdepodobnosťou tí, ktorí so Sulíkom vlastnia okrem firiem aj spomínaný ranč. Prvou je pôvodom Slovenka Lucia Galovičová (36) a druhým je David William Dobson (63), ktorý pochádza z karibského štátu Trinidad a Tobago, no má trvalé bydlisko v Austrálii. Informácie sú dostupné najmä o Galovičovej, ktorá je uvedená ako šéfka spoločnosti Kentaur a sama priznáva, že sa venuje podnikaniu v oblasti jazdectva, pričom zdôrazňuje, že pochádza zo Slovenska.

Do Austrálie sa prisťahovala, keď mala 17, a v tom čase zistila, že na kontinente je diera v biznise s koňmi a vybavením na jazdectvo. Chopila sa príležitosti a vybudovala úspešnú firmu, ktorá funguje doteraz. „Keďže Lucia vyrastala medzi koňmi v Európe, vedela sa vyznať v najlepších značkách, súvisiacich s týmto biznisom,“ píše sa o Galovičovej na stránke ich spoločnej firmy.

Založila ju v roku 2004 a stala sa jednou z najprominentnejších prémiových predajcov jazdeckej výbavy v Austrálii. Okrem toho sa venuje aj chovu koní pre jazdcov, pričom sama je úspešnou súťažiacou v skokoch na koni. So Sulíkom sa Galovičová pozná dlhodobo, keďže už v roku 2015 mu na sociálnej sieti komentovala fotografie s deťmi.

Rozľahlý pozemok

Zaujímavé je, že obe spoločnosti majú sídlo pri Perthe v dvoch rozdielnych nehnuteľnostiach. Menej dostupná firma Indigo sídli v rozsiahlejšej usadlosti, zatiaľ čo Kentaur má ako sídlo uvedený dom s na prvý pohľad menšou rozlohou. Práve táto farma je však bájnym rančom, ktorý si nedávno zaobstaral Sulík. Pozemok má rozlohu cez 20 hektárov, súčasťou je veľký výbeh pre kone a päťizbový dom.

V inzeráte z roku 2019 ho opisujú ako raj na zemi, ku ktorému patria aj stajne, samostatná chata a malá pristávacia dráha pre súkromné lietadlá. Ranč sa predával za 1 milión 250-tisíc dolárov, čo je asi 800-tisíc eur. Napriek tomu, že tam sídli firma Kentaur, tak rozľahlý areál má patriť firme Indigo Floats and Trailers PTY LTD, čiže Sulíkovi, Dobsonovi a Galovičovej.

Obe usadlosti sa nachádzajú na okraji mesta Perth s dvoma miliónmi obyvateľov, ktoré leží na západnom pobreží Austrálie. Sulíkov dom je v časti, kde už dominuje prírodná scenéria a priľahlé pozemky umožňujú majiteľom aj chov koní. Taktiež sú pomerne izolovaní od ďalších susedov, čiže Sulík by na dôchodku mal dostatok súkromia.

Sulík sa k našim zisteniam nevyjadril, rovnako sme sa niekoľko dní snažili spojiť aj s Luciou Galovičovou, ktorá podniká v Austrálii, no bezúspešne.

 

1. Indigo Floats and Trailers PTY LTD

  • informácie o tejto firme nie sú veľmi dostupné, z názvu vyplýva, že by sa mohla zaoberať obchodom s prívesmi či plavákmi
  • Sulík v nej vlastní necelú tretinu akcií
  • spoločníkmi sú Lucia Galovičová a David William Dobson pôvodom z Trinidadu a Tobaga
  • oficiálne sídlo je pri meste Perth
  • adresa firmy je uvedená na rozľahlejšej usadlosti, Sulík však vlastní ranč o niečo južnejšie

 

2. Kentaur Australia PTY LTD

  • firma, ktorá sa venuje biznisu okolo jazdectva
  • Lucia Galovičová je riaditeľka a Sulík je spolumajiteľom firmy
  • sídlo Kentauru je uvedené na menšom ranči - ten vlastní Sulík cez spoločnosť Indigo
späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Martin Čeliga, Martin Hanzel

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!