Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.11.2021 00:00 | PR články
PR článok

5 tipov, ako byť lepším kúrenárom

Blíži sa zimná vykurovacia sezóna, ktorá so sebou prináša aj pravidelnú údržbu kotlov či inštaláciu nových výhrevných zariadení. Pre profesionálnych kúrenárov to tiež znamená viac práce a zákaziek.

Inšpirujte sa preto niekoľkými tipmi, ktoré vám pomôžu úspešnejšie zvládnuť nadchádzajúcu sezónu.

S ubúdajúcimi stupňami na teplomeroch stúpa aj potreba dodávky tepla do slovenských domácností. S tým samozrejme súvisí nárast dopytu po kúrenárskych a inštalatérskych službách. Ak pôsobíte ako kúrenár, môže sa vám zísť niekoľko praktických tipov, ako pracovať lepšie a môcť uspokojiť viac zákazníkov:

Proklientský prístup

Nie nadarmo sa hovorí “Náš zákazník, náš pán”. Napriek tomu si mnoho menších firiem a podnikateľov ešte stále neuvedomuje potrebu proklientského prístupu a komunikácie na úrovni. Akokoľvek nepríjemný je váš zákazník, nikdy by ste mu to nemali oplácať rovnakým prístupom, ale mali by ste si vedieť zachovať profesionalitu. Vyhnete sa tak zlým recenziám a poškodeniu mena firmy. Ak bude mať zákazník pocit, že si ho vážite aj napriek prípadnej výmene názorov, bude sa k vám vracať a odporúčať vás ďalej. Vo vzťahu k zákazníkovi totiž platí, že ego musí ísť bokom.

Dobrá reklama

Dnes sa už žiaden biznis nezaobíde bez marketingu. Ak aj má vybudovanú stabilnú základňu klientov “z roku pána”, stačí jedna dobrá akcia konkurencie, a aj verní klienti rýchlo utečú. Je preto potrebné si ich udržiavať a samozrejme tiež získavať nových. Prehľadná webová stránka a profil na sociálnych sieťach sú minimum, ktoré by ste mali mať. Nemusíte vrážať veľa peňazí do reklamy, ale snažte sa uľahčiť vašim zákazníkom prístup k vám. Časy sa menia a inzercia v novinách už nie je v móde. Ak však máte nulovú skúsenosť s marketingom, je dobré si aspoň na začiatok nechať poradiť od odborníka marketingovej agentúry či špecialistu.

Viac času na prácu

Práca kúrenára obnáša nielen samotnú remeselnú prácu, montáž či opravy, ale tiež množstvo ďalších úkonov. Každý kúrenár musí najprv vybaviť objednávky a zákazky, potom nakúpiť potrebný materiál, zabudnúť vyriešiť faktúry a potrebnú byrokraciu a popri tom celý deň zdvíhať telefón či odpovedať na správy. Nečudo, že potom nestíha uspokojiť dopyt zákazníkov. Existuje však spôsob, ako to zmeniť a pracovať efektívnejšie.

Portál kurenari.online, ktorý zastrešuje centrum kúrenia Banik a syn, je tu pre všetkých malých podnikateľov-kúrenárov, ktorí už nechcú strácať čas zbytočnými činnosťami. Ako skúsenejší partner im zadarmo poskytuje potrebnú podporu a know-how. Postará sa o servis, údržbu a hladší priebeh všetkých zákaziek. Vďaka tomu sa môžu kúrenárske firmy či živnostníci sústrediť na to, čo im ide najlepšie, vybaviť viac zákazníkov a zvýšiť tak svoje mesačné tržby.

Jednoduchší nákup materiálu

Práca kúrenára obnáša tiež pravidelný nákup materiálu, bez ktorého sa žiadna zákazka neobíde. Zdĺhavé cesty do veľkoskladu sú tak takmer na dennom poriadku a sú zbytočným žrútom času. Vďaka spolupráci s portálom kurenari.online však možete nakúpiť všetko potrebné jednoducho online, zbaviť sa ciest do predajne či skladu a ušetriť si množstvo času, nafty aj nervov. Navyše ako registrovaný kúrenár máte prístup k výhodnejším cenám materiálu.

Vzdelávanie a rast

Technológie sa vyvíjajú míľovými krokmi a hoci kúrenárstvo nie je raketová veda, tiež podlieha technologickému pokroku. Kotle, vykurovacie či vodoinštalačné systémy inovujú, vyvíjajú sa nové úspornejšie a ekologickejšie riešenia, menia sa vyhlášky. Portál kurenari.online ponúka registrovaným členom školenia a prináša aktuálne informácie z odvetvia, vďaka ktorým pre vás žiadna technológia nebude nová.

A nezabúdajte, že nikdy nie je neskoro stať sa kúrenárom, akým ste vždy chceli byť.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nehoda troch vozidiel! D1 je v tomto úseku neprejazdná
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe