Štáb si nosil misky
Program je v nedeľné večery najlepšie pozerať najedený, pretože inak počas neho musíte vyjedať domáce zásoby sladkostí. Dokonca aj tie menej podarené výtvory súťažiacich vedia riadne naštartovať divácke slinné žľazy. A hoci sa toho v každom diely napieklo požehnane, všetko rýchlo zmizlo v bruchách televízneho štábu. Navnivoč nevyšiel ani ten posledný roztečený bratislavský rožok!
„Sedemdesiatčlenný štáb si nosil aj vlastné misky a bol vždy boj ukoristiť si aspoň niečo,“ dozvedeli sme sa s tým, že najväčším maškrtníkom sa ukázal byť moderujúci herec Juraj Bača. „Dokonca si nosil vo vrecku aj vlastnú lyžičku a žiadny krém pred ním nebol v bezpečí,“ prezradil nám F. Púchovský podľa ktorého je paradoxom, že napriek neustálemu koštovaniu, počas natáčania on aj jeho moderátorský kolega Milan Junior Zimnýkoval zhodili niekoľko kíl.
Suroviny s rezervou
Zvláštna kapitola je množstvo surovín, ktoré boli potrebné na pečenie. „Recepty k osobným a kreatívnym výzvam dodávali súťažiaci produkcii v predstihu, aby bolo možné zabezpečiť všetky požadované suroviny. Všetky boli pripravené v dostatočnom množstve aj s rezervou, aby sa predišlo krízovým situáciám, kedy by bolo potrebné pripraviť nejakú zložku receptu viackrát. Napríklad, keď Viliam použil soľ do plnky svojej torty a štrúdle, alebo viacerým súťažiacim nevyšli tartaletky a museli si pripraviť druhú várku cesta,“ dozvedeli sme sa.
Niektoré špecifické produkty si so sebou priniesli samotní súťažiaci. Ako ste si všimli, Julka použila domáce prosciutto, ktoré vyrába jej otec, Inga mala vlastné sušené hríbiky, iní sa snažili svoj recept ozvláštniť domácim džemom alebo čerstvo natrhanou bazou. A vlastné si priniesli aj niektoré pomôcky. Na pľace sa tak ocitli jedinečné formičky, podnosy, valčeky, teflónové podložky aj pištoľ na techniku airbrush.