Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Kovbojka v piešťanskom supermarkete: Zákazníci si odmietli nasadiť respirátory, musela zasiahnuť polícia!

Voči osobám, ktoré si odmietali v jednom supermarkete v Piešťanoch nasadiť respirátory, nechceli opustiť priestor a blokovali ostatným nakupujúcim prístup k pokladni zasahovala vo štvrtok (4. 11.) polícia.

Privolali ju zamestnanci a súkromná bezpečnostná služba, ktorí nedokázali situáciu s nimi vyriešiť. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

„Privolané hliadky opakovane skupinu vyzývali, aby si prekryli horné dýchacie cesty, alebo aby obchod opustili a umožnili tak ostatným zákazníkom v pokoji dokončiť svoj nákup. Zároveň v zmysle zákona týchto ľudí vyzvali, aby predložili doklady totožnosti, keďže boli podozriví z priestupku na úseku verejného zdravotníctva a zistenie ich totožnosti bolo nevyhnutné pre ďalšie konanie,“ uviedla Antalová. Osoby však s políciou nespolupracovali, svojím konaním sťažovali situáciu a počas celej doby sa správali arogantne a odmietali uposlúchnuť výzvy polície.

Policajti boli nútení použiť donucovacie prostriedky. „Okolnosti, ako aj samotný priebeh fyzického konfliktu naďalej vyšetrujeme. Pri incidente boli zranení dvaja policajti a jeden muž, boli jednorazovo ošetrení v nemocnici,“ doplnila hovorkyňa.

Na mieste si celý prípad prevzal vyšetrovateľ a v súvislosti s udalosťou začal trestné stíhanie pre prečiny útoku na verejného činiteľa a výtržníctva. Policajné hliadky obmedzili na osobnej slobode troch mužov z Nitrianskeho kraja, ktorí sú v súčasnosti umiestnení v cele predbežného zadržania. Dve osoby podali po útoku trestné oznámenie pre zneužitie právomoci verejného činiteľa, ktorými sa bude zaoberať Ministerstvo vnútra SR. „Nadriadený vyhodnotil, že služobný zákrok bol vykonaný v súlade so zákonom,“ informovala Antalová.

Policajti stotožňujú všetky osoby, ktoré odmietali uposlúchnuť výzvy polície. Následne budú oznámené na príslušný úrad verejného zdravotníctva na ďalšie konanie. „Pravdepodobne ide o tie isté osoby, ktoré podobným spôsobom konajú aj v iných okresoch a krajoch,“ dodala hovorkyňa. Polícia bude podľa jej vyjadrenia naďalej nekompromisne postupovať voči tým, ktorí hrubým spôsobom porušujú zákony a ohrozujú verejné zdravie.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej