Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.11.2021 11:15 | Šport | Futbal

Nominácia na záver kvalifikácie: S Dúbravkom, ale bez dvojice hráčov v poli

Do nominácie slovenskej futbalovej reprezentácie na kvalifikačné zápasy MS 2022 sa po zranení vrátil brankár Martin Dúbravka z Newcastlu United.

Na súboje proti Slovinsku (11. novembra v Trnave) a na Malte (14. novembra vo Vallette) tréner Štefan Tarkovič vybral 24-členný tím bez Juraja Kucku z FC Watford a Ivana Schranza zo Slavie Praha.

Do kádra sa vrátil po zranení aj Róbert Mak z Ferencvárosu Budapešť. V tíme ani medzi náhradníkmi nefiguruje obranca Tomáš Hubočan, je medzi nimi už Vladimír Weiss ml., ktorý laboroval so zranením. Slovákom patrí dve kolá pred koncom kvalifikácie tretia priečka v tabuľke H-skupiny so ziskom 10 bodov, ktoré nazbierali aj štvrtí Slovinci. Dvojica pred nimi je už nedostihnuteľná, Chorváti sú druhí so 17 bodmi a lídrami sú 19-bodoví Rusi.

"V mužstve je 21 hráčov do poľa a traja brankári. Juraj Kucka nebude k dispozícii pre trest v prvom zápase, rozhodli sme sa potom, že na jeho miesto v strede poľa vyskúšame iného. Nebudem teraz rozoberať, koho skúsime na mieste v strede poľa. Pauschek je zranený. Po zraneniach sú späť Holúbek, Mak aj Dúbravka, rovnako Lobotka a Valjent, ktorí boli v nominácii aj na uplynulom zraze, ale nemohli do hry zasiahnuť. Verím, že na zraz prídu všetci hráči zdraví a budú pripravení hrať," povedal na utorkovej tlačovej konferencii k nominácii kouč Tarkovič. Až po súboji so Slovinskom sa k tímu pripojí obranca Sparty Dávid Hancko: "Po dohode s klubom aj hráčom sme sa rozhodli, že Hancko doplní reprezentáciu po zápase so Slovinskom. Aj vzhľadom na to, že na prvý zápas je suspendovaný."

Cieľom Slovákov je v tabuľke skončiť do 3. miesta a najmä nadviazať na výkony z predchádzajúcich duelov. "Pre mňa je dôležité nadviazať na predchádzajúce dobré výkony. Je to o kontinuite a stabilite, tím začína mať tvár a som rád, že sme sa do tejto fázy dostali. Budem rád, ak v tom budeme pokračovať. Cieľom je zápasy zvládnuť výsledkovo a obsadiť v skupine tretie miesto. Chceme mužstvo pripraviť na víťazstvo a fanúšikom vrátiť radosť, aby reprezentáciu vnímali pozitívne," dodal tréner SR.

V kádri Slovenska budú absentovať Schranz aj Hubočan z osobných dôvodov: "S Ivanom som bol, samozrejme, v kontakte. Chcel by som týmto aj poprosiť o rešpektovanie hráčovho súkromia, viac sa k tomu nebudem vyjadrovať. Čo sa týka Hubočana, ja som s ním nič neuzavrel. Oznámil, že má osobné dôvody a to som akceptoval," objasnil Tarkovič.

Slováci sa pred záverom kvalifikácie stretnú na zraze v Senci v nedeľu 7. novembra.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na zápasy kvalifikácie MS 2022 proti Slovinsku (11. novembra v Trnave) a na Malte (14. novembra vo Vallette):
      brankári: Marek Rodák (FC Fulham), Dušan Kuciak (Lechia Gdansk), Martin Dúbravka (Newcastle United)
      obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Martin Koscelník (Slovan Liberec), Martin Valjent (RCD Mallorca), Vernon de Marco (ŠK Slovan Bratislava), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Milan Škriniar (Inter Miláno), Dávid Hancko (Sparta Praha), Jakub Holúbek (Piast Gliwice)
      stredopoliari: Patrik Hrošovský (KRC Genk), Marek Hamšík (Trabzonspor), Matúš Bero (Vitesse Arnhem), Ondrej Duda (1. FC Kolín), Stanislav Lobotka (SSC Neapol), Albert Rusnák (Real Salt Lake), Erik Jirka (Real Oviedo), Lukáš Haraslín (Sparta Praha), Tomáš Suslov (FC Groningen), Róbert Mak (Ferencváros Budapešť)
      útočníci: Róbert Boženík (Fortuna Düsseldorf), David Strelec (Spezia Calcio), Ladislav Almási (Baník Ostrava).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ