Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.11.2021 06:00 | Šport | Hokej
Video

V zápase Slovana s Košicami bolo poriadne rušno aj mimo ľadu: Krásne gesto Michala Chovana aj ratovanie trénera oceliarov

Súboj až do poslednej sekundy! Hoci sa už domáci radovali z víťazstva, rozhodca pre hybridný offside hru vrátil o tri sekundy a dal východniarom šancu, aby zápas poslali do predĺženia.

To sa však nestalo a domáci sa tak mohli tešiť už z druhého víťazstva nad Košicami v tejto sezóne. Až na prvú tretinu boli na ľade vidieť najmä Košičania, ktorých skvelý ofenzívny výkon zmarili obetaví domáci hokejisti, ktorí sa hádzali do striel, čo im sily stačili. Napokon z toho bolo najtesnejšie trojbodové víťazstvo (3:2).

Zápas však spestrili aj dva momenty mimo ľade. Jeden v pozitívnom, druhý v negatívnom svetle. Ešte počas druhej tretiny sa aj zásluhou hosťujúceho hokejistu Michala Chovana dostal puk mimo ľade. Jeho odraz však nezachytila ochranná sieť za bránou a puk nešťastne zasiahol malého fanúšika z domácej tribúny.

Toho sa hneď ujal starostlivý otec. K malému fanúšikovi nakoniec prišli aj na štadióne prítomní záchranári, ktorí aj skrz otcov úsmev pochopili, že nejde o nič vážne a chlapček si tak zo zápasu odnesie naozaj jedinečný suvenír. To však ešte netušil, že k nemu pribudne aj skutočný darček. Po chvíli sa k nemu na ľadovej ploche pristavil práve Mišo Chovan, ktorý mu daroval svoju hokejku. "Bodaj by sme na slovenských štadiónoch videli viac takýchto pekných momentov," poznamenal po zápase komentátor RTVS Marek Marušiak.

Dojemný moment z časti zakryl na prvý pohľad hrôzostrašný moment z tretej tretiny. Rovnako ako pri chlapčekovi, aj tu sa odrazený puk dostal mimo hracej plochy. Tentokár však na striedačku hostí, kde zasiahol priamo do hlavy trénera brankárov Marka Milého, ktorého syn Juraj Milý zastáva post centra vo štvrtej formácii "oceliarov".

Jeho kolegovia aj hráči okamžite gestikulovali smerom k záchranárom. Jeden z členov realizačného tímu mu okamžite podal uterák a na prvý pohľad nebolo jasné, či puk zasiahol oko alebo inú časť hlavy. Marko dokráčal do šatne, divákom a kamere však stihol ukázať, že je v poriadku. Výsledkom je, že puk našťastie minul oko, podstúpil však šitie hlavy.

Slovan je aj vďaka tomuto víťazstvu na čele tabuľky, keď mu po trinástich kolách patrí prvá priečka s 31 bodmi. Druhé Michalovce ich majú na konte 26. Košiciam pod vedením Fína Kaskinena patrí piata priečka s 22 bodmi. Slovan najbližšie privíta na domácom ľade úradujúceho majstra zo Zvolena a Košice bude v piatok hostiť Michalovce. Zápas sa mal pôvodne odohrať na Zemplíne, pre zlú pandemickú situáciu sa však kluby dohodli na zmene dejiska - zápas sa presunul do Košíc. Stretnutie tak určite sľubuje zaujímavé "vychodňarske derby".

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, ik

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!