Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.11.2021 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Čaká vás operácia? Môžete ju skonzultovať aj so špecialistami v zahraničí

Keď nám lekári oznámia, že treba ísť na operáciu, alebo máme podstúpiť dlhšie trvajúcu liečbu, obavy a vnútorný stres sú úplne prirodzené. Uistenie lekárov, že je náš zdravotný stav pod tou najlepšou kontrolou, je v týchto situáciách prvoradé. A spravidla platí, že čím viac odborníkov sa na nás pozrie, tým lepšie na tom bude naša psychika a aj schopnosť popasovať sa s tým, čo nás čaká.

Ak vám lekári oznámia, že vás čaká náročnejší zákrok či liečba, vašu situáciu si môžete nechať na diaľku posúdiť aj špecialistami zo zahraničných kliník. Ak chcete získať väčšiu istotu alebo pomôcť pri rozhodovaní vašim lekárom, jednoducho a rýchlo tak môžete urobiť prostredníctvom služby Druhý medicínsky názor. Je to služba, ktorú máte k dispozícii pri uzavretí životného poistenia v poisťovni KOOPERATIVA a môžete ju využiť kedykoľvek. Ako to funguje a ako treba postupovať?

Pozrie sa na vás viac odborníkov

Keď sa v živote objaví zdravotná komplikácia, odporúčanie odborníkov a ich nasmerovanie na správnu liečbu či nevyhnutnú operáciu sa stáva prioritou číslo jeden. A hoci máme aj doma množstvo spoľahlivých lekárov, aj tu platí, že čím viac špecialistov sa na vás pozrie, tým lepšie. Zvlášť, ak hovoríme o expertoch z renomovaných zahraničných kliník s inovatívnym spôsobom diagnostiky.

„Práve na tomto predpoklade funguje vo svete často využívaná možnosť konzultácie svojej zdravotnej diagnózy, tzv. Druhý medicínsky názor. Nezávislé overenie stanoveného postupu liečby či operačného zákroku a prípadné ďalšie odporúčania expertmi z popredných zahraničných kliník vieme sprostredkovať rýchlo a komfortne aj priamo cez našu poisťovňa. Na využitie tejto služby stačí mať uzavreté životné poistenie,“ vysvetľuje Silvia Nosková Illášová, hovorkyňa poisťovne KOOPERATIVA.

Otvoriť galériu

Správa zo zahraničnej kliniky v slovenčine už do 10 dní

Služba Druhý medicínsky názor je v Kooperative súčasťou viacerých produktov životného poistenia a pripoistenia vážnych chorôb. Znamená to, že v rámci životného poistenia získate nielen možnosť zvoliť si špecifické poistné krytie mixom jednotlivých rizík, ale máte automaticky k dispozícii aj možnosť overenia správnosti stanoveného postupu lekármi, keď to budete potrebovať.

Prvým krokom pre využitie tejto možnosti je stanovenie diagnózy vašimi lekármi na Slovensku. Máte absolvovať náročnejšiu operáciu? Potvrdili vám ochorenie, ktoré bude treba dlhodobo liečiť? Prekvapila vás nepríjemná správa z výsledkov onkologického či kardiovaskulárneho vyšetrenia? To všetko sú situácie, kedy môže konzultácia vášho stavu s top expertmi zo zahraničia pomôcť, aby ste sa vy aj vaši lekári uistili, že je všetko pod najlepšou kontrolou.

„Pacienti, ktorí sa predtým ako klienti poisťovne rozhodli mať k dispozícii túto službu, môžu kontaktovať špecializovanú infolinku 0800 601 468. Skúsení operátori ich prevedú celým procesom a urobia v ich mene všetky potrebné kroky. Z ponuky predvybraných zdravotníckych zariadení, ktoré sa dlhodobo venujú riešeniu práve vašich zdravotných problémov, si vyberiete konkrétnu kliniku, kam operátori služby zašlú zdravotné záznamy poskytnuté vaším ošetrujúcim lekárom,“ hovorí Silvia Nosková Illášová a dodáva: „Netreba mať pritom žiadne obavy z jazykovej bariéry celá komunikácia s operátormi prebieha v slovenčine alebo češtine.“

Celý proces trvá maximálne 10 dní. Komplexná správa zo zahraničia preložená do slovenského jazyka, uložená aj v elektronickej podobe na USB nosiči, vám príde domov kuriérom. Tento rozšírený posudok tak môžete okamžite zdieľať s vašimi lekármi.

Otvoriť galériu

Operáciu bedrového kĺbu zvládla v lepšej psychickej pohode

Svoju skúsenosť s týmto typom konzultácie má aj pacientka Marta (54) z Banskej Bystrice, ktorá musela v lete podstúpiť operáciu bedrového kĺbu. „Keď vás čaká operácia, urobíte všetko preto, aby ste ju zvládli – po fyzickej, ale aj psychickej stránke. Mala som dlhodobo bolesti pri chodení a vedela som, že bude operácia nevyhnutná. Myslela som, že ju ešte odložím, ale na ortopédii mi povedali, že už nemôžem čakať a kĺb je potrebné vymeniť za umelý,“ hovorí o svojom zdravotnom probléme pacientka, ktorá má uzavretú životné poistenie v Kooperative a v rámci neho mohla využiť aj konzultáciu s lekármi v zahraničí. „O tom, že je zákrok nutný, má presvedčili aj experti zo špeciálnej kliniky v Nemecku, ktorí sa pozreli na moje záznamy a snímky. Tento ich posudok uvítali aj moji domáci lekári, ktorí ma tak ešte lepšie pripravili na operáciu. Určite mi to dodalo viac síl a pomohlo aj psychicky. Myslím, že aj vďaka tomu sa operácia vydarila v podstate bez komplikácií,“ rozpráva svoj príbeh Banskobystričanka, ktorá sa úspešne zotavuje po zákroku.

O tom, že služba Druhý medicínsky názor dokáže byť skutočne výraznou pomocou pre pacientov, hovoria aj čísla. „Podľa štatistík spoločnosti MediGuide International, ktorá toto dodatočné posúdenie sprostredkováva, vedie táto služba približne v 90 % prípadov k upresneniu diagnózy alebo návrhu na doplnenie postupov liečby,“ uzatvára zástupkyňa Kooperartivy Silvia Nosková Illášová.

Ak vás riešenie Druhý medicínsky názor zaujalo, viac o ňom nájdete na stránke www.kooperativa.sk.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť