Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.11.2021 00:00 | Správy
Foto

Miňo Macuľa zo šou Pečie celé Slovensko má smelé plány: Bude vypekať anglickej kráľovnej?!

Miroslav Miňo Macuľa (39) je sympatický súťažiaci v typickej šiltovke zo šou Pečie celé Slovensko.

Vydymil činžiak
Keď má Miňova rodina nejakú oslavu, všetko zvyčajne pripravuje on. „Vymýšľam celé menu, varím a, samozrejme, aj pečiem, som taký šéfkuchár,“ hovorí. S negatívnou kritikou na svoje jedlá sa doteraz nestretol. „Možno niekomu nechutilo, ale nikto mi to nepovedal. Zatiaľ bol každý spokojný, samozrejme, nie všetko sa vždy vydarí.“ Aj ostrieľanému kuchárovi občas niečo prihorí. „Robil som karamel a nejako som naň pozabudol, pretože som išiel vešať bielizeň. Zrazu som uvidel čierny hustý dym a vydymil som celý činžiak,“ spomína na nedávnu príhodu. Keď niečo varí alebo pečie prvýkrát, ide vždy podľa receptu. „Keď to robím druhýkrát, už si recept upravujem podľa svojej chuti.“ Jeho najobľúbenejšou maškrtou sú karamelové košíčky. „A ešte koláč opitý Izidor. To bolo to, čo mi vždy ponúkla starká, keď som ju prišiel pozrieť z Bratislavy. Niekedy sa na mňa trošku sesternice hnevali, pretože sa ma vždy pýtala, čo mi má upiecť. Bol som jej miláčik a vo všetkom mi vyhovela.“ Starká, žiaľ, už nežije a Miňovi je veľmi ľúto, že nevidí jeho úspechy v šou Pečie celé Slovensko. „Veľmi by sa tešila. Celú súťaž som na ňu myslel a mal som stále pri sebe jej fotku. Keď sme tam piekli prvú tortu, porotkyňa mi povedala, že by starká bola na mňa hrdá, a vtedy som sa rozplakal,“ spomína. 

Zje sa všetko
Do súťaže o pečení ho prihlásili kamaráti. „Poznal som túto šou zo zahraničia, aj som ju sledoval, ale nebol som si sebou vôbec istý, takže som ani nepremýšľal, že by som sa do nej mohol prihlásiť. Aj v súťaži mi hovoria, že som plačko, ale s tým nesúhlasím. Som skôr taký lamentátor, ktorý so sebou nie je nikdy spokojný a myslím si, že všetko môže byť upečené aj lepšie.“ Keď mu volali z produkcie, aby prišiel na kasting, bol veľmi prekvapený. „Keď som postupoval v kastingoch ďalej a ďalej, bol som šokovaný, no zároveň spokojný, že som sa prebojoval až do finálneho výberu medzi 12 najlepších.“ Talentovaní cukrári, ktorí každý týždeň predvádzajú neuveriteľnú šikovnosť a pečú oku lahodiace koláče, sú výborná partia, kde vôbec necítiť žiadnu rivalitu. „Od úplného začiatku sme si všetci veľmi sadli a určite to vidia aj diváci. Stále si vo všetkom pomáhame, a to nielen pred kamerami. Píšeme si, radíme a navzájom sa posúvame dopredu, lebo každý je dobrý v niečom inom. Fakt sme super partia a takáto šou na Slovensku podľa mňa ešte nebola. Naozaj sme jedna veľká rodina, akoby sme ani nesúťažili.“ Minulý víkend sa mu v súťaži nepodarili upiecť bratislavské rožky. Stihol už reparát? „Síce som tam povedal, že ich už nikdy piecť nebudem, ale keď šou pozerám v telke, vždy upečiem aj doma technickú výzvu, ktorá v danej časti je. Takže som ich už piekol a boli fantastické.“ Kto zje všetky výtvory, ktoré súťažiaci upečú? „Štáb. Je tam veľmi veľa ľudí, ktorí si nosia so sebou na natáčanie krabičky. Nikdy sa naozaj nič nevyhodilo a dokonca niekedy bolo aj málo,“ smeje sa. 

späť pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas Víkend, Karin Kollárová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?