Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.10.2021 06:00 | Správy | Domáce správy

Exposlankyňa Martina Šimkovičová bude cvakať: Tisícová pokuta za lajdáckosť!

Úloha moderátorky internetovej televízie ju pohltila natoľko, že si zabudla plniť zákonné povinnosti. Bývalá hviezda Markízy Martina Šimkovičová (50) sa minulé volebné obdobie dostala do parlamentu, odkiaľ po 4 rokoch musela odísť po fiasku vo voľbách.

„To sa však netýkalo majetkového, ale daňového,“ dodala s tým, že tak neskoro to spravili viacerí kolegovia z parlamentu. Na otázku, či sa to nedalo poslať elektronicky, odpovedala jasne: „To sa asi mohlo, ale ja som sa potrebovala spojiť s tým človekom, ktorý mi to robí, lebo to vypĺňanie tých lajstier nie je až také jednoduché.“ Tvrdí však, že podanie za rok 2020 už dala. „Ešte sa mi tam smiali, že v tom majetkovom priznaní nemám nič,“ uzavrela.

V posledných mesiacoch sa jej meno spomína najmä v súvislosti s projektom internetovej televízie, v rámci ktorej pripravuje relácie s hosťami obľúbenými najmä v kruhoch konšpirátorov a spochybňuje s nimi protipandemické opatrenia. Kreslo si u nej striedajú Lukáš Machala, podľa ktorého chce „Brusel“ zničiť bielu populáciu Európy, kontroverzná česká molekulárna genetička Soňa Peková či poslanec Smeru Ľuboš Blaha.

Pomerne krátka politická kariéra bývalej megahviezdy Markízy Šimkovičovej sa začala písať v roku 2016, keď sa dostala do parlamentu na kandidátke strany Sme rodina. V klube Borisa Kollára však vydržala len dva mesiace a vo voľbách v roku 2020 už kandidovala za stranu Hlas ľudu Petra Marčeka.

Kauza nepodania oznámenia verejného funkcionára nie je prvým prípadom, keď sa exposlankyňa Šimkovičová dostala do nemilosti výboru NR SR. Šimkovičová dostala pokutu 1 000 € za to, že hlasovala za svojho kolegu, poslanca Rastislava Holúbka.

Šimkovičová nie je jediná

  • O pokutách pre poslancov sa v poslednom čase hovorí najmä v súvislosti s nenosením rúšok či respirátorov na pôde parlamentu. Týka sa to najmä poslancov ĽSNS a hnutia Republika, ktorí rúška častejšie nemajú, ako majú. Konania proti nim vedie bratislavský okresný úrad, ktorý má však na rozhodnutie až dva roky.
  • Poslanec Štefan Kuffa dostal od  mandátového výboru rozhodnutie, že stráca nárok na polovicu mesačného platu za neuposlúchnutie predsedajúceho schôdzke, ktorý ho vykázal zo sály za nenasadenie si rúška.
  • O šesť mesačných platov prišiel poslanec Ľubomír Goga (Sme rodina), ktorý v majetkovom priznaní neuviedol, že je majiteľom a vlastníkom fi rmy sídliacej vo Viedni.
  • Špecifickým prípadom je odídenec z radov ĽSNS, poslanec a  primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko. Hoci je sám členom ústavnoprávneho výboru NR SR, jeho kolegovia ho od augusta riešia za to, že nemá zrušenú ani pozastavenú živnosť, čo je povinnosťou verejného funkcionára.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tta

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo