Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Foto

Telocvikár Stano prijal výzvu učiť na Luníku IX: Drsná scéna na chodbe školy

Obetavosť a nasadenie učiteľa z východu nepozná hraníc!

Opravili telocvične

Po nástupe nového vedenia si svoje zotrvanie v škole podmienil tým, že sa obnovia telocvične a zaistia sa tak pre deti optimálne podmienky na športovú prípravu. „Nakoniec sa nám to podarilo. Starú podlahu v telocvičniach sme s kolegami svojpomocne rozobrali, čím sme ušetrili peniaze a z ušetreného sme kúpili žiakom pomôcky,“ prezradil telocvikár. Postupne sa mu podarilo väčšinu žiakov motivovať na šport a pohyb, ktorý si rýchlo zamilovali.

Podľa slov Stanislava si zvykli aj na disciplínu a pravidelnú dochádzku na jeho hodiny. S tvrdou prácou sa mu v škole začali rysovať aj prvé talenty. „Vynikajú hlavne v krátkych behoch, skoku do diaľky či hode raketou, čo je predispozícia na oštep. Začína sa im však dariť aj v iných disciplínach, ako v skoku do výšky či vo vytrvalostnom behu,“ pochválil svojich zverencov.

Talentované deti

Na Luníku IX zistil aj to, že mnoho detí má už v mladom veku veľký problém s cigaretami, niektoré aj s drogami. „Žiakom som dal prvýkrát 800-metrový beh. Hneď som videl, ktorí už fajčia alebo aj fetujú. Niektoré deti fajčia už od prvého stupňa. Na telesnej to vidno najviac, keď nevlá­dzu ani len pobehnúť a už si musia sadnúť na lavičku. Nie je náhoda to, že deti s najlepšími výsledkami sú nefajčiari,“ zhodnotil s tým, že jeho talenty sú hlavne z lepších rodín, kde sa o deti starajú.

„U tých z horších podmienok vidno problém s disciplínou aj s dochádzkou. My v škole to však nevyriešime, my to tu len kompenzujeme,“ dodal Stanislav, ktorý je presvedčený, že jeho drina, skoré ranné vstávania a odhodlanie majú význam.

„Prísť sem bola pre mňa výzva. Chcem tým dokázať sebe, ale aj svojim žiakom, že všetko sa dá, no hlavne treba chcieť. Máme teraz výborné vedenie školy, ktoré ma podporuje v tom, čo robím, a ja to robím najlepšie, ako to viem. Najhoršie je, keď niekto, kto tu nikdy nebol, tvrdí, že Luník je najhoršie sídlisko na Slovensku, čo v skutočnosti už dávno rozhodne nie je,“ zakončil Stanislav.

 

Bartolomej (14), 9. ročník:

- Náš tréner nás vie dobre naučiť futbal alebo aj behanie, či iné športy. Mňa učí, ako mám skákať do výšky. Veľa nám toho vie ukázať a aj nás motivuje. Podľa mňa je ten najlepší učiteľ.

 

Dominika (14), 8. ročník:

- Vie dobre vysvetľovať, vie, ako na nás, vie, ako sa s nami rozprávať, to je hlavné. Sme veľmi radi, že ho máme ako učiteľa, iného by sme ani nechceli.

 

Riaditeľka Iveta Rošková: Pre školu je nenahraditeľný

- Prišiel rok predtým, ako som nastúpila ako riaditeľka. Počula som o ňom ešte predtým, môj bývalý kolega bol jeho spolužiak. Po roku pôsobenia chcel odísť, keďže tu nebola telocvičňa ani podmienky. Sadli sme si, presviedčala som ho, aby tu ostal, že s tým stavom budeme niečo robiť. V roku 2019 sme dali telocvične do poriadku, vymenili sme strechu, palubovku, postupne sme skupovali náradie a vytvorili sme podmienky jemu, ale hlavne našim deťom. Je to skvelý učiteľ, sme nesmierne radi, že ho máme,“ uviedla riaditeľka ZŠ Ľ. Podjavorinskej Iveta Rošková.

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Patrik Struk, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Splnili sme sľub, vyhlásil Fico: Seniori si po novom prilepšia k dôchodku
(ilustračné foto).
Turci sa ešte nespamätali z minuloročného zemetrasenia: Prišla ďalšia rana! Krajina je v pozore
Na snímke minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kysucká diaľnica D3: Minister Ráž tvrdí, že stavať by mohli budúci rok
Radko Urbanyak
Foto
Spoznávate tohto malého chlapca? Z barmana sa stal televíznou hviezdou! Teraz vystupuje na obrazovkách
Vladimir Putin.
Hnev Kremľa: Kvôli úradom čelí partner Putinovej ex problémom! O čo ide?
(ilustračné foto)
Stačil okamih sa rozpútalo sa peklo: Výbuch vozidlo roztrhal na kusy! O život prišlo najmenej 10 ľudí
Vojenské jednotky dobrovoľníkov iránskej armády počas výročnej vojenskej prehliadky v Teheráne.
Blízky východ sa otriasa útokmi, generálny tajomník varuje: Jedna chyba by viedla k niečomu nemysliteľnému!
Čo vás čaká tento týždeň? (ilustračná foto)
3 znamenia, za ktorými sa skrývajú falošní SEBCI: Keď pôjde do tuhého, PODRAZIA vás!
Kate diagnostikovali rakovinu začiatkom roka.
William prelomil mlčanie o ťažko chorej Kate: SĽUB, z ktorého sa tisnú slzy do očí
A elongated white toilet with the seat lid in the up position. The toilet is highlighted with a spot light coming from above. This sparse room has blue-green walls and a dark hardwood floor.
Foto
Viete, čo sa deje po spláchnutí WC? Budete v šoku! Po tomto si dáte dobrý pozor na to, ako to urobíte
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Pátranie so smutným záverom: Mladučká Ukrajinka († 14) si mala siahnuť na život
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Aktualizované
Slovensko predalo švajčiarskym investorom dlhopisy za 635 miliónov eur