Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.10.2021 15:06 | Správy | Domáce správy

Ihrisko v Trnave sa zmenilo na ring, kde nastala chyba? Stanovisko polície hovorí za všetko

Za incidenty počas nedeľňajšieho (17. 10.) futbalového derby Spartak Trnava – Slovan Bratislava nesie vinu organizátor, ktorý adekvátne nereagoval na riziká, ktoré hrozia.

Upozorňuje na to polícia na sociálnej sieti v súvislosti s bitkou fanúšikov a výtržnosťami, ktoré si vyžiadali zranených. S pomocou kamerového záznamu bude polícia stotožňovať previnilcov, pričom podozreniu z výtržníctva čelia všetci, ktorí neoprávnene vošli na hraciu plochu alebo inak ohrozili verejný poriadok a bezpečnosť.

Policajti poukazujú na to, že okrem stoviek príslušníkov, ktorí dohliadali na situáciu v meste, boli priamo na štadióne operatívne vyčlenené zásahové skupiny, pripravené konať v prípade, že sa situácia organizátorovi vymkne spod kontroly. Samotnému zákroku však musí predchádzať požiadavka organizátora odvíjajúca sa od faktu, že dochádza k ohrozeniu bezpečnosti, zdravia či životov. "Zo strany organizátora bola takáto požiadavka vyslovená až po upozornení policajného veliteľa opatrení,“ upozornila polícia, pričom pripomenula aj to, že práve organizátori nesú aj zodpovednosť za kontroly fanúšikov pri vstupe na štadión a zabránenie nekontrolovaného pohybu návštevníkov vo vnútri štadióna.

Samotný policajný zásah sa odohrával najmä na ploche štadióna a v sektore hostí. "S pomocou donucovacích prostriedkov vytlačili dav zo štadióna a v policajnom kordóne boli fanúšikovia Slovanu vyvedení až na železničnú stanicu. Pri služobnom zákroku pod jednotným velením došlo k zraneniu šiestich osôb," uvádza polícia na sociálnej sieti. "Traja z nich boli jednorazovo ošetrení a ďalší traja boli so zranením hlavy prevezení do trnavskej nemocnice," doplnila.

Počas bezpečnostných opatrení policajti riešili ešte pred zápasom tri osoby za priestupky. Dvom fanúšikom Slovanu policajti uložili za porušenie zákona o športových podujatiach blokové pokuty vo výške 200 eur. Ďalší muž z fanklubu Slovanu je podozrivý z vhadzovania pyrotechniky do davu.

Súčinnosť potvrdil aj klub, na ktorého pôde sa incident odohral. "Veríme, že kamerové záznamy pomôžu identifikovať vinníkov a nič podobné sa už na žiadnom štadióne nezopakuje. Odsudzujeme správanie sa desiatok fanúšikov z oboch táborov, ba dokonca aj fanúšikov zo zahraničných klubov, ktorí boli v týchto šarvátkach najaktívnejší," uviedol Spartak Trnava.

Šláger 11. kola futbalovej Fortuna ligy medzi FC Spartak Trnava a ŠK Slovan Bratislava sa v nedeľu nedohral. Hlavný rozhodca Filip Glova ho predčasne ukončil po dlhej prestávke, ktorú spôsobili výtržnosti fanúšikov. Približne po štvrťhodine hry prerušili duel diváci, ktorí vtrhli na hraciu plochu a došlo medzi nimi aj k fyzickým konfrontáciám. Po potýčkach musel jedného z fanúšikov priamo na trávniku ošetrovať zdravotnícky personál a odniesli ho na nosidlách.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Mierite na hokejové MS do Ostravy? Dobre čítajte! Organizátori majú dôležité informácie
Speváčka trpela v bolestiach dva týždne.
Foto
Desivé dni Veroniky Nízlovej: Slzy a neutíchajúca bolesť! Twiinske zistili nepríjemné ochorenie
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Toto Amerika nemala robiť! Čína zúri: Hrozí ďalší konflikt? Ich slová hovoria za všetko
 Nitrianski colníci zadržali falzifikáty riflí za 1,69 milióna eur
Foto
Nitriansky colníci zhabali fejky za 1,69 MILIÓNA! Odhalil ich tento DETAIL
Sydney Sweeney
Foto
Filmová producentka totálne NALOŽILA známej herečke: Nevie hrať a nie je ani PEKNÁ!
Budova RTVS
Vláda rozhodla o zákone o Slovenskej televízii a rozhlase! Čo sa mení?
Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).
Zákony o strategických investíciách a VO sú podľa SaS nebezpečné: Sme zásadne proti
(ilustračné foto)
Zlé správy z Ukrajiny! Rusi tvrdo udreli: Zasiahli obytné oblasti
Úrad na ochranu osobných údajov uložil hnutiu pokutu, OĽaNO sa odvolalo.
Úradu na ochranu osobných údajov nemá šéfa už 4 roky: nového predsedu navrhnú bez hodnotiacej komisie
Europarlament. (ilustr. foto)
Voľby do europarlamentu sa blížia: Ako požiadať o hlasovací preukaz?
Foto
Krásna fyzioterapeutka Trnavy spôsobila boom: V Turecku by ju vyvážili zlatom!
Statného medveďa najprv postrelil hubár, následne aj poľovníci, no vypátrať sa ho nepodarilo a zranená šelma unikla do lesov. (ilustračná snímka)
Aktualizované
Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť! Má to pomôcť problému s medveďmi