Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.10.2021 14:44 | Správy | Domáce správy
Foto

Protivládny protest Smeru: Takto to vyzeralo v Rimavskej Sobote, ostrá reakcia Remišovej

Protestovali bez rúšok. V Rimavskej Sobote sa konal v nedeľu poobede protest proti chudobe, ktorý zvolala strana Smer-SD.

Fotogaléria
14
fotiek v galérii

Väčšina účastníkov, napriek tomu, že okres je na covid mape v červenej farbe, nemala žiadnu ochranu horných dýchacích ciest. Predseda Smer-SD Robert Fico nazval protest „čapicový, pretože chcel vláde ukázať, ako ich budú ľudia hnať čapicami. Symbolicky ho zvolali práve na 17. októbra, pretože je to medzinárodný deň chudoby. Súčasťou protestu bol aj kultúrny program, ktorý bol podľa Fica pred pár dňami tŕňom v oku hygienikov a mali im zakázať spievať.

V miestnom amfiteátri sa zišlo zhruba vyše 2-tisíc ľudí, ktorí prišli z celého Slovenska. Dokonca ich pozvážali na takmer 20 autobusoch. Na protest neprišli len sympatizanti SMER-SD, ale boli prítomní sú aj prívrženci ĽSNS, ktorí zbierali podpisy pod petíciu za vystúpenie Slovenska z EÚ a NATO. Nechýbal ani predseda SNS Andrej Danko a primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko. „Všetci vieme, že najvyššia nezamestnanosť je v našom okrese. Preto som rád, že strana SMER-SD si to zamierila práve do tohto regiónu,“ uviedol primátor. Priznal, že v minulosti mal problémy s miestnymi poslancami za SMER-SD. Kritizoval hlavného hygienika Jána Mikasa, ktorý mal podľa neho zakázať ľuďom spievať.

Otvoriť galériu

Protest podporila aj mimoparlamentná strana SNS. „Chceme ukázať, že túto vládu vnímame ako problém. Matovič, Sulík a Kollár zadlžujú a ožobračujú Slovensko. Zadĺžení sme o 10 miliárd. Dlh nám narástol zo 45 percent na 60. Očakávam rozpredaj strategických podnikov,“ povedal Danko. Protestujúcim sa na záver predstavil predseda SMER-SD Robert Fico. Ten predstavil aj referendové otázky. „Práv sa týka zmeny Ústavy SR, ku ktorým nechce vládna koalícia pristúpiť. Musíme sa obrátiť na pani prezidentku s prvou otázkou, či ľudia súhlasia so zmenou ústavy, ktorá by spočívala v tom, že skrátenie volebného obdobia môže byť aj ústavným zákonom alebo referendom. Druhá otázka bude, či sú za predčasné voľby,“ informoval bývalý premiér s tým, že budú čakať. „Veríme, že sa nerozhodne pani prezidentka zmariť referendum, ako to bolo v prvom prípade,“ doplnil.

Podľa Fica sa na Slovensko valí veľká vlna zdražovania. „Ak nepríde k programu na pomoc ľuďom, čakajú nás veľké nepokoje,“ domnieva sa. Opatrenia hygienikov pokladal za trápne a nezmyselné. „Nedáme sa obmedziť,“ potvrdil predseda. Vo svojom prejave kritizoval prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá podľa neho je hovorkyňou vlády a homosexuálov. „Všetkých pošlime do čerta,“ kričal Fico po skončení svojho vystúpenia. Dav kričal späť „odstúpiť!“ a mával čapicami.

Protest nenechal chladnú vicepremiérku Veroniku Remišovú zo strany Za ľudí. „Róbert Fico, keď mu ide o prežitie, neváha podnecovať nenávisť a ohrozovať svojich vlastných voličov, častokrát starších ľudí aby prišli zvážať ich autobusmi na  hromadnú akciu, väčšinou bez rúšok, čo pri delta variante je veľkým rizikom. Aj s Pellegrinim robia všetko preto, aby tretia vlna dopadla zle, čo bude mať dopad najmä na ich priaznivcov. Nikde vo svete tak dvaja bývalí premiéri neškodia svojej vlastnej krajine ako práve Fico a Pellegrini. Nič konštruktívne robiť nevedia, len vyvolávať zmätok, nenávisť a rozkol. Nedovoľme návrat politikov, ktorým nejde o Slovensko, ale len o seba!“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, den

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši
Na scenáristu nedá televízia dopustiť.
Foto
Andy Kraus zdolal jeden zo svojich najväčší strachov: Uf, to chcelo ale odvahu!
Ilustračné foto
Aktualizované
V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády: Hlásia mŕtvych! Trosky okamžite pohltili plamene