Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.10.2021 16:10 | Šport | Futbal

Frustrácia hviezdneho belgického brankára po Lige národov: Pre UEFA sú dôležité peniaze, nie hráči

Belgičania vstupovali do finálového turnaja Ligy národov ako líder rebríčka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ale po prehrách s Francúzmi (2:3) a Talianmi (1:2) obsadili nepopulárne štvrté miesto.

Brankár Thibaut Courtois bol frustrovaný nielen z dvoch tesných prehier, ale aj z niečoho iného.

"Budem úprimný. Zápas o tretie miesto v Lige národov hráme len pre peniaze, nie však pre tie naše. Financie navyše má z toho Európska futbalová únia, lebo atraktívne zápasy dostane do televízie," uviedol 29-ročný belgický brankár pre Sky Sports, cituje ho web bbc.com.

"Priznávam, že hrať proti Taliansku má pre nás svoj význam, ale to by nemali tréneri úplne zmeniť zostavy. Ak by sme sa dostali do finále, určite by sme nastúpili v inom zložení," doplnil Courtois.

Dve z troch najväčších belgických hviezd, Romelu Lukaku a Eden Hazard, sa pre svalové problémy nedostali ani na súpisku zápasu proti Taliansku, Kevin de Bruyne nastúpil po hodine hry.

"To len ukazuje, ako veľa zápasov hráme. Na budúci rok máme majstrovstvá sveta až v novembri a decembri, sezónu ukončíme niekedy koncom júna a krátko na to začneme ďalšiu. Pri takomto nasadení sme potom náchylnejší na zranenia. Ľudia z UEFA sa vedia ozvať len vtedy, keď niekto príde s projektom Superligy. Inak sa starajú len o svoje vrecká," pritvrdil Courtois.

Brankár Realu Madrid tvrdí, že dva týždne voľna po takmer 12-mesačnom naháňaní sa na vrcholnej ligovej a reprezentačnej úrovni je pre futbalistov zo špičkových klubov veľmi málo. "Ak sa nikto verejne neozve, bude to stále to isté a nič sa nezmení," pokračoval skúsený Belgičan.

Zástupcovia UEFA v reakcii na kritiku uviedli: "Nie je pravda, že Liga národov zvyšuje počet zápasov na reprezentačnej úrovni. Hrá sa pravidelne len v asociačných termínoch, ktoré sú vyhradené pre medzinárodné zápasy. Náplňou Ligy národov je poskytnúť pridanú úroveň reprezentačným zápasom, aby sa stali zmysluplnými a atraktívnymi na všetkých úrovniach. A tiež nie je pravda, že si UEFA privyrába na tejto súťaži. Všetky zisky z nej prerozdeľujeme do národných futbalových zväzov. Takto financujeme a propagujeme futbal v celej Európe."

Nahnevaný Courtois vo svojom "výleve" neobišiel ani Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA) a jej návrh na zhustenie konania svetových šampionátov namiesto štyroch na každé dva roky. "Ak sa toto presadí, nebudeme mať už žiadne voľno. To vlastne budeme hrať majstrovstvá sveta alebo Európy každý rok. Záver z toho bude taký, že najlepší hráči budú stále zranení. Veď nie sme roboti," dodal bronzový medailista z MS 2018.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!