Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.10.2021 15:27 | Šport | Futbal

Zlatá lopta 2021? Podľa Francúzov vzíde víťaz z tejto pätice

V nominácii na prestížne futbalové ocenenie Zlatá lopta stále figuruje až tridsiatka hráčov, ale víťaz zrejme vzíde z pätice Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Robert Lewandowski a Jorginho. Tvrdí to francúzsky denník L'Équipe vo svojom najnovšom vydaní.

Zatiaľ posledným víťazom Zlatej lopty bol v roku 2019 Lionel Messi, vlani ocenenie neudelili v dôsledku pandémie koronavírusu. Teraz však organizátori opäť túžia udeliť cenu najlepšiemu futbalistov sveta za rok 2021.

"Súťaž o Zlatú loptu potrvá do 29. novembra, vtedy France Football vyhlási víťaza. Z nominovanej tridsiatky má reálnu šancu vyhrať len päťka. Po rokoch dominancie Messiho a C. Ronalda prerušenej v roku 2018 Lukom Modričom by sme sa mohli dočkať iného víťaza. Tento rok je súťaž mimoriadne otvorená," napísal L'Équipe, upozornila na to španielska Marca.

Podľa rovnakého zdroja hlavný favorit sa ťažko určuje, ale s Messim treba vždy rátať. "Konečne sa v tomto roku dočkal reprezentačnej trofeje, keď s Argentínou ovládol Copa América a stal sa tam aj najužitočnejším hráčom. Posledná sezóna FC Barcelona s Messim síce nebola excelentná, ale aj tak stihol získať španielsky pohár Copa del Rey a stať sa najlepším strelcom La Ligy," skonštatovali Francúzi známe fakty.

Hlavným kandidátom na Zlatú loptu bol už vlani, ale slávnosť sa napokon neuskutočnila. Poliak Robert Lewandowski by opäť mohol zamiešať karty v boji o víťazstvo. So 41 gólmi prekonal bundesligový historický strelecký rekord Gerda Müllera zo sezóny 1971/1972 a s Bayernom Mníchov vyhral okrem nemeckého ligového titulu aj majstrovstvá sveta klubov a Nemecký superpohár. "Odmenou mu bola Zlatá kopačka a to ešte mesiac zo sezóny vynechal pre zranenie kolena," pripomenula Marca.

Zaujímavou postavou vo výbere je Talian Jorginho. Po triumfe v Lige majstrov z FC Chelsea pridal aj európsky titul s Talianskom, čo sa len tak v jednom roku nevidí. "A je aj majiteľom Superpohára UEFA. Medzi stredopoliarmi bol v tomto roku zrejme najlepší," napísala Marca.

Jorginho rovnako pridal komentár: "Vždy záleží na kritériách, podľa ktorých sa posudzuje. Som si vedomý toho, že nie som najlepší futbalista na svete a že v porovnaní s Messim, Ronaldom či Lewandowským som za nimi. Na druhej strane, v tomto roku som z pohľadu trofejí získal maximum, čo sa dalo. Nikto nevyhral viac ako ja."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
AktualizovanéFoto
Začal sa proces s Mikulášom Černákom: Bleskový koniec súdu!
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kontroverzné rozhodnutie envirorezortu: Zloží Taraba slovenské národné parky na kolená?
Útočník David († 24) bez váhania strieľal aj na ľudí na ulici.
Vláda ČR chce po tragickej streľbe v Prahe vynoviť zákon: Novinky pre políciu aj predajcov zbraní
Mnohé lyžiarske strediská vplyvom zmeny klímy zrejme zaniknú (ilustračné foto).
Niektorí majú dôvod na radosť: Napadol sneh, TU sa budete môcť lyžovať
Takto vyzerali stredoveké obydlia v podhradí.
FotoVáš Tip
Archeopark v Hanušovciach nad Topľou započal tohtoročnú sezónu: Až do jesene vás čakajú tieto bohaté aktivity!