Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.10.2021 07:59 | Správy | Domáce správy

Sulík šokoval radikálnym nápadom: Zrušia nám úrady práce?! Veľavravný odkaz Krajniaka

Budú sa rušiť úrady práce alebo dokonca nejaké rezorty? Aj takéto nápady sa začali objavovať v debate medzi jednotlivými členmi vlády.

S koncom úradov práce vyrukoval nečakane šéf hospodárstva Richard Sulík (53). Zakrátko sa ozval aj minister práce Milan Krajniak (48), ktorý Sulíkovi odkázal, že podľa neho by bolo lepšie zrušiť ministerstvo hospodárstva. Prečo sa otvorila podobná diskusia a čo na ňu hovoria experti?

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Sulík o svojom návrhu hovorí, že šlo len o pomenovanie jednej z možností, kde by sa dalo šetriť, a nie o tému, ktorú by chcel niekto aktuálne presadzovať. „Myslel to len ako príklad a aj to niekoľkokrát prízvukoval,“ povedala pre Nový Čas hovorkyňa Katarína Svrčeková. V každom prípade je však presvedčený, že úrady práce nie sú potrebné, keďže ich činnosť by vedeli hravo zastúpiť portály na vyhľadávanie práce. „Mám takú nádej, že možno už nastal čas, že budeme robiť aj niektoré odvážnejšie rozhodnutia, napríklad že zrušíme úrady práce,“ vyjadril sa minister po rokovaní vlády. „Nemyslím si, že musíme zamestnávať 2 000 alebo viac úrad­níkov, ktorí prácu sprostredkujú. To zvládne každý sám, kto prácu chce,“ namieta Sulík.

Pre tých, ktorí nemajú pripojenie na internet, by vytvoril internetové hotspoty. „Jeden počítač s pripojením na internet, to nie je nejaký veľký peniaz, alebo to môžu byť rovno počítače, ktoré ostanú po úradníkoch,“ vyjadril sa Sulík. Reakcia ministra práce Krajniaka, pod ktorého úrady práce spadajú, na seba nenechala dlho čakať. „Ak minister hospodárstva Richard Sulík navrhuje zrušenie úradov práce, potom sa nám lepším krokom zdá zrušenie ministerstva hospodárstva,“ vyjadril sa Krajniak. Dokonca navrhol, ako by sa dalo Sulíkovo ministerstvo rozporcovať medzi iné rezorty. Riadenie energetiky by podľa neho mohlo prevziať ministerstvo financií a výstavu Expo v Dubaji by mohlo zabezpečovať ministerstvo dopravy.

Krajniak: Nie je to vtipné

„Vôbec nepovažujeme za vtipné, keď niekto dehonestuje prácu zamestnancov štátu, ktorí počas pandémie najlepšie zvládali vyplácanie pomoci ľuďom aj podnikateľom a teraz im niekto odkazuje, že sú nadbytoční,“ oboril sa Krajniak na Sulíka. Ani opozícia to nepovažuje za šťastný nápad. Poslanec Erik Tomáš z Hlasu tvrdí, že ide o Sulíkove „pomätené výstrely“. „8 000 zamestnancov by jedným škrtom vyhodil na ulicu. Tých, ktorí tu celé roky zháňajú prácu iným, a tých, ktorí zohrali kľúčovú úlohu pri doručovaní finančnej pomoci počas koronakrízy,“ povedal.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tta, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej