Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.10.2021 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Foto

Štefan Kožka († 66): Dom smrti a auto prerastá burina! Prečo o hercove dedičstvo nejaví nik záujem?

Opustený a zanedbaný! Tak momentálne vyzerá dom za hranicami Slovenska, kde strávil posledné obdobie svojho života uznávaný herec Štefan Kožka († 66). Jeho odchod bol náhly a nečakaný, a najviac šokovalo video, ktoré pustil do sveta len krátko pred smrťou.

Na ňom len sťažka rozprával o útrapách, ktoré mu spôsoboval koronavírus, ktorý nad ním napokon zvíťazil. Kožkovo nehybné telo našiel sused práve v dome v Rajke, ktoré sa stalo 10 mesiacov po jeho skone miestom duchov. Podľa informácií Nového Času má byť za spustošeným stavom jeho majetku nedoriešené dedičstvo!

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Kožka našiel pokoj za hranicami Slovenska. V maďarskej dedinke Rajka žil v malom rodinnom dome sám a spoločnosť mu robil iba jeho verný pes. Herec zomrel ešte v decembri minulého roka, krátko pred Vianocami, keď našiel sused jeho nehybné telo bez známok života. Susedov zalarmovala jeho exmanželka, herečka Zuzana Skopálová po tom, čo sa jej niekoľko dní nehlásil. Už vtedy bol však herec niekoľko dní po smrti.

Od jeho odchodu z pozemského sveta ubehlo už 10 mesiacov a vilka v Rajke je prázdna. Kedysi malý, milý domček s upraveným pozemkom však v týchto dňoch skôr naháňa strach. Je evidentné, že sa na tomto mieste nikto dlhé obdobie nezastavil. Na celom pozemku je vysoká burina, do domu sa možno dostať len cez vysoký porast, ktorý pohltil aj chodník, na plote sú stále vyhorené kahance a aj hercovo auto, ktorým jazdil, a ktoré mal tak rád, je odparkované vo dvore s vyfučanými pneumatikami.

„Nebol tu nikto už veľmi dlho,“ povedal Novému Času jeden zo susedov. Za zúboženým stavom tejto nehnuteľnosti a ostatným hercovým majetkom majú byť podľa informácií Nového Času nedoriešené papierovačky okolo dedičstva. „Dedičské konanie ešte nemalo prebehnúť. Má s tým byť problém. Jeho dcéra by mala byť v zahraničí a korona všetky procesy predlžuje,“ prezradil zdroj blízky rodine.

Náročné chvíle

Herec na tomto mieste prežil posledné obdobie svojho života. Veľkým šokom bolo jeho video, ktoré nakrútil len pár dní pred svojou smrťou. Na Kožku sa totiž nalepil koronavírus, ktorý mu zobral veľké množstvo sily. „Ahojte, som Štefan, mám 66 rokov a mám covid. Nie, nerobím si srandu, vážení, je to naozaj vážne, lebo za posledné štyri dni som zažil toľko bolesti, že som mal chuť to všetko skončiť. Prosil som Pána Boha a všetkých svätých, nech ma už konečne zoberú z tohto sveta. Vykašľali sa na mňa. Asi so mnou majú ešte iné zámery,“ opísal vtedy svoje nepríjemné pocity herec vo videu.

Z jeho výrazu v tvári a z jeho hlasu však bolo jasné, že hrozne trpí. „Neviem, či to moje pľúca vydržia, pretože posledné dni som toho naspal veľmi málo. Volá sa to od kašľa do kašľa, občas prerušené krátkym spánkom, ktorý sa skončí tým, že človek začne znova kašľať. Ak sa mi nerozpadnú pľúca, tak sa vidíme. Ahojte,“ rozlúčil sa na záver. Kožka odišiel z tohto sveta, ale svojim milovaným blízkym, kolegom, ale aj celému Slovensku zostane v spomienkach naveky. Zostalo tu po ňom neskutočné množstvo skvelých postáv, ktorým vdýchol život štýlom sebe vlastným...

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom