Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.10.2021 18:09 | Šport | Šport mix

Basketbalová sezóna na Slovensku odštartuje s novinkami: Inter sa sťahuje do iného mesta!

V druhý októbrový deň sa tromi zápasmi Niké SBL začína nová mužská basketbalová sezóna na Slovensku.

Má viaceré leitmotívy ako návrat Komárna do najvyššej súťaže, návrat divákov na tribúny, sťahovanie Interu Bratislava do Pezinka, či obhajoba double Spišských Rytierov z uplynulého ročníka.

Práve súboj interistov a Spišiakov ako jediný nefiguruje už v sobotňajšom programe, ale príde na rad až o ďalšie štyri dni. V sobotu proti sebe nastúpia dvojice: BC Komárno - MBK Baník Handlová, Iskra Svit - BC Prievidza a Patrioti Levice - BKM Lučenec.

Najvyššia basketbalová súťaž bude mať osem účastníkov. "Mať po dlhšom období párny počet účastníkov bol základ, na ktorom sme všetci pracovali. To, že je nováčikom Komárno, ktoré má dlhú basketbalovú históriu, sa mi páči s ohľadom na ich víziu.

Nemá to byť len na jednu sezónu, ale pôjde o pravidelného účastníka najvyššej súťaže. Na to nadviazal systém súťaže, bude 4-kolová základná časť a s pridanou možnosťou baráže, keď tímy z 1. ligy majú možnosť zabojovať o účasť v SBL. V tejto sezóne chceme pre kluby a fanúšikov urobiť maximum,“ povedal riaditeľ súťaže Peter Mičuda na webe basketliga.sk.

Tradičné vinárske mesto Pezinok sa minimálne na najbližšiu sezónu stane prechodným domovom Interu Bratislava. Ten si pre rekonštrukciu Eurovia arény na Národné basketbalové centrum vybral palubovku svojho kedysi odvekého rivala z ligy za dočasný domovský stánok.

"Pezinok ako alternatíva nie je úplne neznáma na basketbalovej mape. Kto má rád basketbal a chce ho vidieť, nájde si cestu do Pezinka. Je to dočasné riešenie, ktoré po dokončení tejto anabázy, možno 'nakopne' ľudí v Pezinku, aby sa pokúsili prinavrátiť zlaté časy basketbalu v tomto meste,“ uviedol Mičuda.

Čo sa týka divákov, kluby využijú pri zaplnení hľadiska režim OTP (očkovaní, testovaní alebo po prekonaní covidu), respektíve vstup na zápasy budú mať len kompletne zaočkovaní.

"Mojim hlavným želaním je zažiť pravé basketbalové play-off s plným hľadiskom,“ vyjadril sa riaditeľ súťaže na webe SBL.

Ak to epidemiologická situácia dovolí, po ročnej prestávke by sa mala obnoviť tradícia All Star zápasov. Dejiskom ďalšej edície výberu najlepších hráčov súťaže by mali byť 19. februára 2022 Levice. Rovnako to platí aj o systéme Slovenského pohára, v ktorom by sa všetci účastníci SBL mali predstaviť u klubov z nižších líg.

V prípade nepriaznivého vývoja sa o prvú trofej sezóny pobijú len tímy Niké SBL s vyvrcholením na Final Four 4. - 6. februára 2022. Meno víťaza SBL v sezóne 2021/2022 spoznajú fanúšikovia najneskôr 14. mája 2022.

Viac k téme:
Diskusia /
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!