Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.09.2021 17:15 | Správy | Zahraničné správy

Krásna blogerka si myslela, že je tehotná: Zistenie, ktoré ju bodlo ako nôž

Mia Mackin (25) sa popri práci venuje blogovaniu o zdravom životnom štýle.

V októbri roku 2019 podstúpila zdravotnú prehliadku, ktorú zamestnancom zadarmo sprostredkovala jej firma. Za rok predtým schudla 18 kilogramov, z čoho bola nadšená, v poslednom čase sa však necítila dobre. ,,Počas zdravotnej prehliadky som mala zmiešané pocity, myslela som si totiž, že je šanca, že som tehotná. Rozmýšľala som, či to sestričke povedať. Potom sa otočila a povedala mi, že moje srdce bije oveľa rýchlejšie, ako by malo,“ porozprávala kráska vo videu na Youtube.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

,,Vtedy som jej povedala, že som možno tehotná, cítim sa unavená a mám bolesti brucha a hrudníka,“ spomína. Mia ešte večer zamierila do nemocnice, lebo ako tvrdí, bola si na 95% istá, že čaká dieťa. Prvé vyšetrenia však tehotenstvo vylúčili. ,,Povedala som doktorom, že ak nie som v tom, tak sa niečo zlé deje, lebo sa necítim dobre.“

Mladú ženu poslali na röntgen, na ktorom sa ukázal veľký tieň okolo jej srdca. Doktor povedal, že môže ísť len o infekciu, nech si ide domov oddýchnuť a na druhý deň ráno sa vráti na CT vyšetrenie. Tak sa aj stalo. Že sa deje niečo zlé, Mia pochopila, keď zbadala, že sestrička nesie na oznamovanie výsledkov vreckovky. Kráska sa dozvedela, že je podozrenie, že má rakovinu.

To sa po týždni plnom vyšetrení a testov potvrdilo. Mii diagnostikovali Hofgkinov lymfóm, zriedkavú formu rakoviny, ktorá postihuje najmä dvadsiatnikov. Vyvíja sa v lymfatickom systéme a šíri telom, vrátane oblasti medzi pľúcami a hrudnou kosťou. Prejavovať sa môže skráteným dychom, zvýšenou teplotou, nočným potením, stratou hmotnosti a svrbením kože.

Mia tieto príznaky pociťovala už mesiace, ale ignorovala. Doktori jej povedali, že keby prišla o dva týždne neskôr, mohla zomrieť. Kvôli hmote v jej hrudníku jej rýchlejšie bilo srdce a tlačila tiež na pľúca. ,,Mohlo to viesť k infarktu, alebo by som proste padla mŕtva,“ cituje ženu portál Mirror. ,,Považujem za neskutočné šťastie, že som šla na tú prehliadku z práce. Keby som nešla, dnes by som tu nebola.“

Mia podstupovala chemoterapiu a prišla ďalšia rana. Lekári našli hrčku v jej krku a diagnostikovali jej ešte ďalšiu hroznú diagnózu – rakovinu štítnej žľazy. Postihuje najmä tridsiatnikov a ľudí nad 60 rokov, prejavuje sa nebolestivou hrčou v krku, napuchnutými žľazami, suchom v hrdle, problémami s prehĺtaním a chrapľavým hlasom. ,,Šialené je, že som žiadne príznaky nemala. Zistili to len vďaka tomu, že mi robili kontrolu kvôli Hodginovmu lymfómu,“ rozpráva Mia.

Žena podstúpila dve operácie a kvôli chemoterapii prišla o vlasy. Priebeh liečby zdieľala so svojimi sledovateľmi na Instagrame. Choroby mali na jej život drastický dopad. ,,Vychovali ma ako členku Svedkov Jehovových. Ale oni neschvaľujú krvné transfúzie. Nechcela som zomrieť. Počas toho času som spoločenstvo opustila, čo tiež znamenalo opustiť môjho manžela a rodinu. Chcela som iný život, mať vlastný osud, s rakovinou či bez. Bolo to najťažšie rozhodnutie v mojom živote,“ zverila sa Mia. V januári 2021 sa dozvedela najkrajšiu správu – obe rakoviny porazila.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: lum. © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete