Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.09.2021 17:56 | Šport | Hokej

Slovenská hokejistka dominuje v Rusku: Čupková oslavuje zisk ďalšieho titulu

Slovenská hokejistka Nicol Lucák Čupková získala svoj tretí majstrovský titul v ženskej hokejovej lige v Rusku (WHL).

So svojím tímom Agideľ Ufa triumfovala vo finálovej sérii proti obhajkyniam prvenstva z klubu KRS Vanke Rays 2:1 na zápasy. "Kvalitou zápasov to bolo najlepšie finále odkedy funguje táto liga," povedala Lucák Čupková pre TASR.

Pre 28-ročnú útočníčku to bola už ôsma sezóna v Ufe, pričom zmluvu má aj na nasledujúce dve. Premiérovo sa z titulu tešila v roku 2018, v ďalšej sezóne Ufa obhájila prvenstvo, no v ročníku 2019/2020 jej ambície na zlatý hetrik zmarili hráčky KRS Vanke Rays. Vo finále ročníka 2020/2021 sa stretli práve najlepšie družstvá nedávnych ročníkov.

 


Pred finálovou sériou, pôvodne plánovanou na marec, malo viacero hráčok pozitívne testy na Covid-19 a keďže v apríli sa konali MS, vedenie ligy odložilo finále až tesne pred úvod nového ročníka 2021/2022. "Predošlé série sa hrali na tri víťazné zápasy, tentoraz sa to pre nezvyčajný termín skrátilo na dve. Pri predošlých dvoch tituloch sme série vyhrali jednoznačne 3:0 na zápasy, tentoraz to bolo dramatické. Prvý zápas sme vyhrali 5:2, druhý prehrali 1:4 a v treťom rozhodujúcom sme zvíťazili 3:2 po samostatných nájazdoch, takže dráma až do úplného konca. Finálové zápasy boli aj o získaných skúsenostiach. My máme mladý tím, no asi sme to víťazstvo chceli viac než súperky," prezradila jediná Slovenka v súťaži. V Ufe pôsobí pod vedením trénera Denisa Afinogenova, ktorý v sezóne 2005/2006 nastúpil do deväť zápasov za Slovan Bratislava.

Lucák Čupková odohrala v súčte základnej časti a play off 31 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísala 46 bodov (16+30), čím dosiahla svoj druhý najlepší bodový priemer počas osemročného pôsobenia v Rusku. "Som spokojná, celkom sa mi darilo. K tímu som sa pripojila neskôr, lebo bolo ťažké získať víza. Dovtedy som sa na minulú sezónu pripravovala v Michalovciach a v Česku. Myslím si, že práve tá dlhšia príprava mi veľmi pomohla, zamerali sme sa v nej na streľbu a technickú časť," prezradila Lucák Čupková, ktorá si niekoľkomesačné čakanie na finálovú sériu spestrila svadbou s českým hokejovým trénerom Janom Lucákom. "Manžel dostal možnosť trénovať deti v našom klube. To je veľké plus a vďaka tomu sme v Ufe spolu a nie som tam sama ak doteraz," povedala slovenská reprezentantka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!