Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.09.2021 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Trest za smrť Linh († 18), Kralevich chce bojovať zubami-nechtami: Čo na to hovorí právnik rodiny zosnulej?

Pozná verdikt sudcu! V septembri minulého roka vyhasol nevinný život krásnej študentky Linh († 18). Dievča prechádzalo po frekventovanej bratislavskej ulici cez priechod pre chodcov, keď doň vrazilo auto známej podnikateľky a missky Daniely Kralevich (36).

Vyšetrovanie celého prípadu sa naťahovalo dlhé mesiace a navyše boli zistené viaceré vážne pochybenia a prieťahy. Po dlhej dobe však konečne prišlo k významnému posunu a Kralevich obdržala trestný rozkaz, ktorý znel jasne - dva roky a sedem mesiacov. Misska sa však bráni a už aj stihla podniknúť ďalšie kroky!

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Linh († 18) prišla o život 20. septembra minulého roka. Prípad jej smrti otriasol celým Slovenskom, pretože najmä vďaka tlaku médií boli vo vyšetrovaní zistené viaceré pochybenia a prieťahy. Na neprimeranú dĺžku vyšetrovania upozorňoval aj právnik pozostalých Peter Vačok.

Kralevich bola obvinená až po dlhých mesiacoch a trestný rozkaz prišiel až nedávno. „OS Bratislava trestným rozkazom zo dňa 28. 7. 2021 rozhodol tak, že obvinenú D. K. uznal vinnou z prečinu usmrtenia a odsúdil ju na trest odňatia slobody vo výmere 2 roky a 7 mesiacov. Obvinenej sa výkon uloženého trestu odňatia slobody podmienečne odložil na skúšobnú dobu v trvaní 4 roky,“ povedal hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Súd ďalej obvinenej nariadil, aby v skúšobnej dobe podľa svojich schopností nahradila škodu spôsobenú trestným činom, tiež jej uložil nahradiť škodu poškodenému. Okrem toho dostala podnikateľka zákaz viesť motorové vozidlo na dobu 6 rokov.

Zdá sa však, že Kralevich s týmto rozhodne spokojná nie je. Ako sa nám totiž podarilo zistiť, brunetka, ktorá si žije, ako keby sa nič nestalo, podala proti trestnému rozkazu odpor, ale rovnako tak urobil aj prokurátor, ktorému sa zrejme tento trest máli. Znamená to teda, že obe strany čaká riadne hlavné pojednávanie na súde.

Otvoriť galériu

Neočakávali iné

Vyzerá to tak, že misska sa nemieni vzdať a zubami-nechtami chce bojovať. V minulosti sa jej drsným poznámkam nevyhol ani právnik rodiny pozostalých, ktorému posielala štipľavé odkazy. „V podstate som vždy kritizoval, že kvôli zdĺhavému spracovaniu posudkov sa preťahuje neprimerane čas trestného konania, čo nie je správne. Tieto veci by mali byť urobené podstatne rýchlejšie. A sudca zatiaľ vydal trestný rozkaz. Pokiaľ podala obvinená aj prokurátor odpor, bude vytýčené hlavné pojednávanie a tam budeme tiež predvolaní. Bude sa vo veci vykonávať dokazovanie na súde,“ znela reakcia Vačoka na trestný rozkaz sudcu.

Bol podľa neho rozsah trestu primeraný? „Pri mojej aplikačnej praxi, pokiaľ tam nie je psychotropná látka, nie je tam alkohol, tak tie tresty sú zhruba v tomto rozsahu,“ dodal Vačok. Je teda isté, že všetky strany sa stretnú v pojednávacej miestnosti a o osude Kralevich bude opäť rozhodovať súd.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Jana Frajkorová sa krásnemu remeslu venuje celý život.
Foto
Jana vyrába z čipky majstrovské kúsky: Jej diela vám vyrazia dych! Používa nevšedný spôsob
Nehoda troch vozidiel! D1 je v tomto úseku neprejazdná
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov