Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.09.2021 12:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Emotívna návšteva Belmonda na Slovensku, spomienky riaditeľa Art filmu: Moju košeľu mi už nikdy nevráti!

Toľko divákov nikto neprilákal! Hoci na festival Art film do Trenčianskych Teplíc zavítali mnohé hviezdy svetového formátu, ako sú Sophia Loren či Gérard Depardieu, najviac pozornosti na seba strhol určite legendárny filmový darebák Jean-Paul Belmondo.

Napriek tomu, že počas podujatia ho zastihla správa o úmrtí jeho psíka, na Slovensku sa nakoniec zdržal dlhšie, ako mal.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Písal sa rok 2001 a vtedajšiemu riaditeľovi Art filmu Petrovi Hledíkovi sa podarilo do kúpeľného mesta zlákať jednu z nezabudnuteľných a nezameniteľných hviezd filmového plátna. Hoci si to vyžadovalo riadnu dávku odvahy, Jean-Paul Belmondo na jeho pozvanie nakoniec prikývol. Jeho príchod bol však sprevádzaný smútkom v jeho srdci.

„Prekvapil ma tým, že prišiel o 12 hodín neskôr. Celú noc strávil totiž na veterinárnej klinike, kde sa lúčil so svojím psíkom, ktorého mal dlhé roky. Ale nakoniec si splnil aj svoju povinnosť, z kliniky si zmenil letenku na neskorší let a prišiel. Dal mi slovo, a to pre neho platilo, spomína na nezvyčajný príchod legendy Hledík. Do Trenčianskych Teplíc tak dorazili 10 minút pred tým, ako mal na Moste slávy pripevniť pamätnú dosku s jeho menom.

Zaujímal sa o divákov

Po príchode do kúpeľného mesta si zobral 7 minút na prípravu prejavu. Presne cielenými otázkami sa dostal k svojmu vystúpeniu aj k tomu, čo a ako povedať pred tisíckam fanúšikov, ktorí sa tlačili pred hotelom. „Opýtal sa, kto sú diváci, aká veková skupina, aké filmy sa na Slovensku premietali, ktoré filmy s ním. Pripravil si vystúpenie, ktoré bolo informované, emotívne napojené na divákov, hovoril zasvätene o slovenskom filme, vedel, kde je, ku komu hovorí,“ loví v pamäti pekné spomienky Peter Hledík.

Kto by čakal, že sympatický Francúz bude mať hviezdne maniere, bol by na veľkom omyle. Žiadna špeciálna vaňa, vankúše či jedlo. „Chcel vedieť, kde je, kde sú Trenčianske Teplice, pred akými ľuďmi hovorí, a chcel vidieť Bratislavu. Zaujímali ho pamiatky, ľudia,“ hovorí vtedajší šéf festivalu, ktorý si spomína aj na jednu vtipnú príhodu, ktorú zažili už počas návštevy Bratislavy.

„Dobehol k nemu jeden pán, ktorý sa učil po francúzsky, a povedal mu: ‚Prepáčte, rád by som sa s vami porozprával, ale nemám zrovna čas.‘ Belmonda to veľmi pobavilo. Keď som sa díval na iných ľudí, ktorých sme stretali, tak tí sa len dívali, či je to prelud, alebo skutočne videli v Bratislave Belmonda,“ hovorí s úsmevom.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marián Michalko, kuk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí