Utorok 25. 1.
Gejza
Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.10.2021 00:00 | Správy | Domáce správy

Stehná na 4 spôsoby: Ozvláštnite klasiku zaujímavými ingredienciami

Kačka, kura, morka, králik. Ak ste sa ich za svoj život prejedli, tieto recepty ich možno opäť vrátia na váš stôl.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii
Čarujú totiž so zaujímavými ingredienciami a osvedčenej klasike dávajú úplne nové grády.


Kačacie stehná s červenou repou a so slivkami

Suroviny - 2 porcie | 120 minút

- 2 kačacie stehná, umyté

- 4 menšie zemiaky, umyté a prekrojené

- 4 menšie červené repy, uvarené v osolenej vode

- 4 slivky, umyté

- 4 strúčiky cesnaku

- vetvička rozmarínu

- 2 dl červeného vína

- soľ a čierne korenie

- olivový olej

Postup

Kačacie stehná vložíme do zapekacej misy, obložíme ich červenou repou, zemiakmi, slivkami, cesnakom a rozmarínom. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Zalejeme vínom, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry rozohriatej na 180 °C. Po 45 minútach odstránime alobal, zvýšime teplotu na 220 °C a pečieme ďalej približne 30 minút, kým stehná nebudú chrumkavé.

 

Kuracie stehná v kokosovom mlieku

Otvoriť galériu
Kuracie stehná v kokosovom mlieku
Zdroj: Jaroslav Bárta

Suroviny - 2 – 4 porcie | 60 minút

- 600 g dolných kuracích stehien

- 1 batat, očistený a nakrájaný na kúsky

- ½ karfiolu, rozobraného na ružičky

- 3 dl kokosového mlieka

- 1 čajová lyžička karí korenia

- 3 strúčiky cesnaku, nasekané nadrobno

- tymian, soľ a čierne korenie

Postup

Mäso, karfiol a batat ochutíme soľou, čiernym korením a karí korením. Preložíme do zapekacej misy, pridáme cesnak, tymian a podlejeme kokosovým mliekom. Zakryjeme alobalom a pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C približne hodinu. V polovici pečenia odkryjeme, aby jedlo získalo na povrchu peknú zlatohnedú farbu.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas Víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.


Liptáci s novým kormidelníkom: Jančušku strieda Peter Mikula
Pustili sa do práce: Pfizer a BioNTech začínajú testovať účinky vakcíny vyvinutej proti omikronu
Pekári sú nespokojní: Nečinnosť agrorezortu vnímame ako veľmi závažnú! Toto žiadajú
Foto
Skvelá olympijská generálka: Vlhová druhá v obráku, víťazstvo jej ušlo o 15 stotín!
Koleník je na roztrhanie: Pozrite sa na miesto, kde pracuje bez zvedavých kamier
Blíži sa voľba vedenia Svetovej zdravotníckej organizácie: Súčasný šéf to má už isté!
Adam Obert začína v Cagliari pravidelne hrávať: Kentoša teší, že je prvý stopér v tíme
Krajiny EÚ odobrili aktualizáciu pravidiel o voľnom pohybe počas pandémie: Bude nám stačiť len covidpas?
Foto
Jirka na zážitok s Mekym Žbirkom († 69) nikdy nezabudne: Neuveríte, čo urobil spevák, keď mu fanúšik ukázal svoju fotku!
Výsledky sčítania hovoria jednoznačne: Čechov v Slovenskej republike ubúda
Ozbrojenci zastrelili policajta: Strážil očkujúcich proti detskej obrne
Obchod v noci zachvátil požiar: Uhynuli desiatky zvierat