Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Učiteľka Erika, ktorú napadla zúrivá medvedica: Desivé podrobnosti útoku! Ako sa zachránila?

Študenti sa jej vo štvrtok v škole nedočkali. Takmer tragicky sa skončila prechádzka na černice pre stredoškolskú učiteľku Eriku (58) z Hradišťa (okr. Poltár).

Napadla ju totiž medvedica, ktorá sa tam kŕmila spolu s dvomi mláďatami. Pedagogička sa však zachovala duchaprítomne, ľahla si na zem a kryla si hlavu. Zranenú a šokovanú ju ratoval manžel Ján.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Erika sa v stredu počas sviatku vybrala s manželom na černice do odľahlého ovocného sadu nad Hradišťom. Veľmi rada totiž chodila na prechádzky, kde zbierala hríby či lesné plody. Ani by jej vo sne nenapadlo, že tam takmer príde o život.

„Počula som húkať záchranárov a hasičov. Susedia mi povedali, že niekoho napadol medveď v sade pri poľovníckej chate. Viem len sprostredkovane, že Ján bol asi 50 metrov od manželky. Tá sa vybrala vyššie ku kríkom s černicami a tam zrejme zbadala medvedicu s mláďatami,“ opisuje minúty plné hrôzy starostka Nataša Iskrová, podľa ktorej si Erika ľahla na brucho a zakryla si rukami hlavu.

„No medvedica aj tak išla po nej. Poranila jej vzadu hlavu, krk, ľavé rameno, bok a aj ľavé stehno mala veľmi pohryzené. No záchranári ju, našťastie, stabilizovali,“ hovorí starostka s tým, že Ján už počul len manželkin obrovský krik a okamžite jej utekal na pomoc, pričom zalarmoval všetky záchranné zložky. Zranenú učiteľku previezli vrtuľníkom do banskobystrickej nemocnice.

„Pacientka bola prijatá na oddelení urgentného príjmu, podrobila sa chirurgickému zákroku. Je hospitalizovaná na II. Klinike úrazovej chirurgie SZU, jej stav je stabilizovaný,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje. Kvôli Erikinmu napadnutiu nastali v prvý školský deň komplikácie aj na Strednej odbornej škole pedagogickej, kde vyučuje už vyše 30 rokov. „To, čo sa jej stalo, som sa dozvedel v stredu. Nikto tomu nechcel veriť. Je mizivé percento, že medveď napadne človeka,“ informuje riaditeľ školy Ondrej Nociar.

Dodal, že pani učiteľka si mala prevziať nových prvákov, na ktorých sa už veľmi tešila. V triede mala mať aj hudobne nadané deti, ktorým sa venovala aj po vyučovaní, pretože bola zameraná na hudbu. „Nastali preto menšie komplikácie, ale zdravie je prvoradé a je dôležité, že sa jej nič horšie nestalo,“ doplnil riaditeľ, podľa ktorého Erika svoju prácu zbožňuje a škola je jej druhým domovom. „Celý pedagogický zbor jej praje skoré uzdravenie a tešíme sa, keď ju znova uvidíme,“ zakončil Nociar.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, den

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na nedatovanej snímke amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) objekt, ktorý v marci 2024 poškodil dom na Floride.
Mužovi na Floride zničil dom čudný predmet z vesmíru: NASA musela vyjsť s pravdou von!
V meste Poprad rozkvitli tulipány.
FotoVáš Tip
Poprad zažil, čo už dávno nie: Táto nádhera prišla o 3 týždne skôr, pozrite si FOTKY!
Joe Biden so ženou Jill.
Bidenovci prezradili, koľko zarábajú: Jill, oplatí sa ti vôbec pracovať?!
A stock photo of a Police Line 'Do Not Cross' caution tape with a defocused police car with sirens flashing red and blue.
Hororové vyčíňanie v Austrálii: Z desivého incidentu je podozrivý aj 15-ročný chlapec
Líder eurokandidátky za PS Ľudovít Ódor naznačil, že Korčok by mal dostať slušnú ponuku.
Foto
Ódor naznačil záujem progresívcov o Korčoka: Nahradí Šimečku alebo si založí stranu?
Najvyššie prístupné miesto ponúka neuveriteľný výhľad.
Pozrite sa s nami na zrekonštruovaný skvost v Bratislave: Čo Michalská veža (ne)ponúka?
Filip Kuffa odmieta, že by porušil zákon.
Foto
Filip Kuffa čelí vážnym obvineniam: Ohrozuje štátny tajomník envirorezortu prírodu v národných parkoch?
Hana má v obľube prechádzky.
Hana Rapantová prezradila trik na bezchybnú kondíciu: TOTO o nej vedia aj kolegovia v rozhlase!
Momenty zo 7. kola Let's Dance.
Foto
Dychberúce momenty v Let's Dance: BOZK, ktorý nikto nečakal! Na Tine mohli všetci oči nechať
Ľudia v Teheráne útok na Izrael oslavovali.
Foto
Svet sa obáva vyostrenia konfliktu na Blízkom východe: Ako to vidí slovenský generál? Znepokojivé slová
2024. Tie isté šaty si po 13 rokoch obliekla na premiéru filmu svojho syna.
Foto
Hollywoodskej sexici ťahá na 60: Objavila prameň mladosti? Pri týchto FOTO nenájdete rozdiel!
Aktivistov zatkli. (ilustračné foto)
Šialenec napádal ľudí na zastávke hlava - nehlava! Zranených ošetrovali lekári: Neuveríte, aký bol dôvod jeho konania