Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.08.2021 13:19 | Šport | Hokej

V takomto zložení vyrukujú Slováci na Rakúšanov: Tréner Ramsay zachová zaužívaný systém z MS v Rige

Slovenskí hokejisti odštartujú kvalifikáciu na ZOH 2022 vo štvrtok proti Rakúsku.

Asistent hlavného trénera Ján Pardavý uviedol, že v elitnej formácii nastúpia Marek Hrivík, Peter Cehlárik a Tomáš Jurčo, v druhom útoku budú hrať Adam Ružička, Róbert Lantoši a Kristián Pospíšil. Realizačný tím pripravoval mužstvo nielen na pozíciu favorita, ale aj na tlak od slovenských fanúšikov.
      
Slováci budú o účasť na šiestych ZOH bojovať v Bratislave okrem Rakúska aj s Poľskom a Bieloruskom. "Mali sme dva tréningy denne, nacvičili sme si nejaké veci, najmä chalani, ktorí neboli v Rige. Je to iné ako v príprave na MS, už len tým, že je to v auguste, pre každého je to dôležité podujatie. Verím, že od prvej minúty budeme pripravení," uviedol Cehlárik, ktorého vyhlásili na uplynulom svetovom šampionáte za najlepšieho útočníka.
      
Cehlárik hral v Rige  v útoku spolu s Hrivíkom a Lantošim, v Bratislave nahradí Lantošiho 28-ročný Jurčo. "Bude to o jednoduchosti a o podpore. Tomáš je silný na puku, verím, že budeme hrať zodpovedne. Darilo sa nám na tréningu, dúfam, že to potvrdíme v zápasoch," dodal Cehlárik.
      
Z kvalifikačnej D-skupiny postúpi do Pekingu len víťaz, takže v konkurencii ostatných tímov si nebudú môcť zverenci trénera Craiga Ramsayho dovoliť žiadne zaváhanie. "Máme papierovo dobrý tím, mali by sme to zvládnuť," vyhlásil Jurčo.
      
Predchádzajúcu sezónu strávil Jurčo v NHL a AHL, momentálne je bez klubu. Ponuku reprezentovať vzal hneď. Mal by sa predstaviť aj v prvej presilovkovej formácii. "Rozloženie je celkom fajn, mohlo by to fungovať. Okrem nás troch z útoku je tam Christián Jaroš, ktorý by ako pravák mal byť pripravený na strelu z prvej," povedal Jurčo.
      
Slováci sa s Rakúskom stretli aj v príprave pred MS, tréner Ramsay sa po zápasoch sťažoval na prílišnú tvrdosť súpera. "Budú hrať agresívne, ale nemyslím si, že až tak ako v príprave proti nám. Očakávame od nich agresívny celoplošný pohyb a forčeking. Budú brániť stredné pásmo, my na to musíme reagovať," povedal Pardavý.
      
Do hry by sa mohol dostať aj útočník Miloš Kelemen, ktorý dostal dôveru aj na MS a odvďačil sa gólom. Teraz je pred ním ďalšia motivácia: "Som rád, že som tu, stretli sme sa dobrá partia. Vidím chalanov, ktorí hrajú v NHL, a teraz sme spolu v kabíne. Všetci máme nejaké pozície v tíme, ja sa budem snažiť odovzdať 100 percent. ZOH sú veľká motivácia, každý tam chce hrať."  
      
Dvadsaťdvaročný hokejista sa tiež teší na atmosféru, zimný štadión v Bratislave by mal byť naplnený do 75 percent celkovej kapacity. Lístky však zháňal iba rodine a priateľke. V súvislosti s divákmi tréner Pardavý uviedol: "Naši hráči musia byť pripravení na to, že na nich bude vyvíjaný nejaký tlak, ktorý je doma ešte väčší. Pripravujeme tím na to, aby vedel, že ide o veľa. Verím, že využijeme z hľadiska dobrú energiu."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila
(ilustračné foto)
Desivé varovanie z USA: Maskuje Čína tajné vojenské operácie?! Neuveríte, čo tvrdí šéf NASA
Spiš: Okrem Spišského hradu návštevníci vyhľadávajú Slovenský raj, ktorý ponúka aj atraktívne jazdy na koňoch.
Váš Tip
Na Spišskom hrade čaká turistov tento rok viacero noviniek: Uvidíte doteraz skryté zákutia a zažijete aj TOTO!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Problémy v živote Putinovej exmanželky? Úrady zasiahli proti jej partnerovi! S týmto sa môžu rozlúčiť
Poľský prezident Andrzej Duda sa stretol s Donaldom Trumpom.
Foto
Súkromné stretnutie Trumpa a Dudu: Spoločná večera! O čom išlo?
Volodymyr Zelenskyj.
Slová, ktoré chcel Zelenskyj počuť: Ukrajina má dôvod na radosť! EÚ by im mala poskytnúť urgentnú pomoc
Ilustračné foto
Foto
Úrady vydali najvyššie varovanie: Tisíce ľudí evakuujú! Krajine hrozí NIČIVÝ jav
(ilustračné foto).
Izrael sa chystal zaútočiť na Irán: V tom sa stalo niečo nečakané! Krajina náhle otočila
Jozef († 61) sa zrútil z manipulačného chodníka na betón.
Foto
Jozef († 61) sa zrútil zo 6 metrov na betón: Po páde ešte komunikoval! Ako k tragédii došlo?