Kedy sa začal písať príbeh plný čokolády? Pred 10 rokmi, keď Zsuzsa Vargová (57) dostala ako darček od rodiny čokoládový workshop, ktorý v nej prebudil záujem o sladkú pochúťku. Potom prešlo niekoľko rokov, no pred dvoma rokmi sa na nábreží Dunaja v Komárne zrodila malá čokoládovňa.
„Je to inšpiratívne prostredie na jedinečnú tvorbu, tu sme zriadili aj svoju remeselnícku dielňu, ktorú sme po 6 mesiacov museli vymeniť za väčšiu, a teraz chystáme ďalšie zväčšenie priestorov,“ prezradil Ferenc (61). „Už posledných 25 rokov pracujeme spolu, len v minulosti v oblasti stavebníctva tvoril hodnoty môj manžel a teraz je to na mne,“ opísala výmenu pozícií Zsuzsa, ktorá je ekonómkou spoločnosti.
„Prechod zo stavebníctva na výrobu remeselnej čokolády vyžadoval veľa driny,“ povedala Zsuzsa s tým, že za pomerne krátky čas si ich čokolády začali kupovať nielen na Slovensku, ale aj v Maďarsku.
Exotické príchute lákajú
„Našimi zákazníkmi sú ľudia vo veku medzi 25 - 60 rokov, ktorí už vedia hodnotiť kvalitné výrobky, dbajú na jedinečné balenie a originálne ingrediencie,“ prezradil Ferenc. Jeho šarmantná manželka stále sleduje svetové trendy, podľa ktorých vo vlastnom čokoládovom ateliéri pripravuje zaujímavé kúsky. Aký je najobľúbenejší z ponuky?
„Určite signature bonbon – passion fruit. Je to stálica našej ponuky,“ ukázala zdobený bonbón. Čokoládová diva pritom krásne pochúťky vyrába z prvotriednych surovín z celého sveta. Vanilku berú z Madagaskaru, mandle z USA a samotné bôby kupujú od rôznych dodávateľov, aby docielili rozmanitosť chutí.