Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.08.2021 00:00 | PR články
PR článok

Zásnubný prsteň, výnimočný šperk na celý život

Zásnubný prstienok je zvyčajne zásadným míľnikom vo vzťahu dvoch ľudí a symbolizuje dôležité rozhodnutie stráviť spolu zvyšok života. Ženy navyše tento šperk s obľubou nosia desiatky rokov po svadbe, aby im pripomínal okamih zasnúbenia.

Nielen preto je múdre nenechať jeho výber náhode a dobre sa informovať o dostupných možnostiach.

Drahokamy v žiari reflektorov

V obvyklom dizajne zásnubných prsteňov je najvýraznejším prvkom tohto pre vzťah významného šperku centrálny kameň. Tradičnou voľbou sú zásnubné prstene s diamantom, trendy ale v súčasnosti prajú tiež ďalším drahokamom, ktoré okúzľujú rozličnými farbami. Obľube sa tešia napríklad nežné bledo modré akvamaríny, tajomné tmavo modré zafíry, zelené smaragdy alebo červené rubíny.

Otvoriť galériu
Zdroj: KLENOTA

Materiál, ktorý vydrží

Keď hovoríme o šperku na celý život, kvalitný, odolný kov by mal byť samozrejmosť. Z poškrabaného povrchu po iba pár týždňoch nosenia určite nikto radosť nemá. Úplnou klasikou je zlatý zásnubný prsteň, zlato má totiž všetky žiadané vlastnosti a je dostupné hneď v troch farbách. Ak vás úplne neláka najtradičnejšie žlté zlato, veľký výber je aj medzi zásnubnými prsteňmi z bieleho zlata alebo romantického zlata ružového. Za zmienku tiež stojí prirodzene biela a extrémne odolná platina, ktorá je vskutku kráľovským kovom.

Otvoriť galériu
Zdroj: KLENOTA

Štýl prstienka

Dizajn krúžku je čisto otázkou osobného vkusu, a pretože je výber pestrý, určite sa nájde ten pravý šperk pre každého. Odborníci z ateliéru Klenota konštatujú: „Kľúčom je poznať preferencie danej ženy a čoraz častejšie sa stáva, že zásnubný prsteň vyberajú obaja partneri spoločne.“

Minimalisti a tradicionalisti zvyčajne vsádzajú na nadčasové solitéry, teda jednoduché krúžky s iba jedným výrazným kameňom. Práve takú obrúčku s diamantom vlastní napríklad aj Michelle Obama. Náročnejších priaznivcov všetkého trblietavého zaujmú prstene s viacerými drahokamami. Často môžeme vídať napríklad dizajn s jedným väčším kameňom v strede a dvoma menšími po stranách, alebo s výrazným drahokam uprostred a obrúčkou v štýle pavé posiatou drobnými kamienkami.

Otvoriť galériu
Zdroj: KLENOTA

Zaostrené na detail

Zaujímavé efekty vytvárajú rôzne spôsoby osadenia kameňov a ich výbrusy. Najtypickejší je ten guľatý, diamanty v tomto výbruse môžeme vídať aj pod označením brilianty. Obľúbené sú aj oválne kamene, štvorcový výbrus zvaný „princess“, alebo tzv. smaragdový výbrus v tvare obdĺžnika, ktorý sa ale nepoužíva len pre smaragdy.

Osadenie v podobe krapní, ktoré vyzerajú ako malé pazúriky, dovolí vyniknúť ligotu drahokamu a obzvlášť sa hodí k okrúhlemu výbrusu. Veľmi populárny je typ osadenia halo, ktorý nosí napríklad Kate Middleton. Vybavujete si jej prsteň s veľkým zafírom dookola osádzaným diamantmi? Takzvaný halo dizajn tvorí práve veľký drahokam v strede, ktorý je osadený po obvode menšími kameňmi. Nevšedné je lunetové osadenie, ktoré bude vďaka svojmu kovovému lemu okolo drahokamu veľmi praktické pre dámy s aktívnym životným štýlom.

Otvoriť galériu
Zdroj: KLENOTA

Tipy na záver

Ak váhate, koľko do zásnubného prsteňa investovať, rady ohľadom 2 až 3 mesačných platov sa držať nemusíte. Stačí starostlivo zvážiť, či je za danú sumu možné zaobstarať naozaj kvalitný prsteň, ktorý môže ženu sprevádzať celé desaťročia. Vopred tiež myslite na nosenie po svadbe so svadobnou obrúčkou. Veľa žien rada volí svadobné obrúčky s diamantmi alebo siaha po eternity prsteňoch s kameňmi po celom obvode. Zvážte teda, ako sa dá vybraný zásnubný prsteň kombinovať.

Nezostáva než vám popriať šťastný výber, na konci ktorého budete mať radosť nielen z pôvabného šperku, ale aj z nadchádzajúcej novej životnej etapy. Nech oči vašej vyvolenej žiaria šťastím viac ako všetky drahé kamene sveta!

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Pláž v Chorvátsku s nebezpečným TAJOMSTVOM: Dovolenkári o tom netušia, domáci ZÚRIA!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
(ilustračné foto)
Havarovalo vzácne lietadlo, neprežil nik: Na svete ostalo takých strojov len pár
Na archívnej snímke 2. marca 2019 Kim Jo-čong, sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una
Sestra Kim Čong-una ostrejšia ako brat: Jej slová prehlbujú obavy!
(ilusrtračné foto)
Po streľbe na škole pritvrdili: Učitelia si môžu do práce nosiť zbraň!
Športovec a zároveň poslanec hnutia Slovensko Viliam Tankó v ringu dokopal boxera ležiaceho na zemi.
Foto
Škandál Matovičovho poslanca Tankóa: Kopal do ležiaceho boxera! Ako prišlo k incidentu?
Nehoda stála život troch ľudí.
Foto
Nehoda dvoch áut s fatálnym koncom: Tri životy už nikto nevráti! Čo sa malo udiať v osudné momenty?
Dubayovej tanečník Matyáš si nekládol servítku pred ústa.
Foto
Petru Dubayovú nabonzoval tanečný partner: Čo sa deje, keď sa vypnú kamery? To snáď nie!
Napravo: Toto je posledná fotografia, na ktorej je miliardár zachytený pred zmiznutím.
Foto
Nemeckého miliardára vyhlásili za mŕtveho: Je všetko inak?! Vyšetrovanie vedie k prekvapivému odhaleniu
Vo filme dýchal na krk malému Kevinovi, ktorý si v mene otca sám objednal hotelovú izbu
Foto
Herec z filmu Sám doma po mŕtvici takmer nevychádza von: Najväčšiu neresť si neodpustí ani na vozíku
Knight Rider: Kitt (1982 Pontiac Trans-Am)
Foto
Vždy ste túžili po tátošovi z Knight Ridera či Batmana? Reálne trhanie asfaltu by vás vyšlo pekne draho!
O pohodlie havkáčov sa postará vyškolený personál.
Cestovanie so psom môže byť problémom: Spoločnosť našla riešenie! Havkáči sa budú mať ako v bavlnke