Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.07.2021 00:00 | PR články
PR článok

Olympijský festival v Šamoríne privíta prvých olympionikov z Tokia. Príde aj Matej Beňuš!

Prvý týždeň Olympijského festivalu v Šamoríne zožal veľký úspech. Do areálu festivalu v x-bionic® sphere zavítali tisícky návštevníkov, ktorí sa prišli zabaviť a vyskúšať si rôzne športy.

Najväčší športový festival pokračuje aj cez víkend a fanúšikovia sa môžu tešiť nielen na bohatý program, ale aj na prvých olympionikov, ktorí sa vrátili z Tokia.

„Je to jedinečné podujatie. Úprimne, až toľko sme od toho nečakali. Organizácia je na slušnej úrovni a príchod sem neľutujeme,“ zhodnotila festival Lucia počas prvého víkendu. Vstup na festival je pre všetkých bezplatný a cez víkend organizátori spolu so SATUR zabezpečujú bezplatnú kyvadlovú dopravu z Bratislavy do x-bionic® sphere a naspäť. Autobus odchádza v sobotu a v nedeľu o 10.30 spred Istropolisu a do Bratislavy sa vracia o 20.30.

Dominika Mirgová, Tárajko a Popletajka a veľa športu!

„Už túto sobotu sa najmenší športoví fanúšikovia môžu tešiť na kocert Tárajka a Popletajky, tí väčší na Dominiku Mirgovú,” prezradila Kristína Czuczová, riaditeľka marketingu Slovenského olympijského a športového výboru, ktorý Olympijský festival organizuje po prvýkrát v histórii Slovenska. Kultúrny program je síce dôležitý, ale hlavnou náplňou festivalu je šport.

Deti spolu s rodičmi môžu odhaliť svoj športový talent na rôznych športoviskách a vyskúšať si atletiku, gymnastiku, futbox, box, lezenie a mnohé ďalšie športy. Skúšali ste už niekedy golf? Či je už vaša odpoveď kladná alebo záporná, počas celého víkendu bude v areáli festivalu k dispozícii aj golf pre verejnosť.

Detskí návštevníci pri vstupe dostanú kartu so šiestimi prázdnymi políčkami. Ak sa im podarí vyskúšať si aspoň šesť športov a zaplniť celú kartu, získajú zľavu na vstup do x-bionic® aquatic sphere. Za cenu trojhodinového vstupu získajú celodenný, zľava je platná v daný deň.

Otvoriť galériu
Zdroj: SOŠV

Z Tokia rovno na Olympijský festival

Sobotňajšou čerešničkou na torte bude stretnutie a autogramiáda slovenských olympionikov, ktorí sa len nedávno vrátili z Tokia. Chýbať nebude ani vodný slalomár Matej Beňuš, ktorý v disciplíne C1 obsadil vynikajúce 6. miesto. „Olympijský festival som zatiaľ sledoval len jedným očkom z Tokia a teším sa, že už v sobotu ho budem môcť zažiť aj osobne. Verím, že príde čo najviac ľudí, s ktorými sa budem môcť porozprávať a spoločne budeme fandiť športovcom, ktorí na svoje vystúpenie na olympijských hrách stále len čakajú,” povedal po prílete z Tokia Matej Beňuš. Autogramiáda olympionikov je naplánovaná o 17.30 pod hlavným pódiom.

Kúsok Japonska na Slovensku

Vzhľadom na to, že olympijské hry sa tento rok konajú v japonskom Tokiu, organizátori sa rozhodli prostredníctvom zaujímavých aktivít predstaviť aj hosťujúcu krajinu Hier. „Návštevníci už mali možnosť vyskúšať si tradičné skladanie origami, túto sobotu si spolu zahráme shogi – japonskú hru podobnú nášmu šachu a v nedeľu odhalíme krásu japonského umenia kaligrafie,” priblížila Czuczová.

Pondelok s ambasádorkou Dominikou Cibulkovou

Jednou z ambasádoriek Olympijského festivalu je aj bývalá úspešná tenistka Dominika Cibulková, ktorá sa na fanúšikov teší už v pondelok 2. augusta. V pláne je nielen rozhovor a autogramiáda, ale aj tenisový tréning s Dominikou. Rozhodne to bude stáť za to!

O 24 hodín neskôr bude deň s youtuberom Expl0itedom, ktorý poteší mladšie osadenstvo, a v piatok 6. augusta sa môžu návštevníci tešiť na futbalovú legendu Róberta Vitteka.

Brány Olympijského festivalu sú otvorené do 8. augusta a môžete prísť každý deň. Viac informácií a kompletný program nájdete na www.olympic.sk/festival

Slovenský olympijský a športový výbor prináša olympijské hry na Slovensko aj vďaka svojim partnerom, a to exkluzívnemu partnerovi TIPOS, generálnym partnerom 4F a Toyota, hlavným partnerom BILLA, SPP, CZ Slovakia, Allianz, Zlatý Bažant 0,0% a partnerom Matador, STRABAG.

Otvoriť galériu
Zdroj: SOŠV

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu