Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.07.2021 12:42 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Podnikateľ Bočkay vypovedá: Bývalý šéf SIS mi povedal, že treba zaplatiť 400 000 eur

Za vyriešenie situácie so zaistením majetku svojej firmy mal Dušan Bočkay zaplatiť 400 000 eur. Vyplýva to zo stredajšej výpovede podnikateľa Bočkaya pred samosudkyňou Špecializovaného trestného súdu (ŠTS).

V roku 2018 mu to mal povedať bývalý šéf kontrarozviedky Slovenskej informačnej služby (SIS) Peter G., ktorý je spolu s expolicajtom Ladislavom V. obžalovaný z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku.

V súvislosti s vyriešením problému sa mal Bočkay v Bratislave stretnúť s vtedajším šéfom Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) Ľudovítom Makóom. Stretnutie mal zorganizovať Ladislav V. „Výsledkom konverzácie bolo, že daná vec je riešiteľná a dostanem inštrukcie,“ spresnil. V saune Zochovej chaty ho mal neskôr čakať Peter G. „Povedal mi, že k spokojnosti treba zaplatiť 400.000 eur,“ vyhlásil pred súdom Bočkay.

Pri pôvodnej výpovedi pred vyšetrovateľom Bočkay tvrdil, že dohoda znela na 350.000 eur. "Bolo to tak, že suma pre mňa nebola podstatná, podstatné bolo to, čo som odovzdával," spresnil Bočkay médiám s tým, že neskôr v médiách čítal o sume 400.000 eur a možno ten rozpor nastal práve preto.

Počas ďalších týždňov mal Ladislavovi V. odovzdať spolu 200 000 eur. „Potom som sa stretol so svojím známym, ktorému som popísal celý priebeh. Povedal mi, aby som celú vec nahlásil na polícii,“ dodal.

Napokon sa mal stretnúť s bývalým šéfom Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Branislavom Zurianom. „Vyrozprával som mu celý priebeh a spýtal sa ma, či som ochotný prejsť to celé cez políciu trestným oznámením, s čím som po nejakej dobe premýšľania súhlasil,“ podotkol. Išiel vypovedať a, ako tvrdí, s operatívcami NAKA naplánovali odovzdanie zvyšnej časti sumy. K tomu napokon neprišlo.

„V roku 2019 mi prišla obsielka z NAKA, že vec, na ktorú som dal trestné oznámenie, je zastavená,“ poznamenal s tým, že po medializácii sa prípad opäť otvoril. „V priebehu pár týždňov ma kontaktovali príslušníci NAKA, či budem ochotný svedčiť v procese, ktorý som už absolvoval rok a pol predtým,“ doplnil.

V stredu vypovedala pred súdom aj Bočkayova bývalá partnerka Martina Krištofová. Vyhlásila, že jej bývalého partnera policajti nevydierali, ale vedome platil za služby v snahe zahladiť trestnú činnosť.

Peter G. a Ladislav V. sú obžalovaní z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. V prípade dokázania viny pred súdom im hrozí trest odňatia slobody v trvaní od desiatich do 15 rokov.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo).
Poľský prezident sa stretol s Trumpom: Zvláštne, čo povedal!
Manželia Csémiovci mali spolu pekný vzťah.
FotoVáš Tip
Poradca Šutaja Eštoka sa ukázal na verejnosti: Prvá fotka od záhadnej smrti manželky!
Foto
Vlhovú čakajú v kalendári SP veľké zmeny: Menej pretekov v Európe a škrty obľúbených stredísk
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Čo všetko čaká dnes poslancov? Schôdzu začali návrhom na zmeny v zložení parlamentných výborov
(ilustračné foto)
Kus žltého papiera vydražili za obrovskú sumu! Neuhádnete, čo je za tým
Tragédia na Spiši vzala život aj Lucke († 17).
Foto
Tragédia na Spiši: Otec Ľuboš prezradil, čo našli v mobile nebohej Lucky († 17)! Chytí vás za srdce, čo urobil potom
Svoje korene si nesmierne váži.
Foto
Vanessa Šarköziová sa za svoj pôvod nehanbí: Som hrdá, že som Cigánka!
Po nevídaných dažďoch vládla všade panika a strach.
FotoVáš Tip
Dubaj zasiahli najsilnejšie dažde za posledných 75 rokov: Chaosu a katastrofe čelia aj uviaznutí Slováci!
Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?