Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.07.2021 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Cestovné poistenie v čase pandémie: Ako nám môže počas leta pomôcť

Čo robiť, ak sa počas dovolenky náhodou infikujete a budete potrebovať lekársku pomoc? Čo ak uviaznete v zahraničí v karanténe? Ako riešiť situáciu, keď vám odložia alebo zrušia let?

Aj tieto situácie už tento rok rieši cestovné poistenie. Pripravili sme prehľad, na čo sa v poisťovni pred cestou mimo Slovenska pýtať.

Vlny pandémie život nemôžu zastaviť a nezastavujú toto leto ani cestovanie. Okolnosti trávenia dovolenky za hranicami sú však nimi výrazne poznačené. Osobná zodpovednosť a informovanosť sú prvoradé. Ak ste sa rozhodli vycestovať, je treba zvážiť všetky faktory, ktoré pomôžu užiť si dovolenku bez stresu. Medzi ne patrí aj cestovné poistenie, ktoré naberá v čase koronavírusu ešte väčší význam.

Otvoriť galériu

Pripoistenie, ak by bola potrebná liečba v zahraničí

Na princípe fungovania cestovného poistenia sa v zásade nič nezmenilo. Podstatou zmluvy s poisťovňou je chrániť pred všetkými rizikami, ktoré boli súčasťou poistenia už aj pred pandémiou. Novinkou však je, že poisťovne už ponúkajú možnosť pripoistiť sa pre prípad, keď budete priamo vystavení riziku ochorenia COVID-19.

Všetci vieme, že ani maximálne zodpovedný prístup a dodržiavanie všetkých opatrení niekedy nedokáže zabrániť infikovaniu. Ak takáto situácia počas dovolenky nastane a klienti pred vycestovaním využili našu možnosť pripoistenia, preplatíme im vzniknuté liečebné náklady v zahraničí spojené s týmto ochorením, uvádza Silvia Nosková Illášová, hovorkyňa poisťovne KOOPERATIVA a dopĺňa, že toto pripoistenie zohľadňuje aj prípadnú hospitalizáciu či prepravu pacientov na Slovensko. Aj tu zohráva úlohu pandemická farba krajiny, do ktorej cestujete. V krajinách, ktoré boli v čase vycestovania označené ako bezpečné, aj tie, ktorých status sa prípadne zmení práve počas vášho pobytu, máte s pripoistením nárok na plné preplatenie až do výšky krytia vo vami zvolenom balíku cestovného poistenia. V prípade krajín, ktoré nie sú označené ako bezpečné, sú podmienky mierne odlišné, a preto je potrebné sa o nich informovať v poisťovni.

Otvoriť galériu

Keď zostanete v karanténe

Cestovné poistenie už rieši aj otázku karantény, ak vás táto situácia postihne. „Pripoistenie kryje náklady na ubytovanie a rovnako aj náklady na dopravu, ak sú klienti nútení z dôvodu ochorenia COVID-19 alebo v prípadne neočakávanej nariadenej karantény zostať v zahraničí dlhšie, ako pôvodne plánovali, hovorí Silvia Nosková Illášová. KOOPERATIVA preplatí poisteným klientom ubytovanie v hoteli či ubytovacom zariadení, a to počas 2 týždňov. Ak však vycestujete do krajiny, v ktorej je už v tom čase nariadená povinná vstupná karanténa, náklady navyše s ňou spojené cestovné poistenie nenahradí.

Potrebujete stornovať dovolenku?

Množstvo ľudí rieši otázku, za akých podmienok im budú vrátané peniaze pri zrušení cesty do zahraničia. „Ak sa klient v rámci cestovného poistenia pripoistí pre prípad zrušenia zájazdu, má nárok na náhradu storno poplatkov. To znamená, že mu poisťovňa vráti financie zaplatené napríklad za ubytovanie, letenky či celkový zájazd v prípade, že ešte pred odchodom ochorel, vrátane ochorenia COVID-19. Nárok na preplatenie nákladov má klient a aj jeho spolupoistené osoby, s ktorými mal na dovolenku vycestovať, vysvetľuje hovorkyňa poisťovne KOOPERATIVA. Je však treba pamätať na to, že poisťovne z hľadiska preplatenia storna nezodpovedajú za prípady, kedy sa klienti rozhodnú zrušiť dovolenku bezdôvodne, resp. pre svoje obavy zo zhoršenia pandemickej situácie.

Otvoriť galériu

Pomoc na diaľku, kedykoľvek potrebujete

Opatrenia doma aj v zahraničí sa stále menia a prispôsobujú situácii. Aké potvrdenia najnovšie potrebujete na vstup do krajiny, kam sa chystáte? Je potrebné sa preukázať testom? Uľahčí vám pohyb, keď ste zaočkovaní? Musíte po návrate zostať v karanténe? V Kooperative najnovšie zahrnuli do cestového poistenia aj Covid asistenciu.Ide o linku, na ktorej operátori klientom poradia v konkrétnej oblasti a dajú priebežne aktualizovaný prehľad o ktorejkoľvek krajine na svete,uvádza Silvia Nosková Illášová. Pri asistenčnej službe poisťovne však nejde len o poradenstvo, ale aj riešenie stresových situácií na dovolenke, keď to práve potrebujete. „V prípade nepríjemného problému v zahraničí funguje poisťovňa prakticky ako priateľ na telefóne. Naša asistenčná služba klientov navedie, zariadi či priamo zorganizuje všetko potrebné. Riešenie nájdeme priamo na mieste, v prípade choroby nasmerujeme klienta do najbližšieho zdravotníckeho centra. V horšom prípade zabezpečíme odvoz do nemocnice alebo sa postaráme o bezpečný a rýchly prevoz až domov na Slovensko, približuje hovorkyňa ďalšie aktuálne výhody uzavretia cestovného poistenia.

Tak funguje aj Dopravná asistencia Kooperativy. Poisťovňa vám cez ňu, napríklad, pri zrušenom či meškajúcom lete okamžite zistí, či máte nárok na refundáciu. „Stačí opäť len zavolať na našu asistenčnú službu 24 hodín denne, 7 dní v týždni a situáciu hneď preveríme. Ak klientom vznikne nárok na finančnú kompenzáciu, veci vezmeme do svojich rúk a v ich mene ju od leteckej spoločnosti získame. Dopravná asistencia pomôže aj pri meškajúcom autobuse či odrieknutom vlaku,hovorí zástupkyňa poisťovne KOOPERATIVA. V rámci cestovného poistenia vám pomôže poisťovňa aj urýchlene nájsť alternatívne dopravné spoje, čím ušetrí peniaze, čas a odbremení psychiku, ktorá môže v takýchto situáciách dostať poriadne zabrať.

Otvoriť galériu

MARCO POLO – poistenie na leto 2021 od Kooperativy

Život je cesta. A MARCO POLO je nové riešenie cestovného poistenia, nastavené presne podľa potrieb moderných cestovateľov. Tých, ktorí chcú uvedomelo, zodpovedne a čo najviac bezpečne obohacovať život o nové zážitky z ciest po svete aj počas tohto leta. Ide o poistenie, ktoré si každý nastaví individuálne podľa svojich dovolenkových plánov, a to výberom z troch rôznych balíkov základného poistenia a doplnením pripoistení, vrátane pripoistenia voči COVID-19. KOOPERATIVA týmto produktom ponúka to najkomplexnejšie krytie, ktoré zohľadňuje všetky riziká a výzvy cestovania v čase pandémie. Preto, aby ste mohli počas dovolenky aspoň na chvíľu zaslúžene vypnúť a svoj život si do sýta vychutnať. Viac o možnostiach cestovného poistenia v poisťovni KOOPERATIVA nájdete tu.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie