Pondelok 27. 9.
Cyprián
14.07.2021 15:00 | Správy | Zahraničné správy

Zavedie aj Belgicko povinné očkovanie zdravotníkov? Veľavravné stanovisko vlády

Očkovanie zamestnancov v nemocniciach alebo domovoch dôchodcov nebude v Belgicku povinné.

Podľa televíznej stanice RTBF o tom v stredu rozhodli ministri zdravotníctva na federálnej a regionálnej úrovni.

Takzvaná medzirezortná konferencia, združujúca ministrov zdravotníctva na rôznych úrovniach štátnej správy, sa však chce zasadiť za zvýšenie informovanosti zdravotníckeho personálu o potrebách a výhodách očkovania proti ochoreniu COVID-19. Zámerom ministrov je zvýšiť povedomie zdravotného personálu a osloviť v tomto duchu aj sociálnych partnerov a profesijné organizácie aktívne v oblasti zdravotníctva.

Zároveň s tým však vláda preskúma, aké sú právne možnosti povinného očkovania zdravotníckych pracovníkov, čo znamená, že povinné očkovanie nie je celkom vylúčené.

Toto objasnenie prichádza po tom, čo francúzsky prezident Emmanuel Macron nariadil vo Francúzsku povinné očkovanie zdravotníckeho personálu a podobné opatrenia už hlásia aj iné členské krajiny EÚ.

V Belgicku bolo začiatkom tohto týždňa plne zaočkovaných 54,96 percenta dospelej populácie a prvú dávku proticovidových vakcín dostalo už 81,56 percenta osôb vo veku nad 18 rokov. Najvyššia miera zaočkovanosti, nad 90 percent, je u seniorov nad 65 rokov. Od 19. júla Belgicko spúšťa aj očkovanie pre deti vo veku od 12 do 16 rokov.

Dortmund zrejme bez najväčšej hviezdy: Tréner verí v zázrak
Aktualizované
Silný lejak v Bratislave: Vodiči, pozor! Na Gagarinovej ulici je zaplavená cesta
Dostanú tretiu dávku: Košický samosprávny kraj začína očkovanie v zariadeniach sociálnych služieb
Francúzi vybabrali s domácimi Belgičanmi: Ich tréner prezradil viac o taktike na cyklistických MS
Otvorené priznanie Simony Krainovej: Česka má dosť! Chce žiť niekde úplne inde
Prešovská nemocnica dostala pokutu takmer 90 000 eur: Toto je dôvod!
Naučte potomkov hospodáriť: Aké vreckové dávať deťom?
Ochranári zverejnili neuveriteľný záber: TOTO že bolo odfotené na konci septembra?
Plačková pred zadržaním: Pochválila sa luxusným domom, na druhý deň tam nabehli kukláči!
Federer volá po revolúcii vo vzťahu hráči-médiá: Upozorňuje na neprimeranú kritiku zo sociálnych sietí
Vedeli ste to? Prečítajte si, kedy sa za PCR testy neplatí
Združenie cestných dopravcov varuje politikov: Na Slovensku hrozí kolaps zásobovania!