Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.07.2021 06:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Desivé fotky zúbožených zverencov karanténnej stanice v Starej Ľubovni trhajú srdce: Trestné stíhanie za týranie psíkov!

Tieto fotky trhajú srdce! Na sociálnych sieťach sa objavili desivé fotografie z karanténnej stanice v Starej Ľubovni.

Na stránke Udaj svojho množiteľa sa objavili tvrdé obvinenia, podľa ktorých prevádzkovateľka karanténnej stanice týrala zvieratá a nechávala ich o hlade. Ochrancovia zvierat preto kontaktovali policajtov, ktorí začali trestné stíhanie za pokračovací prečin týrania zvierat. Mesto tvrdí, že pochybenia nezistilo a prevádzkovateľka rezolútne odmieta obvinenia. 

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Fotky z internetu trhajú srdce každému milovníkovi zvieratiek. Na podozrenia o týraní a zakopávaní uhynutých zvierat na pozemku políciu aj vedenie mesta upozornili členovia Občianskeho združenia (OZ) Zvierací azyl, ktoré sa usiluje získať karanténnu stanicu do prenájmu a pred časom sa podieľali na jej činnosti. „Svedkovia, ktorí poskytli informácie a zdokumentovali tento prípad v spolupráci s ďalšími organizáciami, boli v minulosti dobrovoľníkmi v karanténnej stanici alebo boli členmi Kynologického klubu prevádzkujúceho karanténnu stanicu. Títo svedkovia sa v karanténnej stanici a Kynologickom klube postupne vystriedali medzi rokmi 2016 - 2020,“ uviedli členovia Zvieracieho azylu, ktorého štatutárnym zástupcom je Martin Hains.

Na stránke Udaj svojho množiteľa sa objavili tvrdé obvinenia, podľa ktorých prevádzkovateľka karanténnej stanice týrala zvieratá, nechávala ich o hlade a zaobchádzala s nimi bezohľadne. Deväť psov je momentálne v priestoroch OZ Cesta za domovom vo Švábovciach. OZ zverejnilo aj ich fotografie po príchode a v súčasnosti. Jeden z nich mal podľa tohto OZ dokonca zlomenú nohu.

Plač a trestné oznámenie

Šéfka kynologického klubu a karanténnej stanice v Starej Ľubovni Lenka Vašková však tvrdí, že o žiadnom týraní nemôže byť ani reč. „OZ Zvierací azyl sa snaží získať karanténnu stanicu do prenájmu. Preto ma očierňujú. Na internete sa objavilo, že by ma mali zatvoriť v horúčave do koterca s tromi chlapmi a podobne. Preplakala som niekoľko hodín. Pravdou je len to, že som mala na pozemku hrobček labradora, ktorý bol mojím miláčikom. Keď zomrel, chcela som ho mať pri sebe. Hrobček bol označený aj kameňom. Netušila som, že psíka môžete zakopať len na svojom pozemku. Psíkmi sa zaoberám už 7 rokov, nikdy by som žiadnemu neublížila,“ dodala Vašková.

Otvoriť galériu

Polícia na základe podnetu prekopala pozemky na karanténnej stanici a urobila domovú prehliadku Vaškovej aj hospodárke združenia, lebo eviduje aj udanie pre manipuláciu s financiami. „V predmetnej veci je začaté trestné stíhanie za pokračovací prečin týranie zvierat, neoprávnené nakladanie s odpadmi a spreneveru. Doposiaľ nebolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe,“ uviedla prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligda-yová. Šéfka OZ pripravuje aj trestné oznámenie za ohováranie. Vo veci sa angažuje aj mesto, ktoré dostalo podnety na preskúmanie podozrení. „Mesto vykonalo kontrolu v karanténnej stanici. Daná vec je v štádiu prešetrovania a bude ukončená v súlade s právnymi predpismi,“ uviedol prednosta mestského úradu Aleš Solár, podľa ktorého sa kontroly konajú pravidelne a nikdy neboli zistené nedostatky.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Novotný, Nový čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...