Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.07.2021 01:10 | Správy | Domáce správy

Vedenie Za ľudí hovorí o svojej budúcnosti: Aký bude osud strany?

Predstavitelia strany Za ľudí sa v nedeľu večer zišli v Piešťanoch na neformálnom stretnutí.

TASR to potvrdili viacerí poslanci tejto strany. Diskutujú o budúcom vývoji. Frakciu okolo ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej na stretnutí zastupuje okrem nej samotnej aj podpredseda a štátny tajomník rezortu Michal Luciak.

Podpredseda strany Juraj Šeliga pre TASR uviedol, že na stretnutí je okrem šéfky strany Veroniky Remišovej a Kolíkovej aj predsedníčka poslaneckého klubu Jana Žitňanská a ďalší členovia predsedníctva strany.

V uplynulom týždni skupina okolo Kolíkovej žiadala stretnutie vedenia strany. Ešte predtým Remišová chcela pozvať straníkov na priateľské stretnutie na chate. Na to Kolíková reagovala vyjadrením, že situáciu chata nevyrieši.

Poslankyňa a členka predsedníctva Vladimíra Marcinková na stretnutí nie je, no pre TASR uviedla, že Remišová už dva mesiace nezvolala predsedníctvo strany, ani užšie vedenie, ktoré sa zvyklo stretávať každé dva týždne. "Naša frakcia navrhla stretnutie užšieho vedenia za účelom definitívneho vyriešenia situácie. Veronika Remišová sa na stretnutie nedostavila. Namiesto snahy o konštruktívne rokovanie verejnosti podsúva formát chaty a neformálnych stretnutí, ako riešenie mimoriadne vážnej situácie, do ktorej stranu priviedla svojím vedením a odmietaním zvolania najvyššieho orgánu strany, snemu," skonštatovala pre TASR.

V strane Za ľudí je už dlhšie rozkol, ktorý sa prehĺbil po vládnej kríze. Nespokojní členovia strany okolo Kolíkovej si vytvorili frakciu v strane a žiadajú zvolať snem, na ktorom by sa volilo nové vedenie Za ľudí. Hovoria o septembrovom termíne. Jeho zvolanie žiadajú aj niektoré krajské organizácie. Remišová zatiaľ snem nezvolala. Svoj záujem o post šéfa strany nedávno prejavil Šeliga, pre Remišovú je kompromisným kandidátom.

Stretnutie sa bude podľa Remišovej venovať takisto práci odborných skupín či komunálnym voľbám. "Práca na rozvoji strany a práca na plnení programu pre občanov musí pokračovať, aj keď niektorých členov predsedníctva od tejto práce odpútavajú osobné ambície alebo boj o funkcie. Ja som však presvedčená o tom, že občania politikov platia za prácu na zlepšovaní života na Slovensku a napĺňanie sľubov, ktoré sme občanom dali," povedala šéfka strany.

V strane Za ľudí je už dlhšie rozkol, ktorý sa prehĺbil po vládnej kríze. Nespokojní členovia strany okolo Kolíkovej si vytvorili frakciu v strane a žiadajú zvolať snem, na ktorom by sa volilo nové vedenie Za ľudí. Hovoria o septembrovom termíne. Jeho zvolanie žiadajú aj niektoré krajské organizácie. Remišová zatiaľ snem nezvolala. Svoj záujem o post šéfa strany nedávno prejavil Šeliga, pre Remišovú je kompromisným kandidátom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose