Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.07.2021 12:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Pracovitý Jozef ostal na štyroch synov sám a pretĺka sa životom: Dar, pri ktorom plakal od šťastia

Žabka spôsobila slzy v očiach! Boli to však slzy dojatia a radosti. Jozefovi Ivančinovi (50) z obce Papradno (okres Považská Bystrica) nadelil osud neľahký údel.

„Mám kamarátku, ktorá mi pomáha tak, že väčšie veci mi vyperie, ja mám len takú maličkú práčku na malé veci,“ prezrádza trasúcim sa hlasom. Je mu ľúto, že jeho deti majú iba jeden starší malý bicyklík a nemôžu ísť na spoločný výlet. „Vždy si ten bicyklík len posúvajú. Priznali sa mi, že túžia po momente, kedy by mali každý svoj, aj keď nie nový, a mohli by ísť na spoločný výlet ako rodina,“ neudržal slzy obetavý pán Jozef.

Žabku opravili v Pezinku

Ťažko skúšanej rodine daroval auto Marek Kopčák (26) z Bukoviec (okres Stropkov). „Mal som plne pojazdnú Fabiu, ktorú som naozaj rád daroval sociálne slabšej rodine, prípadne rodine, ktorá to potrebuje. Pôvodne som ho plánoval predať za nejaký ten peniaz, no nakoniec som sa rozhodol takto,“ prezradil Marek s tým, že na aute skončila STK a EK a pred novou kontrolou bolo potrebné spraviť brzdy a na výfuku malú netesnosť.

Aby sa auto mohlo vydať na ďalekú cestu, bolo treba prejsť aj potrebnými kontrolami. „Aj keď chlapci zo servisu v Pezinku o žiadnu reklamu nestáli, nedá mi nespomenúť, že auto dali do úplného poriadku. Splnili všetko, čo sľúbili, dokonca ešte viac... Chalani, veľká vďaka od Jozefa a jeho detí,“ podelil sa s dobrým pocitom Marek.

„To, ako sa chlapci zo servisu zachovali, chytilo za srdce aj mňa, veľmi pomohli, nechceli žiadnu finančnú injekciu, aj keď som im ponúkal, že prispejem. Bolo vidieť, že chcú jednoducho pomôcť,“ vraví vďačný Marek plný emócií. „Rodinu pána Jozefa som našiel prostredníctvom skupiny HAKA na Facebooku. Dostalo sa ku mne viacero príbehov a rodín, ktoré by auto potrebovali, no najviac ma oslovil práve osud pána Jozefa so štyrmi deťmi,“ prezradil Marek.

Ako doplnil, Jozef a jeho synovia Mário (20), Jojo (19), Danko (14) a najmladší Tomáško (10) žijú 17 km od mesta, kde Jozef pracuje a chodí nakupovať. „Jozefa som najprv osobne navštívil a bližšie ho spoznal, potom asi o dva týždne som im bol auto zaviezť. Ako dodal, on išiel na jednom aute a priateľka na Žabke.

„Tam nás už čakal pán Jozef so slzičkami na tvári. Pevne verím, že mu dostatočne pomôže v jeho neľahkej životnej situácii. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí pomohli, prisľúbili pomoc alebo aspoň mali snahu a ponúkli pomoc,“ dodal na záver Marek, ktorý má naozaj dobrý pocit, že mohol pomôcť človeku, ktorý to naozaj potreboval.

 

Keď sa niečo uvoľní, byt dostane

Roman Španihel, starosta obce Papradno

„Viem o pánovi Jozefovi, evidujeme jeho situáciu na obecnom úrade. Má podanú žiadosť o nájomný byt, len, bohužiaľ, týchto bytov je málo. Avšak okamžite, len čo sa nejaký uvoľní, automaticky rodinu pána Jozefa uprednostníme.“

späť
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Denisa Borkovičová, Nový čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Váš Tip
Kiks sebavedomého Nikodýma pred Slovenskom: Chcel predviesť vedomosti, namiesto toho strelil hlúposť!
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu
Dmitrij Peskov.
Mrazivé slová Peskova: Ukrajine nepomôžu už ani USA! Ani TOTO nezmení výsledok konfliktu
Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81).
Foto
Emotívna FOTO z pohrebu Dušana Grúňa († 81): Zdrvenú vdovu Majku utešovali Golonka s manželkou
Piran, Slovenia. Beautiful aerial view on Piran town, ancient buildings with red roofs and Adriatic sea in southwestern Slovenia
Krajinu si mýlia so Slovenskom: Veľký príval turistov ich môže zahriať pri srdci!
Negotiation between Hungary and European Union. Hungarian and European flags in background.
Je demokracia Maďarov v ohrození? Europoslanci po obavách začali konať
Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný