Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.07.2021 09:57 | Šport | Tenis

Nezlomný Andy Murray je v 3. kole Wimbledonu: Takto ho nazval jeho súper

Britský tenista Andy Murray (34) aj vo svojej trinástej účasti na Wimbledone postúpil do 3. kola dvojhry mužov. Zdravotnými problémami sužovaný a mnohými už dávno zatracovaný hráč otočil v druhom kole súboj proti nemeckému kvalifikantovi Oscarovi Ottemu a zvíťazil 6:3, 4:6, 4:6, 6:4, 6:2.

Murray hrá na slávnom turnaji na londýnskej tráve len vďaka voľnej karte od organizátorov, keďže v rebríčku mu patrí až 118. priečka, ale podľa vlastných slov bojuje na kurte ako v rokoch 2013 a 2016, keď zdvihol nad hlavu víťazný pohár.

"Koniec zápasu som si náramne užil, jeho stred veľmi nie. Nerobil som správne rozhodnutia, chýbala mi dĺžka úderov. Hrám málo, nemám dostatočnú prax. Potom som si však začal chodiť pre údery, začal hrať agresívnejšie a zlepšil som pohyb. Zrazu som sa dostal aj k loptičkám, ktoré som predtým nestíhal," zhodnotil Andy Murray.

Tridsaťštyriročný Škót strávil na kurte bez ôsmich minút štyri hodiny. Zahral 55 víťazných úderov popri 35 nevynútených chybách a od stavu 2:2 vo štvrtom sete prenechal súperovi do konca zápasu už len štyri gemy. Záver sa dohrával pod svetlami a zatiahnutou strechou.

Murraymu veľmi pomohli diváci. Na centrálnom dvorci ich bolo v duchu pandemických opatrení "iba" 7500, ale neustálym hlukom a skandovaním mena svojho miláčika priniesli do zápasu ďalší náboj. "Aká parádna atmosféra najmä na konci! Všetci ste boli skvelí, ale najmä pár jednotlivcov zapálilo vo mne oheň. Dostali ste ma za povestnú čiaru, ešte stále si užívam život starého psa," skonštatoval Murray na sociálnej sieti.

Murray v januári 2019 absolvoval náročnú operáciu bedra s kovovými implantátmi, neskôr ešte jednu a potom mal aj niekoľko drobných zranení. Neskôr nasledovalo pár pokusov o návrat, prehry, slzy aj uvažovanie o konci. V tomto roku odohral na profiúrovni iba 12 zápasov, z toho až päť na challengerovom turnaji v Taliansku. Už to, že sa dostal do 2. kola Wimbledonu a mohol si zahrať proti 27-ročnému Nemcovi Ottemu rozbehnutému z kvalifikácie, bola pre Murrayho odmena za tvrdú prácu v tréningu.

"Je to veľký muž svetového tenisu. Keď som sledoval dokument 'Resurfacing' (Oprava - pozn.) o jeho návrate k tenisu, vyhŕkli mi slzy. Bolo to obrovsky emotívne a inšpirujúce. A myslím si, že teraz hovorím aj za iných hráčov. Murray je ikona športu," poklonil sa Otte svojmu premožiteľovi. Anglická tenistka Heather Watsonová, aktuálne 68. hráčka rebríčka WTA, na adresu Murrrayho hry v 2. kole poznamenala: "Nie zlé na chlapa, ktorý hrá s kovovým bokom." Fedcupová kapitánka Veľkej Británie Anne Keothavongová výstižne dodala: "Pre mňa absolútna legenda."

Andy Murray má za sebou dve kolá, deväť setov a takmer osem hodín na kurte na svojom najobľúbenejšom turnaji. Tretí jeho súper už bude z kategórie špičkových, čaká ho turnajová desiatka Denis Shapovalov. Dvadsaťdvaročný Kanaďan s obávaným ľaváckym servisom a jednoručným bekhendom bude už možno privysoká prekážka. Navyše Shapovalov v 2. kole vôbec nehral. lebo jeho španielsky súper Pablo Andújar mu pre zranenie rebier odstúpil ešte pred zápasom.

"Mám za sebou náročný zápas, ale pre také momenty zostávam pri tenise. Prečo by som to mal vzdávať? Aj ďalší zápas si chcem najmä užiť," skonštatoval Murray.

Viac k téme:
Diskusia /
Autor: © Nový Čas, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Félix (22) sa dočká nového a omnoho väčšieho výbehu.
Váš Tip
Dojaté chovateľky aj návštevníci: Medveď Félix z bratislavskej ZOO spravil prvé krôčiky v novom výbehu! Sledujte to
(ilustračné foto)
Akého najvyššieho veku sa dokážeme dožiť? Tak toto číslo by ste neuhádli!
Biely dom (ilustračná fotografia).
Vedeli USA o Izraelskom útoku na Irán? Šéf americkej diplomacie sa odmietol vyjadriť
Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!