Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.07.2021 20:00 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Učiteľka sa rozhodla byť slobodnou mamičkou: Šialené, kto jej podaroval spermie

Učiteľka prírodných vied Allison túžila po vlastnom dieťatku, avšak partnera nemala. Rozhodla sa, že sa stane slobodnou matkou. Šialené, kto jej daroval spermie.

Ako uvádza portál Metro, Allison King (32) sa zoznámila so svojím susedom, s ktorým sa spriatelili. Muž, ktorý si nepraje byť menovaný, sa učiteľke ponúkol, že bude jej darcom spermií a tým jej splní sen stať sa slobodnou mamičkou. Allison, ktorá žije v Indiane v USA, nakoniec zaplatila 15-tisíc amerických dolárov, čo je v prepočte takmer 13-tisíc eur, za lekárske ošetrenia a právnikov.

„Odkedy som mala 20 rokov, tak som žartovala, že budem potrebovať darcu spermií, ak sa do tridsiatky nevydám. V roku 2012 som žila na Floride a  skamarátila som sa so svojím susedom. Kedysi sme spolu randili, ale nikdy to nebolo nič romantické. Zostala som slobodná a sem-tam sme išli na rande. Nakoniec ma unavilo hľadanie toho pravého, a tak som začala hľadať darcu spermií,“ opisuje svoj život Allison a jedným dychom dodáva, že to vôbec nebolo jednoduché, pretože netúžila po anonymnom darcovi, ktorý má už niekde inde ďalších 35 detí.

Allison začala zdieľať svoje obavy so svojimi najbližšími v roku 2018 a krátko na to jej sused ponúkol pomoc. Aj keď bola spočiatku prekvapená, nakoniec sa rozhodla, že to bude najlepšia voľba pre budúcnosť jej dieťaťa. Začal sa kolotoč vyšetrení, pričom Allison musela ešte pred samotným oplodnením podstúpiť operáciu, keďže jej lekári diagnostikovali polypy na maternici. Zároveň musela dvojica vyriešiť otázku darovania spermií z právneho hľadiska.

„Musela som ísť cez adopčného právnika, aby som v podstate zabezpečila adopciu jeho spermií a genetického materiálu. Vzťahuje sa to aj na všetky budúce deti, pretože mám uložené jedno embryo. Všetky rodičovské práva boli pripísané mne a darca nemôže nadviazať žiadny kontakt, kým dieťa nebude mať 18 rokov,“ vysvetlila Allison.

Lekári oplodnili osem Allisoniných vajíčok, pričom iba dve z nich boli životaschopné, čo ju poriadne šokovalo. „Vedela som, že mi tikajú biologické hodiny, ale myslela som si, že budem mať viac zdravých vajíčok. Som rada, že som to urobila ešte v tridsiatke,“ dodala.

Maličká Laurel sa narodila v auguste 2020 a Allison označila svoju cestu k materstvu za „najlepšiu vec, akú kedy urobila“. „Neľutujem svoje rozhodnutie. Cítila som, že mi chýba kúsok mojej duše a ona ju vyplnila. Dni sú niekedy ťažké a noci dlhé, ale nechcela by som to inak. Bolo by pekné mať partnera, keď by bolo treba inštalovať autosedačky, alebo robiť špinavú prácu, ako je prebaľovanie, ale nechýba mi vzťahová stránka,“ povedala Allison. Darcovi spermií, ktorý teraz už nie je jej susedom, posiela raz alebo dvakrát týždenne fotografie malej Laurel, aby si udržali priateľstvo. „Som vďačná za to, že mi dal najväčší dar,“ ukončila rozprávanie Allison.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, nat

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdnu radu po odvolaní Mazáka dočasne povedie tento muž: Čo bude ďalej?
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň
Úchylný muž obťažoval vo vlaku mladú ženu, ktorá si incident natočila na video.
Váš Tip
Vo vlaku vyčíňal ďalší úchyl: Mladú Slovenku si fotil, vzdychal a... bude vám zle! Zarážajúca reakcia okolosediacich
Na snímke predseda Výboru Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Rudolf Huliak (SNS).
Fajčenie v kancelárii parlamentu! SaS podá návrh na odvolanie Huliaka
Bojový dron
Irán aktivoval protivzdušnú obranu: Tieto tvrdenia z USA však zaryto odmieta!
Jurij Gagarin 12. apríla 1961 úspešne obletel Zem v kozmickej lodi Vostok.
Slovenská astronómka o Gagarinovom lete do vesmíru: Desivé komplikácie! Čoho sa experti báli?
Cropped shot of an unrecognizable customer making payment in a store
Otrasné, čo mali robiť traja muži v Bratislave: Na tento večer nezabudnú